Τρίτη 28 Φεβρουαρίου 2012

Επιμένουν για Ιδιωτικοποίηση της Καθαριότητας

Ρέππας: Λογικό να παραχωρηθεί σε ιδιώτες ο τομέας καθαριότητας.
από : http://www.aftodioikisi.gr
Σε έμμεση επιβεβαίωση της πληροφορίας που έχει δημοσιεύσει η aftodioikisi.gr, ότι τομείς όπως η καθαριότητα των δήμων θα παραχωρηθούν σε ιδιώτες* προχωράει ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Δημήτρης Ρέππας.
Συγκεκριμένα, σε συνέντευξη του στην «Ισοτιμία», απαντώντας σε σχετικό ερώτημα ο κ. Ρέππας τονίζει χαρακτηριστικά: «Είναι λογικό τομείς που δεν είναι νευραλγικοί για το εθνικό συμφέρον να κρίνονται με αυστηρούς όρους κόστους-ωφέλειας. Πέραν των τομέων που αυτονοήτως ανήκουν και συγκροτούν ένα σύγχρονο κράτος όλες οι άλλες δομές πρέπει να αξιολογηθούν. Μόνον έτσι το κράτος θα υπηρετεί παρά θα επιβαρύνει τον πολίτη και θα διευκολύνει και θα στηρίζει αντί να δυσκολεύει και να αποθαρρύνει επιχειρηματικές πρωτοβουλίες».
Ρέππας: Συνταγματικό το θέμα της μονιμότητας
Επιπλέον, αναφορικά με το θέμα της άρσης της μονιμότητας ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης παραπέμπει στην  αναθεώρηση του Συντάγματος:

«Το θέμα της μονιμότητας είναι θέμα συνταγματικό. Αυτό δεν σημαίνει όμως ότι η αλλαγή στο κράτος σε επίπεδο δομών μπορεί να περιμένει. Η μεταρρύθμιση που προωθούμε δεν υιοθετεί αφορισμούς και γενικεύσεις απαξιωτικές για τη δημόσια διοίκηση και τους δημοσίους υπαλλήλους, αλλά δεν μπορεί να αγνοήσει παθογένειες λειτουργικής και δημοσιονομικής εκτροπής στο ελληνικό κράτος», λέει χαρακτηριστικά ο κ. Ρέππας.
megalo-limani 

Δεν υπάρχουν σχόλια: