Δευτέρα, 24 Ιανουαρίου 2011

Η προδοσία ενός έθνους

Η μεγαλύτερη διαρροή εγγράφων στην ιστορία του μεσανατολικού, που πραγματοποιήθηκε μέσω του Al Jazeera και της εφημερίδας Guardian, δημιουργεί νέα δεδομένα στην Ισραηλινό- Παλαιστινιακή διένεξη.
Μεταξύ άλλων προκύπτει ότι η ηγεσία της Παλαιστινιακής Αρχής είχε προχωρήσει σε μυστικές συνομιλίες με τις οποίες αναγνώριζε σχεδόν το σύνολο των παράνομων εβραϊκών οικισμών στα κατεχόμενα, εγκατέλειπε το δικαίωμα επιστροφής των Παλαιστίνιων προσφύγων στα εδάφη τους ενώ παραχωρούσε και ιερούς τόπους στο Ισραήλ.
Σύμφωνα με την Guardian, από τα χιλιάδες τηλεγραφήματα προκύπτει ιδιαίτερα στενή συνεργασία της Παλαιστινιακής Αρχής με τις αρχές ασφαλείας και τις μυστικές υπηρεσίες του Ισραήλ ενώ επιβεβαιώνεται η πληροφορία που είχε διαρρεύσει από το Wik­iLeaks ότι η ηγεσία του προέδρου Αμπάς ήταν ενήμερη για την ισραηλινή επιδρομή στη Γάζα που στοίχισε τη ζωή τουλάχιστον 1400 ανθρώπων.
Ακόμη προκύπτει ο ρόλος που έπαιζαν οι βρετανικές μυστικές υπηρεσίες στην προσπάθεια υπονόμευσης και διάλυσης της οργάνωσης Χαμάς, η οποία είχε κερδίσει τις τελευταίες εκλογές αλλά ανατράπηκε πραξικοπηματικά στη Δυτική Όχθη από τις δυνάμεις του Αμπάς.
Οι αποκαλύψεις φαίνεται να επιβεβαιώνουν ότι οι κυβερνήσεις της ΕΕ και των ΗΠΑ συνεργάζονται τα τελευταία χρόνια με μια παλαιστινιακή κυβέρνηση αμφισβητούμενης δημοκρατικής νομιμότητας που πραγματοποιούσε μυστική διπλωματία με το Ισραήλ, ενώ παράλληλα συνεχίζουν να χαρακτηρίζουν σαν τρομοκρατική τη δημοκρατικά εκλεγμένη κυβέρνηση της Χαμάς που παραμένει εγκλωβισμένη στην Γάζα. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: