Τρίτη 25 Ιανουαρίου 2011

Ανακοίνωση Νεολαίας ΠΑΣΟΚ ΑΡΚΑΔΙΑΣ για την καταγγελία βιαιοπραγίας αστυνομικών στην Τρίπολη

Με αφορμή την πρόσφατη καταγγελία περί βιαιοπραγίας αστυνομικών σε βάρος νεαρού στο κέντρο της Τρίπολης κάνουμε σαφή τα εξής. Η Νεολαία ΠΑΣΟΚ καταδικάζει απερίφραστα κάθε μορφής απρόκλητη βία (απο όπου και αν προέρχεται) και φαινόμενα κατάχρησης εξουσίας τα οποία παραπέμπουν σε άλλες εποχές. Πάγια θέση μας τόσο ως πολιτική νεολαία όσο και ως νέοι άνθρωποι είναι πως η σωματική ακεραιότητα και η ηθική υπόσταση είναι συνταγματικά κατοχυρωμένα δικαιώματα τα οποία οφείλουν να σέβονται όλοι οι Έλληνες πολίτες, ειδικά αυτοί οι οποίοι μεριμνούν για την προστασία των εν λόγω δικαιωμάτων. 
Είναι λυπηρό εν έτει 2011 να αναρωτιόμαστε κατά πόσο πέτυχε ο εκδημοκρατισμός της αστυνομίας και γενικότερα των σωμάτων ασφαλείας. 

Σίγουρα μεμονωμένες ενέργειες και ατυχή περιστατικά (Γρηγορόπουλος, υπόθεση ζαρντινιέρας, απρόκλητη βία εις βάρος διαδηλωτών σε πορείες) δεν βάζουν στο ίδιο καζάνι όλο το προσωπικό της Ελληνικής αστυνομίας που σε πολλές περιπτώσεις δουλεύουν κάτω από αντίξοες συνθήκες και με κίνδυνο της ίδιας τους της ζωής. 
Αρμόδια για το θέμα όμως είναι αποκλειστικά και μόνο η Ελληνική Δικαιοσύνη η οποία ασκεί και την δικαστική εξουσία. Κανένας ανώνυμος η επώνυμος δεν έχει τον ρόλο του δικαστή. Ευχόμαστε στο νεαρό συμπολίτη μας ταχεία ψυχική και σωματική ανάρρωση.

Δεν υπάρχουν σχόλια: