Πέμπτη 27 Ιανουαρίου 2011

N. ΠΑΣΟΚ: Κάτω τα χέρια από το Άσυλο!

Ο θεσμός του Ασύλου, ως η εγγύηση της δυνατότητας Ελεύθερης Διακίνησης Ιδεών στο χώρο του Πανεπιστημίου, για εμάς, ως νέους Σοσιαλιστές, αποτελεί συστατικό στοιχείο του όρου «Πανεπιστήμιο». Γι’ αυτό και είμαστε αδιαπραγμάτευτοι ως προς την ύπαρξή του και αποκρούουμε κατηγορηματικά κάθε ιδέα αναθεώρησης του πλαισίου λειτουργίας του ή κατάργησης του.
Κάθε τέτοια άποψη, πέραν του αυτονόητου λαϊκισμού που την χαρακτηρίζει, έχει ως σκοπό την κατάργηση του ίδιου του Πανεπιστημίου, ως χώρου που γεννά και διακινεί ιδέες.
Έχει ως στόχο τη δημιουργία μίας κοινωνίας φόβου και υποταγής.
Προφανές είναι επίσης, ότι η ύπαρξη και η λειτουργία του ασύλου διέπεται από...
 κανόνες. Κανόνες οι οποίοι νοηματοδοτούν και το σκοπό της ύπαρξής του, ο οποίος σε καμία περίπτωση δεν ταυτίζεται με την κάλυψη και υπεράσπιση παράνομων πράξεων.
Τις τελευταίες ημέρες στη Νομική Σχολή της Αθήνας, ζούμε μία καταστρατήγηση του θεσμού του ασύλου. Καταστρατήγηση όχι από τους εξαθλιωμένους παράνομους μετανάστες, για τους οποίους νιώθουμε αλληλεγγύη αλλά από αυτούς που αξιοποιώντας την ανθρώπινη τραγωδία τους, τους οδήγησαν στο κτίριο της Νομικής. Από αυτούς που σταμάτησαν τη λειτουργία μίας Σχολής-Κοιτίδας της γνώσης και της Επιστήμης. Από τη λειτουργία μίας ανεύθυνης και ανεδαφικής και δήθεν ριζοσπαστικής «αριστεράς», η οποία ρίχνει νερό στο μύλο της Συντήρησης και της Ακροδεξιάς, που ζητά να καταργηθεί το άσυλο από τις Πανεπιστημιακές Σχολές.
Σε κάθε όμως περίπτωση, έστω και την ύστατη ώρα, πιστεύουμε στην ανάγκη εξεύρεσης λύσης για ειρηνική εκκένωση της Νομικής Σχολής. Εάν και μόνο εάν, αποτύχει έστω και αυτή η ύστατη προσπάθεια, τότε δε μένει άλλος δρόμος, παρά η ενεργοποίηση των διατάξεων της Νομοθεσίας περί του Ασύλου, που προβλέπει τι μπορεί να γίνει σε περίπτωση καταχρηστικής του αξιοποίησης. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: