Σάββατο 25 Φεβρουαρίου 2012

Πρόβα τζενεράλε για μετεκλογική κυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ

B.Π.  ..ΜΙΑ ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΦΥΣΙΟΛΟΓΙΚΗ ΕΞΕΛΙΞΗ.. ..ΕΞ ΑΛΛΟΥ ΚΑΙ ΤΙΣ ΔΥΟ ΔΕΞΙΕΣ ΠΑΡΑΤΑΞΕΙΣ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΤΙΠΟΤΑ ΠΛΕΟΝ ΝΑ ΤΟΥΣ ΧΩΡΙΖΕΙ!!..
Πρόβα τζενεράλε για μια κυβέρνηση μεγάλου συνασπισμού με την συμμετοχή ΝΔ-ΠΑΣΟΚ φαίνεται πως ήταν η τοποθέτηση Ανδρέα Λοβέρδου που μίλησε ανοιχτά για το ενδεχόμενο μετεκλογικής συνεργασίας με τη ΝΔ. Οι δανειστές πιέζουν για μια κυβέρνηση συνεργασίας που θα προωθήσει την πολιτική του μνημονίου, ενώ από την άλλη πλευρά, δεν διαφαίνεται ότι η ΝΔ , που προηγείται στις δημοσκοπήσεις, θα εξασφαλίσει την αυτοδυναμία.
Οι δηλώσεις Λοβέρδου που άφηνε ανοιχτή την πόρτα για μετεκλογική συνεργασία ΠΑΣΟΚ-ΝΔ προκάλεσαν έντονες αντιδράσεις στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ. Ο Χρήστος Παπουτσής, ο Μιλτιάδης Παπαιωάννου και ο Απόστολος Κακλαμάνης, εμμέσως πλην σαφώς, αποδοκίμασαν τον κ. Λοβέρδο. Ο υπουργός Υγείας αναγκάσθηκε να επανέλθει το απόγευμα της Παρασκευής τονίζοντας σε ανακοίνωσή του ότι «την κρίσιμη αυτή περίοδο, που ό, τι λέμε στο εσωτερικό ακούγεται και στο εξωτερικό της χώρας, πρέπει όλοι να αφήσουμε στην άκρη τις μικροπολιτικές τακτικές».
Παράλληλα, επαναλαμβάνει ότι η θέση του συνίσταται στο ότι «η Ελλάδα χρειάζεται πολιτική και κυβερνητική σταθερότητα», την οποία «για να την διασφαλίσουμε καλούμαστε και θα καλούμαστε όλοι να κάνουμε κάποιες υπερβάσεις, στην κατεύθυνση που θα μας υποδείξουν οι πολίτες». Γ. Μιχελάκης: Αυτοδυναμία ο μόνος στόχος
«Εκ του πονηρού» χαρακτηρίζει η ΝΔ τις συζητήσεις που γίνονται για μετεκλογική συνεργασία ΠΑΣΟΚ - ΝΔ σε περίπτωση μη αυτοδυναμίας αλλά και για την παράταση του βίου της σημερινής κυβέρνησης. Η επίσημη αντίδραση ήρθε από τον εκπρόσωπο του κόμματος, Γ. Μιχελάκη, ένα 24ωρο μετά τις σχετικές δηλώσεις του Α. Λοβέρδου, υπογραμμίζοντας πως στόχος της ΝΔ παραμένει η αυτοδυναμία. «Οσοι μιλούν για παράταση του βίου αυτής της κυβέρνησης ή για συγκυβέρνηση μετά τις εκλογές, μιλούν εκ του πονηρού. Η Νέα Δημοκρατία αγωνίζεται και θα κερδίσει τις εκλογές αυτοδύναμα» τόνισε χαρακτηριστικά.
«Οχι» από Φ. Κουβέλη
Αντίθετος με τη συμμετοχή του κόμματός του σε μία συγκυβέρνηση ΠΑΣΟΚ και ΝΔ εμφανίστηκε ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς, Φ. Κουβέλης, μιλώντας στην τηλεόραση της ΝΕΤ. Εν τω μεταξύ, το στέλεχος της ΔΗΜΑΡ, Ν. Μπίστης, σχετικά με τις δηλώσεις Λοβέρδου, τόνισε ότι «σε μία στιγμή που σε όλη την Ευρώπη αναζωπυρώνεται η σύγκρουση Κεντροαριστεράς - Κεντροδεξιάς, η νέα ηγετική ομάδα του ΠΑΣΟΚ, δέσμια ενός αυτοκτονικού ρεαλισμού, προσανατολίζεται σε μόνιμο και σταθερό δεσμό με τη ΝΔ. Πολύ λογικά οι κεντροαριστεροί ψηφοφόροι να στρέφονται προς τη ΔΗΜΑΡ».
Όπως σημειώνει ρεπορτάζ στο απεργιακό φύλλο των εργαζομένων της Ελευθεροτυπίας, το ενδεχόμενο ενός”μεγάλου συνασπισμού” τύπου Γερμανίας θεωρείται πολύ πιθανό. Όπως φαίνεται, συμπληρώνει η εφημερίδα, η Μέρκελ δεν επιβάλλει στην Ελλάδα μόνο το μνημόνιο αλλά και το κυβερνητικό μοντέλο στο οποίο στηρίχθηκε η πρώτη δική της θητεία στην καγκελαρία (στηρίχθηκε και από τους σοσιαλδημοκράτες).
tvxs.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια: