Δευτέρα 27 Φεβρουαρίου 2012

H Eλλάδα εκπορνεύεται.

Του Γιάννη Μακριδάκη
Προχωράμε με σημαία την ανάπτυξη, διατυμπανίζει ο Σαμαράς. Η Ελλάδα πρέπει να γίνει χώρα φιλοεπενδυτική, κραυγάζει ο Βενιζέλος. Ακόμα και ο Κον Μπεντίτ, ο οικολόγος, δηλώνει σε συνέντευξή του στην εφημερίδα των απεργών της Ελευθεροτυπίας ότι η Ελλάδα χρειάζεται ένα γιγαντιαίο σχέδιο ανάπτυξης στους τομείς της ενέργειας, του τουρισμού και των συγκοινωνιών.
Αυτό είναι το μέλλον
που προδιαγράφεται για την Ελλάδα και τους κατοίκους της. Καταστροφικό.
Πρόγραμμα Ηλιος που γεμίζει την ελληνική ύπαιθρο με κάτοπτρα για εξαγωγή ενέργειας στην Ευρώπη.
Πρόγραμμα γιγάντιων εργοστασίων εκμετάλλευσης αιολικής ενέργειας, που γεμίζει τις βουνοκορφές με τερατώδεις προπέλες, για τον ίδιο λόγο.
Πρόγραμμα εκμετάλλευσης ακτών και παραλίων για κατασκευή τουριστικών καταλυμάτων και εξοχικών σπιτιών για τους Ευρωπαίους.
Πρόγραμμα για σπάσιμο βράχων και κατασκευές οδικών αρτηριών.
Η Ελλάδα σύντομα θα μετατραπεί σε εργοτάξιο. 
Τσιμέντο να γίνει. Αυτή είναι η πρότασή τους. Και για να την επιτύχουν, εξαθλίωσαν τους κατοίκους της έτσι ώστε να τους παρουσιάσουν αυτή την αναπτυξιακή λαίλαπα ως δρόμο σωτηρίας.

Η ελληνική φύση, η ελληνική ύπαιθρος θα αλλοιωθεί ανεπανόρθωτα και θα μετατραπεί σε νεκροταφείο κατόπτρων, σιδερένιων πυλώνων και τσιμεντοκυτίων, με στόχο να πέσουν χρήματα στην αγορά και να σταθεί στα πόδια της η οικονομία.
Η Ελλάδα κοινώς, εκπορνεύεται. Με προαγωγούς τούς γνωστούς ρήτορες.
Όλοι εμείς, όσοι αντιλαμβανόμαστε το ζοφερό μέλλον μας, όσοι τρομάζουμε με την προοπτική τού να ζούμε μέσα σε ένα εργοτάξιο και κατόπιν εργοστάσιο, σαν τα ποντίκια, όλοι όσοι έχουμε δώσει μάχες κατά καιρούς για να διασώσουμε τους τόπους μας από τους αναπτυξιολάγνους καταστροφείς, έχουμε χρέος να βρεθούμε και πάλι στην πρώτη γραμμή.
Ο καθένας να προφυλάξει τον τόπο του. Να γνωριστούμε όμως μεταξύ μας, να συντονιστούμε και να αντισταθούμε όλοι μαζί στην υποβάθμιση των τόπων και των ζωών μας. Ο αγώνας αυτός θα είναι πολύ πιο δύσκολος από όσους δώσαμε ως τώρα διότι οι επελαύνοντες καταστροφείς τα έχουν αλώσει όλα.
Αλλά δεν έχουμε άλλη επιλογή πέρα από την αντίσταση.
Τουλάχιστον θα κερδίσουμε την εκτίμηση και την συγχώρεση των επόμενων γενιών Ελλήνων, οι οποίοι μελετώντας την ιστορία αυτής της πατρίδας θα βλέπουν ότι υπήρξαν αυτή την εποχή και άνθρωποι που αντιστάθηκαν και προσπάθησαν να τους παραδώσουν τη χώρα άθικτη. Θα κερδίσουμε και την ηρεμία της συνείδησής μας.
Γιάννης Μακριδάκης
tvxs.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια: