Δευτέρα 3 Μαΐου 2010

Το ΠΑΣΟΚ πρέπει να πάρει θέση…!!!

Τα μέτρα που ανακοινώθηκαν σήμερα θα οδηγήσουν σε αναδιάταξη του πολιτικού σκηνικού της χώρας.
Δημιουργούνε νέα δεδομένα στην κοινωνία, πιθανώς θα δημιουργήσουν νέα ρήγματα στις κοινωνικές συμμαχίες που οδήγησαν το ΠΑΣΟΚ στην εξουσία.
Θέτουν μείζον θέμα για τη διατήρηση της κοινωνικής συνοχής
Αλλάζουν και τα δεδομένα στο κομματικό επίπεδο.
Ο κομματικός μηχανισμός παραμένει σε κατάσταση υπνηλίας.
Οι Τομείς του κόμματος παραμένουν ασυγκρότητοι.
Οι πολιτικές διαδικασίες ανύπαρκτες. Νομαρχιακές Επιτροπές υπολειτουργούν, τοπικές οργανώσεις δεν συζητάνε, την ίδια στιγμή που εξελίξεις τρέχουν με καταιγιστικούς ρυθμούς. Τα μέλη του κόμματος νοιώθουν μόνα τους, εγκαταλελειμμένα, χωρίς ενημέρωση, χωρίς να μπορούν να συμμετάσχουν σε πολιτικές διαδικασίες.
Το ΠΑΣΟΚ πρέπει να μιλήσει, να συζητήσει, να αποφασίσει για όλα όσα βρίσκονται σε εξέλιξη και κυρίως να συζητήσει για την επόμενη ημέρα που ξεκινά από τη Δευτέρα.
Χρειάζονται αποφάσεις σε όλα τα επίπεδα.
Η προσφυγή στο μηχανισμό στήριξης Ε.Ε. – ΔΝΤ, αποτελεί κυρίαρχο ζήτημα που πρέπει να αναλυθεί διεξοδικά σε όλα τα επίπεδα του κόμματος.
Και έκτακτο Συνέδριο δικαιολογείται.
Ταυτόχρονα το κόμμα θα πρέπει να αποφασίσει τη στρατηγική του για το επόμενο χρονικό διάστημα.
Σε τέτοιες συνθήκες πρωτοφανούς λιτότητας, με ανοιχτό το θέμα κοινωνικών εντάσεων και συγκρούσεων δεν μπορεί να οδηγείται χωρίς πυξίδα!
Όσο καθυστερεί χάνει πολύτιμο πολιτικό έδαφος.
Σε έξη μήνες τίποτα δεν θα είναι ίδιο με σήμερα. Και αν η ανοχή του ελληνικού λαού και η ελπίδα του να δει αποτελέσματα που να δικαιολογούν τις υπέρμετρες σε σχέση με τις ευθύνες του, θυσίες στις οποίες τον υποβάλλει η Κυβέρνηση, σήμερα αποτελεί ένα δεδομένο χωρίς τη συγκροτημένη λειτουργία του κόμματος και των στελεχών του, γρήγορα θα αποτελέσει παρελθόν.
Διαφωνίες θα υπάρξουν. Και συγκρούσεις και διαφορετικές προσεγγίσεις. Αν αυτές εκδηλωθούν – με την όποια ένταση – στο πλαίσιο των διαδικασιών, μπορούν να οδηγήσουν σε σημαντικά αποτελέσματα.
Στην αντίθετη περίπτωση θα υπάρχουνε κραυγές ( πρόσφατη δήλωση 15 στελεχών του Εθνικού Συμβουλίου), η συλλογικότητα της οργάνωσης θα αντικατασταθεί από την ατομικότητα και η Κυβέρνηση θα βρεθεί κυριολεκτικά μόνη της στον ωκεανό των πολιτικών συγκρούσεων.
Να ανοίξουν ΤΩΡΑ οι διαδικασίες του κόμματος…
Δύο παρατηρήσεις ακόμη:
Σε ότι αφορά την Κυβέρνηση:
Επειδή απαιτούνται γρήγορα και ουσιαστικά αποτελέσματα θα πρέπει να υπάρξουν μετά από ένα εξάμηνο διακυβέρνησης της χώρας και οι όποιες αλλαγές χρειάζονται στο Κυβερνητικό σχήμα. Ότι δεν αποδίδει ας αλλάξει.
Ότι προκαλεί ας αποκαλυφθεί.
 Ότι μπορεί να γίνει αποδοτικότερο να γίνει άμεσα.
Και κυρίως δεν χρειάζεται καμία συγκάλυψη σε πρόσωπα που προκαλούν με τις συμπεριφορές τους το κοινό αίσθημα.
Σε ότι αφορά το περί δικαίου αίσθημα:
Κάποιοι ευθύνονται για τη σημερινή κατάσταση. Κάποιοι καταλήστεψαν τον Ελληνικό Λαό. Κάποιοι εκτόξευσαν τα ελλείμματα στα ύψη.
Τις δικές τους επιλογές καλούνται να πληρώσουν σήμερα οι άνθρωποι που σε τίποτα δεν έφταιξαν.
Έχουν την ελάχιστη απαίτηση να αποδοθούν ευθύνες.
Δεν πρόκειται να μειώσει το αίσθημα της αδικίας που νοιώθουν με την επιβολή μέτρων κατά δικαίων και αδίκων.
Αλλά τουλάχιστον να πούνε ότι όσοι έκαναν πάρτυ με το δημόσιο πλούτο, όσοι έκλεψαν, όσοι προκάλεσαν, όσοι οδήγησαν τη χώρα στα πρόθυρα της χρεοκοπίας, πληρώνουν. Να πάψει η ατιμωρησία των υπευθύνων!
Και αυτό είναι ένα ακόμα μεγάλο στοίχημα για το ΠΑΣΟΚ. Είναι το ελάχιστο που μπορεί να κάνει για όσους θα ματώσουν και πάλι, πληρώνοντας τα χρέη άλλων.
Νοιώθουν έτσι κι αλλιώς κοροΐδα. Τουλάχιστον να μην πίνουν οι άλλοι «στην υγεία των κοροΐδων»!
Πρέπει να κινηθούν άμεσα οι διαδικασίες, να καταγραφούν και να αποκαλυφθούν όλα τα φαινόμενα διαφθοράς σε Δήμους, Νομαρχίες, Περιφέρειες και κεντρική Κυβέρνηση. Και να βρεθούν οι υπεύθυνοι εκεί που πρέπει! Εκεί που τους αξίζει!
Είναι το ελάχιστο που ΑΠΑΙΤΕΙ ο λαός!
Βασίλης Ραουλης

1 σχόλιο:

stefanos είπε...

Ο Παπανδρέου έχει μια σειρά από ευθύνες που δεν επιδέχονται πλέον άλλης αναβολής. Ενδεικτικά θα αναφέρω:
1. Να δώσει επιτέλους ζωή στην Οργάνωση, αλλά και να απαντήσει γιατί επί 7 μήνες τώρα έχει καθηλωθεί κάθε πολιτική διαδικασία στο ΠΑΣΟΚ.
2. Να προστατεύσει τους πολίτες έναντι των υποχρεώσεων τους σε Τράπεζες, Ασφαλιστικές εταιρείες, κλπ. και να πάρει μέτρα κατά τις Ακρίβειας.
3. Τα μέτρα λιτότητας να κατανεμηθούν ισοβαρώς ΧΩΡΙΣ ΚΑΜΙΑ ΕΞΑΙΡΕΣΗ.
4. Ήδη έχουν εντοπιστεί φοροφυγάδες, επίορκοι γιατροί και διοικούντες σε Νοσοκομεία, κλπ. Όλοι πρέπει να επιστρέψουν ΤΑ ΚΛΕΜΜΕΝΑ, ακόμη και μέσα από δημεύσεις περιουσιών.
5. Να γίνει σχολαστική εφαρμογή του Πόθεν Έσχες.
6. Να καταθέσει το ΠΑΣΟΚ πρόταση για εξεταστική επιτροπή για το Έλλειμμα, το Χρέος και τις ψευδείς Στατιστικές.
7. Να συγκληθεί το Εθνικό Συμβούλιο για την εμβάθυνση του πολιτικού περιεχομένου του κινήματος του Νέου Πατριωτισμού.
8. Να διαλυθούν πάραυτα οι τάσεις και συνδικαλιστικές γιάφκες που δρουν αντικομματικά.
9. Να συζητηθεί σε όλες τις βαθμίδες της Οργάνωσης, έστω και τώρα, τι συνέβη με τα Οικονομικά της Χώρας. Όλα στο φως με ντοκουμέντα.
10. Να ολοκληρωθούν οι διερευνήσεις των Νεοδημοκρατικών σκανδάλων...
11. Να επιταχυνθεί η διαδικασία σύγκλισης του Συνέδριου του ΠΑΣΟΚ..
12. Να διαλυθεί η σημερινή ΠΑΣΚΕ και να δρομολογηθεί μια νέα ΕΝΕΡΓΗ συνδικαλιστική παράταξη που θα βασίζεται στις δημοκρατικές διαδικασίες και δεν θα είναι φέουδο της ΓΣΕΕ.