Δευτέρα 24 Ιανουαρίου 2011

Ανακοίνωση ΠΑΣΠ Νομικής για την εγκατάσταση 250 μεταναστών στο Νέο Κτήριο της Νομικής Σχολής Αθηνών

Την Κυριακή 23 Ιανουαρίου ,μέλη της Νεολαίας Συνασπισμού και της Αρ.Εν. δηλαδή του κομματικού της βραχίονα στα πανεπιστήμια αποφάσισαν με το ''έτσι θέλω'' και δίχως καμία νομιμοποίηση να εγκαταστήσουν στο κτήριο της Σχολής 250 μετανάστες που αιτούνται νομιμοποίησης χωρίς προϋποθέσεις . Μάλιστα αδιαφόρησαν προκλητικά για την απόφαση της Κοσμητείας της ΝΟΠΕ που απέρριψε το εν λόγω αίτημα ήδη από την περασμένη εβδομάδα.
Σ' αυτό το σημείο οφείλουμε να διευκρινίσουμε πως ως Νέοι, επιστήμονες και προοδευτικοί πολίτες
Eίμαστε αλληλέγγυοι στον αγώνα αυτών των ανθρώπων για ένα καλύτερο αύριο και  έχουν  την αμέριστη συμπαράσταση μας.
Ωστόσο, αυτό που δεν μπορούμε σε καμία περίπτωση να κατανοήσουμε είναι το πώς κάποιοι επιμένουν να αντιλαμβάνονται την αλληλεγγύη με όρους μικροκομματικής σκοπιμότητας.
Ο χώρος της Νομικής Σχολής είναι χώρος Επιστήμης, Πολιτισμού και βάθρο Ανθρωπισμού.
Δεν καλύπτει καμία από τις προϋποθέσεις που απαιτούνται για την ασφαλή διαμονή δεκάδων μεταναστών( Χαρακτηριστικό είναι πως δεν υπάρχει θέρμανση και δεν έχουν ακόμη δοθεί προς χρήση οι τουαλέτες του νέου κτηρίου).
 Δεν προορίζεται και γι' αυτό δεν θα επιτρέψουμε να μεταβληθεί για κανένα λόγο σε αποθήκη ψυχών.
Άλλωστε τέτοιου είδους πυροτεχνήματα όχι μόνο δεν επιλύουν το πρόβλημα αλλά στην ουσία ρίχνουν κι άλλο νερό στο μύλο της αντίδρασης καθώς υποβαθμίζουν το Δημόσιο και Δωρεάν Πανεπιστήμιο, λειτουργούν συκοφαντικά για το Άσυλο ενώ σε επίπεδο κοινωνίας τέτοιες λογικές έχουν μετατρέψει τον Άγιο Παντελεήμονα σε άβατο της Ακροδεξιάς.
Δική μας θέση είναι η λύση του προβλήματος με την άμεση εγκατάσταση αυτών των ανθρώπων σε ένα χώρο που θα προορίζεται γι' αυτούς και όπου θα μπορούν να τύχουν αξιοπρεπούς διαβίωσης και ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης. 
Λύση που μπορεί να έρθει μόνο μέσα απ' τις συντονισμένες ενέργειες του Δήμου Αθηναίων και του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη. Περνά όμως και μέσα απ'την πολύμορφη παρέμβαση των Φοιτητικών Συλλόγων της ΝΟΠΕ στα Όργανα Συνδιοίκησης.
ΓΙΑ ΜΑΣ Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗΣ.

ΕΧΟΥΜΕ ΗΔΗ ΚΑΤΑΘΕΣΕΙ ΑΙΤΗΜΑΤΑ ΣΤΟΥΣ ΑΡΜΟΔΙΟΥΣ ΦΟΡΕΙΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΘΑ ΥΠΟΧΩΡΗΣΟΥΜΕ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΤΕΛΕΣΦΟΡΗΣΟΥΝ!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια: