Κυριακή 2 Μαΐου 2010

Η πείνα είναι ντροπή! !!!...

Αναλυτικά, τα μέτρα που ανακοίνωσε ο υπουργός Οικονομικών, έχουν ως εξής:
  1. Καταργείται ο 13ος και ο 14ος μισθός στο δημόσιο και ευρύτερο δημόσιο τομέα. Οι έχοντες μεικτές αποδοχές άνω των 3000 ευρώ, δεν θα παίρνουν καθόλου δώρα και επιδόματα. Όσοι κινούνται κάτω από αυτό το όριο, θα εισπράττουν 250 ευρώ το Πάσχα, 250 ευρώ ως επίδομα αδείας και 500 ευρώ τα Χριστούγεννα
  2. Μειώνονται κατά 8% επιπλέον τα επιδόματα στον στενό δημόσιο τομέα. Για τους εργαζόμενους στον ευρύτερο δημόσιο τομέα όπου δεν υπάρχουν επιδόματα, θα περικοπούν οι μισθοί κατά 3% επιπλέον.
  3. Καταργείται η 13η και η 14η σύνταξη για όλα τα ταμεία. Οι έχοντες (σε επίπεδο μεικτών) σύνταξη που δεν ξεπερνούν τις 2.500 ευρώ θα εισπράττουν 200 ευρώ το Πάσχα, 200 ευρώ το καλοκαίρι και 400 ευρώ τα Χριστούγεννα
  4. Παγώνουν οι μισθοί και οι συντάξεις για όλη τη διάρκεια του προγράμματος στήριξης δηλαδή για τα επόμενα 3 χρόνια.
  5. Μειώνονται οι συντάξεις πάνω από ένα όριο λόγω της επαναφοράς του ΛΑΦΚΑ
  6. Αυξάνονται κατά 10% όλοι οι συντελεστές Φ.Π.Α. Ο συντελεστής του 21% γίνεται 23%. Ο συντελεστής του 10% γίνεται 11% και ο συντελεστής του 5% γίνεται 5,5%.
  7. Αυξάνονται κατά 10% επιπλέον οι ειδικοί φόροι κατανάλωσης σε ποτά, τσιγάρα και καύσιμα.
  8. Αυξάνονται οι αντικειμενικές αξίες των ακινήτων
  9. Επιβάλλεται έκτακτη εισφορά στις επιχειρήσεις. Ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου δεν έδωσε λεπτομέρειες για τον τρόπο υπολογισμού αυτής της εισφοράς.
  10. Ξεκινά διαβούλευση με τους κοινωνικούς εταίρους για αλλαγές στο όριο απολύσεων (είναι σήμερα στο 2%) και μειώσεις στις αποζημιώσεις.
  11. "Κόβεται" η καταβολή της δεύτερης δόσης του ειδικού επιδόματος αλληλεγγύης.
  12. Προωθούνται ρυθμίσεις βάσει των οποίων θα μειώνεται η αποζημίωση για την υπερωριακή απασχόληση
  13. Ορίζονται νέα επίπεδα κατώτατων αποδοχών για τους νέους και τους μακροχρόνια ανέργους
  14. Από το 2011 θα ξεκινήσει η εφαρμογή ενιαίου μισθολογίου στο δημόσιο τομέα
  15. Ανοίγουν τα κλειστά επαγγέλματα και απελευθερώνεται ο τομέας των μεταφορών
  16. Λαμβάνονται μέτρα για την εξυγίανση του ΟΣΕ και την απελευθέρωση της αγοράς ενέργειας με παράλληλη ενίσχυση του ρόλου της αρμόδιας Ρυθμιστικής Αρχής (ΡΑΕ).
ΣΧΟΛΙΟ.....ΚΑΜΙΑ ΚΟΥΒΕΝΤΑ ΓΙΑ ΤΟ ΠΕΡΙΒΟΗΤΟ ΔΥΧΤΙ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ...
ΓΙΑΤΙ Κ. ΥΠΟΥΡΓΕ..??
ΚΑΙ ΑΝΑΦΕΡΩ ΜΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΠΟΛΛΕΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΕΣ ΔΙΑΣΤΑΣΕΙΣ ΑΥΤΩΝ ΤΩΝ ΜΕΤΡΩΝ ΠΟΥ ΕΞΑΓΓΕΛΘΗΚΑΝ ΜΟΛΙΣ ΣΗΜΕΡΑ!!!!...............
ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΑΥΤΗ ΤΗ ΠΡΩΤΟΦΑΝΗ ΜΕΙΩΣΗ ΜΙΣΘΩΝ,Ο ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΟΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΣ ΤΙΝΑΣΕΤΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΣΤΟΝ ΑΕΡΑ,!!! ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ ΘΑ ΒΡΕΘΟΥΝ ΣΤΗ ΔΙΝΗ ΤΗΣ ΦΤΩΧΙΑΣ, ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΑΝΥΠΕΡΑΣΠΙΣΤΑ ΘΥΜΑΤΑ ΣΤΙΣ ΟΡΕΞΕΙΣ ΕΝΟΣ ΑΠΛΗΣΤΟΥ  ΤΡΑΠΕΖΙΚΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΠΟΥ ΕΥΝΟΗΣΑΤΕ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΑ!!... ΑΝ ΑΥΤΟΣ ΗΤΑΝ Ο ΣΤΟΧΟΣ ΜΠΡΑΒΟ!!!..ΤΟ ΔΙΑΣΩΣΑΤΕ ΞΑΝΑ, ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΚΑΝΕΝΑΝ ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΟΡΟ...ΤΩΡΑ ΜΠΟΡΕΙ ΠΛΕΟΝ ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΣΕΙ ΑΝΕΝΟΧΛΗΤΟ ΤΟ ΛΗΣΤΡΙΚΟ ΤΟΥ ΕΡΓΟ !!!...

ΛΑΕ ΕΣΥ!!!ΕΧΕΙΣ ΤΗ ΔΥΝΑΜΗ!!!...ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΕ ΤΗ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ!!!...

1 σχόλιο:

stefanos είπε...

Πριν λίγες μέρες δημοσίευσα στο 1klik-aristera μια επιστολή προς τον Έλληνα Πρωθυπουργό που ξέρω ότι έφτασε ίσαμε αυτόν. Το περιεχόμενό της κατατείνει στο ζητούμενο που θέτει ως σχολιασμό των μέτρων το ΒΑΘΥ ΠΡΑΣΙΝΟ. Προσωπικά θα συμφωνήσω και με τον συνάδελφο Φ.Χ. αλλά και με το ΒΑΘΥ ΠΡΑΣΙΝΟ. Υποχρεώσεις των μισθωτών προς Τράπεζες, Ασφάλειες, κλπ, πρέπει να καλυφθούν από την Κρατική παρέμβαση και πρόνοια. Ειλικρινά θα ήθελα να τα ακούσω ΤΩΡΑ αυτά. Πέρα αλλά και Μαζί με την ανακοίνωση και τη διατύπωση της ανάγκης δημιουργίας ενός Νέου Πατριωτισμού (πράγμα που με πάει πίσω σε ιστορικές αποφάσεις Συνόδων του ΠΑΣΟΚ).
Αφού δεν ανακοίνωσε τα παράλληλα μέτρα για την ανάπτυξη Μέτρων Προστασίας, θα τα βάλουμε μέσα στο ΠΑΣΟΚ άμεσα, αλλά και με τον τρόπο που πρεπει στους χώρους εργασίας. Όμως δεν θα τα αναμίξουμε με τα "μανιπιουλαρίσματα" του ΚΚΕ και των λοιπών κροκοδείλων. Δεν θα την πατήσουμε! Παραθέτω την επιστολή ως μερική συμφωνία με το ΒΑΘΥ ΠΡΑΣΙΝΟ και ως πλήρη δική μου...

"Κύριε Πρόεδρε
Παρότι υποστηρίζω τη γενικότερη προσπάθειά σας για διάσωση της ελληνικής οικονομίας, αλλά και για τα μέτρα υπέρ της αξιοκρατίας, της διαφάνειας και της αναδιοργάνωσης του κράτους, θα ήθελα να σας στείλω το μήνυμα της αγωνίας μου για το μέλλον της οικογένειας μου και ειδικότερα της 17χρονης κόρης μου που φοιτά στη Β’ Λυκείου.



Ξέρω ότι η χώρα είναι στο χώμα και με το μαχαίρι στο λαιμό. Εκεί καταντήσαμε. Προσωπικά είμαι έτοιμος να υπομείνω τα «μέτρα», όμως ποιος θα εγγυηθεί το στεγαστικό μου δάνειο και πιο συγκεκριμένα τη δυνατότητα να πληρώνω τα 800 ευρώ της μηνιαίας δόσης μου στη Eurobank; Ποιός θα καλύψει τη δυνατότητα να συνεχίσω να πληρώνω στην ING την Νοσοκομειακή Ασφάλεια των μελών της οικογένειας που ανέρχονται σε 1.600 ευρώ το 6μηνο; Αυτά όλα τα πληρώνω πολλά χρόνια και τα συμφώνησα - όχι χωρίς κάποιες θυσίες - με βάση το μισθό μου. Κανείς δεν μου είπε: ρε άνθρωπε που πας; Μην το κάνεις αυτό γιατί η χώρα έχει μαϊμού ευημερία και βασίζεται σε greek statistics. Αν κάποιοι με εξαπάτησαν και πρόδωσαν τον όρκο τους προς το Σύνταγμα οφείλουν να πληρώσουν γι’ αυτό. Εσείς είχατε το θάρρος να αναλάβετε τις ευθύνες τις χώρας και να μην την παρατήσετε στο έλεος του Θεού, όμως προστατεύοντας τα θύματα, τους εξαπατημένους που επένδυαν χρήματα (και γιατί όχι και όνειρα) σε χιμαιρικά πράγματα, θα αναγκάσετε αναλογικά να «εξαπατηθούν» και οι Τράπεζες και οι Ασφαλιστικές εταιρείες; Καταλαβαίνετε τι εννοώ! Να μπορώ να συνεχίσω να πληρώνω τις δόσεις μου. Παράλληλα, μη επικροτώντας τακτικές οχλοκρατίας, όπως του ΠΑΜΕ, και κινητοποιήσεις άνευ σημασίας της ΓΣΕΕ, καθώς είναι πράξεις που απλώς επιβαρύνουν τα οικονομικά της πατρίδας μας, θα υποστηρίξω θεσμικές και πρακτικές κυβερνητικές κινήσεις που θα χτυπήσουν όσους έκλεψαν το Κράτος στη βάση του "Πόθεν Έσχες για τους πάντες". Με ενέργειες που επιβάλουν την ισότιμη συνεισφορά στις οικονομικές θυσίες.
Θέλω Κάθαρση. Για τούτο κλείνω το Γράμμα μου με την εξής απαίτηση: Να καθίσουν στο σκαμνί οι υπαίτιοι της Εθνικής Οικονομικής Συμφοράς και όχι να κρύβονται τόσο κραυγαλέα. Είναι μια συμφορά ισότιμη με εκείνη της Μικρασιατικής Καταστροφής!
Λοιπόν...
ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΟΥ ΛΑΟΥ, ΤΩΡΑ!
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΤΩΝ ΚΛΕΜΜΕΝΩΝ, ΤΩΡΑ!
ΤΙΜΩΡΙΑ ΤΩΝ ΕΝΟΧΩΝ, ΤΩΡΑ!"

Φ. Χ.