Παρασκευή 21 Ιανουαρίου 2011

Aποφασίστηκαν και τυπικά οι αυξήσεις (40%) στις δημόσιες συγκοινωνίες!

Κλείδωσαν και τυπικά, τηνΤετάρτη 19 Ιανουαρίου, με την έκδοση Κοινής Υπουργικής Απόφασης από τα Υπουργεία Μεταφορών και Οικονομικών,οι αυξήσεις - φωτιά στα εισιτήρια των αστικών συγκοινωνιών.
Τα νέα εισιτήρια που θα οδηγήσουν, με μαθηματική ακρίβεια σε αποκλεισμό των ανέργων και των επισφαλώς εργαζόμενων από τα... Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, θα μπουν σε ισχύ από την 1η Φεβρουαρίου.
Πλέον, τα εισιτήρια, θα χωρίζονται σε δύο τύπους Ο πρώτος τύπος, θα είναι ουσιαστικά το γνωστό μας ενιαίο εισιτήριο διάρκειας 90 λεπτών, το οποίο πλέον θα αυξηθεί κατά 40%, από το € 1,00 στο €1,40!!!
Ο δεύτερος τύπος, θα ισχύει για μια και μόνο απλή διαδρομή με λεωφορεία, τρόλεϊ ή τραμ, και θα κοστίζει €1,20!!!
Το μειωμένο εισιτήριο θα έχει το ίδιο ποσοστό μείωσης όπως σήμερα, δηλαδή 50%.
Το εισιτήριο του Προαστιακού θα ισχύει για όλα τα μέσα μεταφοράς για 90 λεπτά.
Οι αυξήσεις στις κάρτες θα έχουν ως εξής:
• Η μηνιαία κάρτα απεριορίστων διαδρομών για τα λεωφορεία: από €15 στα €20
• Η μηνιαία κάρτα για όλα τα μέσα: από €35 στα €45
• Η ετήσια κάρτα για λεωφορεία, τρόλεϊ και τραμ: από €150 στα €200
• Η ετήσια κάρτα για όλα τα μέσα μεταφοράς: από €350 στα €450
Οι επιβάτες σε ρόλο ελεγκτή...

Μάλιστα, η υπουργική απόφαση επιθυμεί να μεταβάλει τους επιβάτες σε ελεγκτές, σε μια προσπάθεια να ανακόψει την αλληλέγγυα πρακτική πολλών επιβατών να δίνουν το εισιτήριο τους στον επόμενο/η! Συγκεκριμένα, η απόφαση αναφέρει πως, «ο επιβάτης υποχρεούται µε ευθύνη του να επικυρώσει για δεύτερη φορά το εισιτήριό του, είτε στο όχηµα είτε στο επικυρωτικό µηχάνηµα του σταθµού ώστε αυτό να ισχύει µέχρι να ολοκληρωθεί η τελευταία µετακίνησή του».

ΕΝΩΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΙΣ ΑΥΞΗΣΕΙΣ!

Yπάρχει πλατύ κάλεσμα σύσκεψης κινημάτων κατά της ακρίβειας, συνδικάτων, δημοτικών κινήσεων και δημάρχων τη Δευτέρα 24/1 και ώρα 5μμ στα γραφεία της ΟΤΟΕ για συντονισμό δράσης ώστε να διοργανωθεί βδομάδα δράσης από 1-8 Φλεβάρη με στόχο οι επιβάτες να μην πληρώνουν εισιτήρια μέχρι η κυβέρνηση να ανακαλέσει τις υπέρογκες αυξήσεις τους!
Πηγή:Επικοινωνία

Δεν υπάρχουν σχόλια: