Κυριακή 26 Φεβρουαρίου 2012

Κλείνουν τα σκάνδαλα της Siemens με 200 εκατ. ευρώ

Το κλείσιμο της υπόθεσης των σκανδάλων με την εταιρεία Siemens φαίνεται να προωθεί η κυβέρνηση. Έτοιμη να αποδεχτεί τα λεφτά που δίνει η εταιρεία. Ξεμπλοκάρουν τα έργα του μετρό
Στέλιος Μπαμιατζής
Μάλλον κλείνει η υπόθεση με τα σκάνδαλα της Siemens.
Όπως γίνεται γνωστό η κυβέρνηση μελετά το ενδεχόμενο να αποδεχτεί τα 200 εκ. ευρώ που προτείνει η γερμανική εταιρεία.
Σύμφωνα με πληροφορίες που δημοσιεύονται στην εφημερίδα "ΤΑ ΝΕΑ", η Siemens ζήτησε να ολοκληρωθεί ο εξωδικαστικός συμβιβασμός για τα γνωστά σκάνδαλα που τη βαρύνουν στην Ελλάδα, και έχουν οδηγήσει στο πάγωμα των συμβάσεών της.
Ο συμβιβασμός αυτός ωθεί την εταιρεία να καταβάλλει το ποσό των 200 εκ. ευρώ σε μετρητά και είδος.
Η ιστορία έχει ως εξής:

Ο γερμανικός κολοσσός έστειλε στην ελληνική κυβέρνηση και στο υπουργείο Οικονομικών μια σύμβαση για να κλείσει την υπόθεση που ταλανίζει τις δύο χώρες εδώ και δύο χρόνια.
Φυσικά αυτή είναι η μία πλευρά, καθώς πιθανολογείται πως είναι μείζον θέμα οι παγωμένες συμβάσεις αλλά και έργα, με κυριότερο τα φανάρια σηματοδότησης των νέων γραμμών του Μετρό προς το Ελληνικό και το Χαϊδάρι.
Σύμφωνα πάντα με την εφημερίδα, αν και δεν έχουν γίνει γνωστές οι λεπτομέρειες της σύμβασης, ο Ευάγγελος Βενιζέλος θα εισηγηθεί στο υπουργικό συμβούλιο να γίνει αποδεκτή η πρόταση της Ζίμενς.
Ως αντάλλαγμα για το κλείσιμο της υπόθεσης, η Ελλάδα αναμένεται να πάρει μετρητά και εξοπλισμό.
Υπενθυμίζεται ότι η υπόθεση ξεκίνησε όταν αποκαλύφθηκε από τη γερμανική Δικαιοσύνη ο ρόλος του φυγόδικου Μιχάλη Χριστοφοράκου ο οποίος φέρεται να λάδωνε πολιτικούς για να αναλαμβάνει ο γερμανικός κολοσσός την εκτέλεση μεγάλων κρατικών συμβάσεων.
Μετά τη φυγή Χριστοφοράκου, η κυβέρνηση αποφάσισε να παγώσει τους διαγωνισμούς προμηθειών στις οποίες υπήρχε εμπλοκή της πολυεθνικής.
Για την λύση μέσω εξωδικαστικού συμβιβασμού πίεζε και η γερμανική κυβέρνηση, δια στόματος Ρέσλερ.
news247

Δεν υπάρχουν σχόλια: