Δευτέρα 27 Φεβρουαρίου 2012

Οι Ιταλοί είπαν όχι στα φάρμακα-δολοφόνους! Οι Ελληνες;

«Άλλο το φάρμακο και άλλο η δραστική ουσία» αποφάνθηκαν τα ιταλικά δικαστήρια, βασισμένα σε κοινοτική οδηγία.
Οι τροϊκανοί είναι τόσο αδίστακτοι, που για να εξυπηρετήσουν τα συμφέροντα των ξένων πολυεθνικών, επιμένουν να περάσουν στην Ελλάδα ρύθμιση η οποία ήδη έχει κριθεί παράνομη στην Ιταλία.
Όταν η δικαιοσύνη άλλης χώρας-μέλους της Ευρωπαϊκής Ενωσης έχει απορρίψει τη συνταγογράφηση με βάση τη δραστική ουσία -και, μάλιστα, βασιζόμενη σε κοινοτική οδηγία!- πώς είναι δυνατόν να μας «σερβίρουν» την παράνομη ρύθμιση στην Ελλάδα;
Τελικά, υπάρχει κοινοτικό δίκαιο ή όχι; Ή, μήπως, το δίκαιο ισχύει για όλους τους άλλους εκτός από «τα κορόιδα τους Ελληνες», που -προφανώς- δε τους νοιάζει αν θα ψοφάμε σαν τα ποντίκια, με τα φάρμακα-δολοφόνους (made in India, Pakistan, Bangladesh) τα οποία θα μας ταΐζουν;
Όταν η ιταλική κυβέρνηση προσπάθησε να περάσει μια παρόμοια ρύθμιση για τα φάρμακα με αυτήν που προωθείται σ’ εμάς τώρα από την τρόικα, σκόνταψε πάνω στην δικαιοσύνη της χώρας.
Μια παλαιότερη οδηγία της Ευρωπαϊκής Ένωσης που έκανε σαφή διαχωρισμό ανάμεσα στο φάρμακο και την δραστική ουσία την έκανε να αποσύρει την διαβόητη διάταξη. Τα «τυχαία» φάρμακα κρίθηκαν παράνομα στην Ιταλία.
Στην Ελλάδα τώρα προωθείται η ίδια διάταξη.

Αυτό που απέτυχαν να κάνουν αλλού οι ξένες πολυεθνικές του φαρμάκου, το επιβάλουν εδώ, τώρα που η χώρα μας είναι στα γόνατα και μοιάζει ανήμπορη να αντιδράσει. Με την διάταξη περί συνταγογράφησης βάσει δραστικής ουσίας, στο νέο νομοσχέδιο για την Υγεία, οι φαρμακοποιοί θα χορηγούν όχι το καταλληλότερο, αλλά το φθηνότερο φάρμακο που θα περιέχει την «δραστική ουσία» που θα γράφει ο γιατρός.
Οι ξένες φαρμακευτικές μπορούν εύκολα να εισάγουν τεράστιες ποσότητες από φάρμακα αμφιβόλου ποιότητας που παράγονται σε χώρες του Τρίτου Κόσμου.
Αυτό που δεν πέρασε στην Ιταλία θα περάσει εδώ;
newsbomb 

Δεν υπάρχουν σχόλια: