Πέμπτη 19 Απριλίου 2012

Aνακοίνωση της Νεολαίας του Άρματος Πολιτών, για την πολιτική κίνηση ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ και τη συνεργασία με το ΣΥ.ΡΙΖ.Α.

Από τη συγκρότησή μας πιστεύαμε ακράδαντα, ότι η ελληνική Νεολαία οφείλει να αντιληφθεί την ιστορική της ευθύνη απέναντι στην οικονομική και πολιτιστική καταστροφή, που βρίσκεται σε εξέλιξη από τους κυβερνώντες και έχει ωθήσει μεγάλα κομμάτια της κοινωνίας στην εξαθλίωση και να δράσει για την ανατροπή της. Τη θέση αυτή έχουμε υποστηρίξει από τις περιφερειακές εκλογές και έχουμε ξεκαθαρίσει ότι...
φτάνει πια με τον κατακερματισμό της προοδευτικής πολιτικής πλειοψηφίας.
Λαμβάνοντα υπ` όψιν τα παραπάνω καταγγέλλουμε την αυθαίρετη κίνηση του Προέδρου του Άρματος Πολιτών κ. Γιάννη Δημαρά να αποφασίσει συνεργασία με τον Π. Καμμένο, χωρίς να ζητήσει τη γνώμη όλων των οργάνων του κόμματος. Γνωρίζοντας ότι με την από 28-3-2012 ανακοίνωση του γραφείου τύπου του κόμματος αναφερόταν ρητά η απόφαση «για συγκρότηση Αντιμνημονιακού Μετώπου προοδευτικής κατεύθυνσης για να απελευθερωθεί η χώρα από τα δεσμά της κρίσης στην οποία τη βύθισε το πολιτικοοικονομικό κατεστημένο» θεωρούμε την κίνηση του Προέδρου του κόμματος απαράδεκτη.
Στην ίδια ανακοίνωση, μάλιστα, αναφερόταν ότι απορρίπτεται κάθε σενάριο συνεργασίας με τους Ανεξάρτητους Έλληνες. Ως νεολαία του Άρματος Πολιτών λοιπόν πάγια θέση μας ήταν και είναι ότι το Αντιμνημονιακό Μέτωπο για να έχει υπόσταση και περιεχόμενο πρέπει να κινηθεί προς τα Αριστερά του πολιτικού τόξου κι όχι να πάρει επικίνδυνες κλίσεις προς τα Δεξιά.
Το καλό και η ευημερία του τόπου και των νέων ανθρώπων δεν μπορεί να έλθει από ένα συνονθύλευμα κομμάτων και ιδεολογιών, που μόνη κοινή τους συνισταμένη είναι η αντιμνημονιακή ρητορική. Στη βάση αυτή αποφασίσαμε την ενεργή συμμετοχή μας στην πολιτική κίνηση με την ονομασία «Αλληλεγγύη»,που συγκρότησε ο Στάθης Παναγούλης και οι διαφωνούντες του Άρματος Πολιτών, και η οποία αποφάσισε την πολιτική και εκλογική συνεργασία με τον Σύριζα-Ενωτικό Κοινωνικό Μέτωπο. Για να μπορέσει ο λαός και η νέα γενιά να έχει μέλλον και προοπτική, ζωή με αξίες και ιδανικά, και όχι επιβίωση με δανεικά.
Εκ μέρους των 10 εκ των 12 μελών της συντονιστικής γραμματείας
Τασιόπουλος Σταύρος

Δεν υπάρχουν σχόλια: