Κυριακή 6 Ιουνίου 2010

Αποχώρησαν απο συνέδριο και όργανα του ΣΥΝ οι ανανεωτικοί

Αποχώρησε το βράδυ του Σαββάτου η Ανανεωτική Πτέρυγα από το 6ο Συνέδριο του ΣΥΝ και από τα όργανα του κόμματος. Λίγες ώρες νωρίτερα, οι αντιπρόσωποι των Aνανεωτικών είχαν αποφασίσει να μη συμμετάσχουν στην εκλογή των οργάνων και η ομιλία του Αλέξη Τσίπρα δεν κατέστη ικανή να τους μεταπείσει από το να αποχωρήσουν.
Μετά την ομιλία του προέδρου του ΣΥΝ και την υπερψήφιση των πολιτικών θέσεων της πλειοψηφίας, ο Φώτης Κουβέλης ανακοίνωσε την αποχώρηση της πτέρυγας από τη συμμετοχή στα όργανα του ΣΥΝ. Στη συνέχεια, τα στελέχη και τα μέλη της πτέρυγας αποχώρησαν από το γήπεδο του Τάε Κβον Ντο.
Ο μόνος που δεν αποχώρησε ήταν ο Δημήτρης Παπαδημούλης, ο οποίος νωρίτερα, κατά την ομιλία του, είχε απευθύνει μήνυμα ενότητας και είχε καλέσει τον Αλέξη Τσίπρα να κάνει «ένα βήμα μπροστά στη σύνθεση και ένα βήμα πίσω στην αυτάρκεια», και αντίστοιχα τον Φ. Κουβέλη να κάνει «ένα βήμα μπροστά στη σύνθεση και ένα βήμα πίσω από την περιχαράκωση».
Ο Φώτης Κουβέλης επιφυλάχθηκε για τη στάση που θα τηρήσει τη Δευτέρα στην κοινοβουλευτική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ. Από την πλευρά του, ο Γρηγόρης Ψαριανός δήλωσε στην Ελευθεροτυπία πως από τη Δευτέρα θα είναι ανεξάρτητος βουλευτής της Αριστεράς, συνεργαζόμενος με το Συνασπισμό και όχι το ΣΥΡΙΖΑ. Πρότεινε επίσης τα κομματικά γραφεία του ΣΥΝ να γίνουν... ρεσεψιόν για να υποδεχτούν νέα μέλη, προερχόμενα από την Αριστερά, αλλά και το ΠΑΣΟΚ.
«Μην προχωρήσετε σε βήματα που ανοίγουν δρόμους χωρίς επιστροφή»
«Nα μην προχωρήσει σε βήματα που ανοίγουν δρόμους χωρίς επιστροφή» είχε καλέσει νωρίτερα από το βήμα του Συνεδρίου ο Αλέξης Τσίπρας την Ανανεωτική Πτέρυγα. Είπε ότι θα κάνουν λάθος αν επιμείνουν να μην συμμετάσχουν στη διαδικασία εκλογής των οργάνων με ένα τρόπο που, όπως είπε, μοιάζει και ελπίζει ότι δεν είναι εκβιαστικός. Ωστόσο, δεν μίλησε καθόλου για απεμπλοκή του ΣΥΝ από το ΣΥΡΙΖΑ, το οποίο είχε ζητήσει ο Φώτης Κουβέλης, και το οποίο οδήγησε τους ανανεωτικούς στην πόρτα της εξόδου. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: