Σάββατο 7 Απριλίου 2012

Κίνηση ΜΑΤ Τσίπρα! Πρόσκληση Πρόκληση.

Κίνηση ΜΑΤ έκανε ο Αλέξης Τσίπρας με την πρόταση συνεργασίας για τις μονοεδρικές σε ΚΚΕ, ΔΗΜΑΡ και Οικολόγους.
Ο ρόλος των τριών αυτών "αντιμνημονιακών" κομμάτων κινδυνεύει να ξεσκεπαστεί άμεσα σε περίπτωση που αρνηθούν επικαλούμενα φτηνές δικαιολογίες την πρόταση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ.
Τώρα θα φανεί αν πραγματικά επιθυμούν την ριζική αλλαγή τού πολιτικού συστήματος που αναθεματίζουν.
«Προτείνουμε, ανοιχτά την προεκλογική συνεργασία της αριστεράς στις μονοεδρικές περιφέρειες με ένα σαφές αντιμνημονιακό πρόταγμα. Είναι οκτώ έδρες...

Ας μην τις χαρίσουμε ούτε στο ΠΑΣΟΚ ούτε στη ΝΔ» τονίζει σε συνέντευξή του στο Βήμα ο Αλέξης Τσίπρας.
« Μια σύμπραξη, ΣΥΡΙΖΑ, ΚΚΕ, ΔΗΜΑΡ, Οικολόγων στις μονοεδρικές μπορεί να είναι πρώτη δύναμη στις μονοεδρικές και να αφαιρέσουν έστω οκτώ έδρες από τα κόμματα του μνημονίου. Στηρίζοντας ο ένας το ψηφοδέλτιο του άλλου στις μονοεδρικές που θα συμφωνήσουμε. Και εμείς δηλώνουμε εκ των πρότερων ότι δε θέλουμε παρά μία μόνο από τις οκτώ» αναφέρει χαρακτηριστικά.
«Αυτή η εκλογική αναμέτρηση είναι μια μεγάλη ευκαιρία για το λαό και τη χώρα» τονίζει και προσθέτει ότι: «Αν το βράδυ των εκλογών τα κόμματα του μνημονίου δεν έχουν ούτε 51% ούτε 151 έδρες, τότε μπορεί να ανοίξει ο δρόμος για τη μεγάλη ανατροπή, για το σχηματισμό κυβέρνησης που θα καταγγείλει το Μνημόνιο και την δανειακή σύμβαση και θα ανοίξει τον δρόμο για έξοδο από την κρίση» αναφέρει ο Αλέξης Τσίπρας.
Ο πρόεδρος του ΣΥΝ τονίζει ότι: «Η έξοδος από την κρίση απαιτεί το ξήλωμα των αντιλαϊκών και παράλογων μέτρων του μνημονίου που γεννούν ύφεση και φτώχια» αναφέρει ο πρόεδρος του ΣΥΝ και συμπληρώνει ότι: «Απαιτεί αναδιαπραγμάτευση του χρέους σε ευρωπαϊκό επίπεδο με στόχο τη διαγραφή μεγάλου μέρους του. Απαιτεί την εξεύρεση πόρων για τη στήριξη της απασχόλησης, της κοινωνικής συνοχής και της ανάπτυξης».
kafeneio 

Δεν υπάρχουν σχόλια: