Δευτέρα 27 Φεβρουαρίου 2012

Αλέκος Χαλβατζής «Οι λαθρεπιβάτες στο ΚΚΕ έχουν μετατραπεί σε τιμονιέρηδες και κουμανταδόρους»

Ο Αλέκος Χαλβατζής γιός του ιστορικού στελέχους του ΚΚΕ Σπύρου Χαλβατζή δημοσιοποίησε στο προσωπικό του ιστολόγιο την επιστολή που είχε στείλει το Μάϊο του 2010 προς την Κεντρική Επιτροπή του ΚΚΕ με τίτλο «Για την ανησυχητική κατάσταση και πορεία του Κόμματος, για την κυριολεκτικά τρομακτική προοπτική του, όπως προδιαγράφεται».
Ο Αλέκος Χαλβατζής αποχώρησε από το ΚΚΕ το Σεπτέμβριο του 2010 έχοντας μια πλούσια εμπειρία στις γραμμές του κόμματος. Διετέλεσε μέλος του Κεντρικού Συμβουλίου της ΚΝΕ από το 1997 έως το 2006 ενώ συμμετείχε στο Τμήμα Μαζικής Διαφώτισης της ΚΕ του ΚΚΕ μέχρι και τον Ιούνη του 2009. Σήμερα ασκεί έντονη κριτική στην ηγεσία του ΚΚΕ και αναφέρεται σε μια «βαθιά κρίση και σοβαρή εκτροπή στο κόμμα.»
Ο Αλ. Χαλβατζής αποχωρώντας από το ΚΚΕ έγραφε: «Ούτε κουράστηκα, ούτε βαρέθηκα. Αποχώρησα από το ΚΚΕ γιατί είμαι πλέον βαθιά πεισμένος οτι τα τελευταία χρόνιασημειώνεται μια σοβαρή έκτροπή του, από τη θεωρία του Μαρξισμού-Λενινισμού, ...
το Πρόγραμμα του και τις αρχές λειτουργίας του. Εκτροπή που εκφράζεται πλέον στην καθημερινή λειτουργία και δράση του Κόμματος, στην επικοινωνία του με την εργατική τάξη και τα λαϊκά στρώματα, στο ρόλο του στους αγώνες τους» ενώ συμπλήρωνε λίγο παρακάτω: «Δεν θα αποχωρούσα από το ΚΚΕ αν η εκτροπή του ήταν απλώς και καταρχάς ιδεολογικοπολιτική, αποτέλεσμα των δυσκολιών της ταξικής πάλης, των πιέσεων του αντιπάλου. Αποδεικνύεται όμως πλέον μέσα από σωρεία παραδειγμάτων οτι η εκτροπή αυτή υλοποιείται σε μεγάλο βαθμό μέσω και σοβαρών παραβιάσεων των αρχών λειτουργίας του, της εσωκομματικής δημοκρατίας. Το ΚΚΕ βρίσκεται στη χειρότερη και κρισιμότερη στιγμή της ιστορίας του.»
Μπορείτε να διαβάσετε την επιστολή του Αλέκου Χαλβατζή και τι λέει για το ΚΚΕ το ΠΑΜΕ την εσωκομματική δημοκρατία εδώ http://alekosch.wordpress.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: