Τρίτη 28 Φεβρουαρίου 2012

Χαράτσι μεσω ΔΕΗ τέλος!-Δεν κόβεται το ρευμα - Να που κανένας αγώνας δεν πάει χαμενος

Το ειδικό τέλος μετά 120 μερες που θα μενει απλήρωτο μεταφέρεται στις εφορίες. Αυτο είπε πριν λίγο ο υπεύθυνος επικοινωνίας της ΔΕΗ Κ.Στεριώτης. Το ρευμα θα κόβεται μόνο οταν το ποσό του λογαριασμού του ρευματος και των Δημοτικών τελών (όχι του ειδικού τέλους) που είναι απλήρωτο ξεπερνάει το ποσό του ειδ.τέλους(χαρατσιού) του 2011(Α+Β δόση).
Βεβαια το χαράτσι δεν χαρίζεται αφου μεταφέρεται στις ΔΟΥ. Ομως και ο εκβιασμός "αν δεν πληρώσεις σου κόβω το ρευμα" δεν τους πέρασε. Και δεν τους πέρασε γιατί κάποιοι τρελοί άρχισαν έναν αγώνα που κινητοποίησε ένα  κομάτι του λαού που πιστευει στην τρέλα ή που δεν είχε άλλο τρόπο.
Οσο κι αν προσπαθησουν να θαψουν το γεγονός και να υποτιμήσουν τη σημασία του, αυτό που έγινε δείχνει απλά οτι όταν ο λαός συσπειρώνεται έστω και σε κάποιο βαθμο, οργανώνεται και παλεύει, ο αγώνας του δεν πάει χαμένος. Ο,τι κι αν λένε κανένας αγώνας δεν παει χαμένος!

Να θυμίσω ότι οι επιτροπές που είχαν δημιουργηθει έκαναν πραγματικά σπουδαία δουλειά. Εβγαλαν, τύπωσαν και μοίρασαν σε όσους περισσότερους μπορούσαν τις αιτήσεις-δηλώσεις άρνησης πληρωμής, οργάνωσαν συγκεντρώσεις, συζήτησαν με όσους μπορούσαν και εξήγησαν τι συμβαίνει και τι μπορεί να γίνει. Κινητοποίησαν κόσμο στις γειτονιές με συγκεντρώσεις παραστάσεις στους Δημους και στα τοπικά γραφεία της ΔΕΗ. Οργάνωσαν ομάδες περιφρούρησης για να αποτραπεί η διακοπή από συνεργεία και προειδοποίησαν οτι θα παλέψουν με όποιο τρόπο μπορούν για να μην κοπεί το ρεύμα σε κανέναν.  Και το σπουδαιότερο έκαναν κόσμο να πιστέψει στον εαυτό του και στη δύναμή του. (Το είδα αυτό στην εδώ επιτροπή της Γλυφάδας και  μην σας μπερδευει το ονομα του Δημου. Εχει πολλές λαικές γειτονιες η Γλυφαδα που ο κόσμος τα βγάζει πολύ δυσκολα πέρα και σιγά-σιγά αποφασίζει να τα βαλει με το θηρίο.)
 Με όλα αυτά ανάγκασαν την κυβέρνηση να αλλάζει θέση και να εκτίθεται, να στριμώχνεται στη γωνία -θυμάστε τις μέρες του χιονιά τότε που έληγαν οι προθεσμίες και θα άρχιζαν οι διακοπές που τελικά πάρθηκαν πίσω όπου έγιναν- και να μην ξέρει τελικά τι να κάνει. Τελικά αποφάσισαν να μην κόβουν το ρεύμα και να χρεώσουν άλλο ένα χαράτσι στις εφορίες.
Να λοιπόν που οι τρελοί τα κατάφεραν. Και σίγουρα το κερδος θα ειναι ότι όσοι συμμετείχαν ειναι άνθρωποι που τους κερδίζει η πάλη. Ανθρωποι  που έμαθαν, πολλοί για πρώτη φορά, να μην παραδίνονται άνευ όρων σα δούλοι χωρίς να βγάζουν άχνα.
giorgossarris.blogspot

Δεν υπάρχουν σχόλια: