Τετάρτη 15 Οκτωβρίου 2014

Συνέντευξη τύπου εργαζομένων του ERT OPEN στο Ευρωπαικό Κοινοβούλιο, μετά από πρόσκληση της Σοφίας Σακοράφα

Βρυξέλλες, 15.10.2014
Σημαντική επαφών και εξελίξεων υπήρξε η σημερινή ημέρα των εργαζομένων της ERT OPEN που βρίσκονται στο Ευρωπαικό Κοινοβούλιο, μετά από πρόσκληση της ευρωβουλευτού Σοφίας Σακοράφα.
Το πρωί η Ευρωπαϊκή Ομάδα της Αριστεράς πραγματοποίησε ειδική συνεδρίαση αφιερωμένη στους εργαζόμενους και τον 16μηνο αγώνα τους.
Χαρακτηριστική υπήρξε η αποστροφή της προέδρου της Ευρωομάδας κ. Γκάμπι Τσίμερ η οποία υπογράμμισε ότι και στην προηγούμενη θητεία του κοινοβουλίου η αριστερά είχε σταθεί αλληλέγγυα στον αγώνα των εργαζομένων, σήμερα όμως ο αγώνας τους αποκτά σάρκα και οστά, καθώς για πρώτη φορά από τις 11 του Ιούνη 2013, πραγματοποιείται τέτοια συνάντηση.
Τοποθετήσεις έγιναν και από βουλευτές της Ισπανίας, της Γερμανίας και της Πορτογαλίας με κοινό παρανομαστή την απόλυτη και απερίφραστη καταδίκη της πραξικοπηματικής απόφασης της κυβέρνησης να κλείσει το μοναδικό δημόσιο φορέα ενημέρωσης στην Ελλάδα, την ΕΡΤ.

Η ευρωβουλευτής Σοφία Σακοράφα τόνισε στην εισήγησή της ότι το κλείσιμο της ΕΡΤ αντιπαρατίθεται ευθέως με τη δημοκρατία και το κεκτημένο της ενημέρωσης: ΄΄ Το κλείσιμο της ΕΡΤ σε μια νύκτα δεν ήταν τυχαία κίνηση που αφορούσε αποκλειστικά και μόνον στην απόλυση 2.500 εργαζομένων, όπως επέβαλε το μνημόνιο. Στόχευε αφενός στη φίμωση της ενημέρωσης, στην κατάργηση του μοναδικού πόλου υπεράσπισης της ελευθερίας του λόγου. Αφετέρου δημιούργησε προυποθέσεις γιγάντωσης των ιδιωτικών μέσων που είναι απολύτως εξαρτώμενα και ελεγχόμενα από τους οικονομικούς παράγοντες, οι οποίοι στηρίζουν με την πιο ωμή προπαγάνδα το έγκλημα που συντελείται κατά του ελληνικού λαού.΄΄

Στη συνέχεια στις 15.00 ώρα Ελλάδας οι εργαζόμενοι παραχώρησαν συνέντευξη τύπου σε ευρωπαικά και ελληνικά ΜΜΕ. Το πάνελ αποτελείτο από τους Ελευθερία Φαραντάκη ΕΤ3, Γαβριήλ Κασσιμάτη ΠΟΣΠΕΡΤ, Νέλη Κατσαμά ΕΡΑ Ηρακλείου, Κώστα Δαβάνη ΕΡΑ Κοζάνης και Σοφία Σακοράφα

Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στη σημασία του 16μηνου αγώνα των εργαζομένων, στην αλληλεγγύη της ελληνικής κοινωνίας, στο εγχείρημα της αυτοδιαχειριζόμενης ΕΡΤ, στην ανάγκη για στήριξη του αγώνα από δυνάμεις του Ευρωκοινοβουλίου, ενώ κοινή πεποίθηση όλων είναι ότι ΄΄ ο αγώνας αυτός πρέπει να κερδηθεί΄΄.

Τη συνέντευξη παρακολούθησαν οι ευρωβουλευτές Μανώλης Γλέζος, Κωνσταντίνος Χρυσόγονος, Κωνσταντίνα Κούνεβα, Δημήτρης Παπαδημούλης, Νότης Μαριάς (ΑΝ.ΕΛ) και Γιώργος Γραμματικάκης ( ΠΟΤΑΜΙ ), οι οποίοι με τις παρεμβάσεις τους υπερασπίστηκαν την αντίσταση των εργαζομένων απέναντι στον άνευ προηγουμένου κυβερνητικό αυταρχισμό.


Από το Γραφείο Τύπου

Δεν υπάρχουν σχόλια: