Τετάρτη 15 Οκτωβρίου 2014

ΣΧΟΛΙΚΟΙ ΦΥΛΑΚΕΣ ΠΡΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ: Εμείς θα σε απολύσουμε…

Την περασμένη Δευτέρα οι σχολικοί φύλακες συναντήθηκαν με τον Κυριάκο Μητσοτάκη στο υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης. Ο υπουργός υποδέχτηκε αντιπροσωπεία των σχολικών φυλάκων και των εκπαιδευτικών σε διαθεσιμότητα.
Από τις απαντήσεις του υπουργού, τόσο οι σχολικοί φύλακες όσο και οι εκπαιδευτικοί όχι μόνο δεν ικανοποιήθηκαν, αλλά ουσιαστικά δεν υπήρχε κανένα αποτέλεσμα και αυτό αποδεικνύεται και από το γεγονός ότι το ίδιο το υπουργείο δεν εξέδωσε την παραμικρή ανακοίνωση για τη συνάντηση.
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης θεωρεί απολυμένους όλους τους σχολικούς φύλακες, λέγοντας συγκεκριμένα ότι “δεν χάθηκε ο κόσμος που δεν έχουμε σχολικούς φύλακες…”.
Βέβαια, τα γεγονότα διαψεύδουν τον υπουργό, καθώς σήμερα σε σχολείο στα Κύμινα Θεσσαλονίκης, σκοτώθηκε ένας 14χρονος μέσα στον προαύλιο χώρο σχολείου. Αν εκεί υπήρχε σχολικός φύλακας, ίσως δεν βυθίζονταν στο πένθος η οικογένειά του και ολόκληρη η περιοχή.

Δεν θέλουμε επ’ ουδενί να συνδέσουμε το γεγονός με την έλλειψη σχολικών φυλάκων, ωστόσο είναι ένα συμβάν που έλαβε χώρα σε ένα σχολείο που την ώρα του τραγικού συμβάντος ήταν κλειστό… Και με τον θεσμό των σχολικών φυλάκων, τέτοια περιστατικά δεν υπήρχαν…

Αυτό που βγαίνει από τη συνάντηση του υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης με τους σχολικούς φύλακες, σύμφωνα με πληροφορίες, είναι ότι οι αιτιάσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη προς την αντιπροσωπεία των σχολικών φυλάκων δεν έπεισαν ούτε τον… ίδιο!

“Εδώ υπάρχουν ενάμιση εκατομμύριο άνεργοι, για 1.500 άτομα μου μιλάτε;” είπε ο υπουργός απευθυνόμενος προς τους σχολικούς φύλακες, λαμβάνοντας την απάντηση από την αντιπροσωπεία: “Εμείς θα σε απολύσουμε…”.

Την ίδια ώρα ο Κυριάκος Μητσοτάκης, απευθυνόμενος προς την αντιπροσωπεία των εκπαιδευτικών, είπε: “Δεν μιλάμε για πολλές απολύσεις, μόνο 300 εκπαιδευτικοί θα απολυθούν…”. Η παραπάνω ατάκα εξόργισε τόσο τους εκπαιδευτικούς, όσο και τους σχολικούς φύλακες, οι οποίοι έφυγαν από τη συνάντηση χωρίς να λάβουν έστω κάποια δέσμευση για το πρόβλημά τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια: