Κυριακή 5 Φεβρουαρίου 2012

ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΟ ΒΡΑΔΥ ΤΟΥ «ΦΟΝΙΑ»!

ΕΠΙΧΕΙΡΟΥΝ ΝΑ ΚΛΕΙΣΟΥΝ «ΜΟΥΛΩΧΤΑ» ΤΟ ΝΕΟ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΙΚΟ ΠΑΚΕΤΟ «PSI – 2ο ΜΝΗΜΟΝΙΟ – 2η ΔΑΝΕΙΑΚΗ ΣΥΜΒΑΣΗ»!
ΤΡΙΒΕΣ, ΕΚΒΙΑΣΜΟΙ ΚΑΙ ΔΥΣΚΟΛΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΑΡΟΝ – ΑΡΟΝ «ΚΛΕΙΣΙΜΟ»
ΠΡΟΣ ΕΛΕΓΧΟΜΕΝΗ ΠΤΩΧΕΥΣΗ Η ΧΩΡΑ ΜΕ ΤΗ ΒΟΥΛΑ ΕΕ – ΔΝΤ!
«Όλα θα πρέπει να έχουν κλείσει μέχρι το βράδυ της Κυριακής» είπε σε δραματικούς τόνους ο Ευ. Βενιζέλος, ενώ μας πληροφόρησε ότι οι συμφωνίες για το πακέτο «PSI – 2ο Μνημόνιο – 2η Δανειακή Σύμβαση» έχουν προχωρήσει σε σημαντικό βαθμό. «Αγκάθια» - υποτίθεται - για την ολοκλήρωση της συμφωνίας παραμένουν ορισμένα καίρια εργασιακά, μισθολογικά και κοινωνικά θέματα!
Είναι προφανές ότι βρίσκεται σε εξέλιξη ένα άνευ προηγουμένου πραξικόπημα, όπου στα κρυφά, ερήμην του λαού, ερήμην και της Βουλής, επιχειρείται να έρθει ο τόπος μπροστά σε τετελεσμένα, που θα καταδικάσουν το παρόν και το μέλλον της χώρας για δεκαετίες.
Σύμφωνα με πληροφορίες, η τρόικα δείχνει να επιμένει σε κάποιες σκληρές απαιτήσεις, που ΠΑΣΟΚ – ΝΔ – ΛΑΟΣ κάνουν τους «δύσκολους» για να τις υιοθετήσουν:
Μείωση κατώτατου μισθού στα 600 ευρώ
Κατάργηση 13ου και 14ου μισθού
15.000 απολύσεις στο δημόσιο
Μείωση 35% επικουρικών συντάξεων
Μείωση 30% στο εφάπαξ
Άμεσα μέτρα 4,4 δις για την κάλυψη των ελλειμμάτων και των προϋπολογισμών 2011 και 2012.

Στο μεταξύ, ο συνήθως «διαλλακτικός» πρόεδρος του Eurogroup Ζαν Κλωντ Γιούνκερ, έφτασε κι αυτός στο σημείο να εκβιάζει την Αθήνα, λέγοντας ότι «αν διαπιστώσουμε ότι όλα παίρνουν τον κατήφορο στην Ελλάδα, τότε δεν θα υπάρξει πρόγραμμα χρηματοδότησης, με συνέπεια τη χρεοκοπία το Μάρτιο».

Τόσο η «ανεξέλεγκτη» χρεοκοπία, όσο και η έξοδος από το ευρώ έχουν καταστεί τα μεγάλα εκβιαστικά τρομοκρατικά μέσα του εγχώριου και ξένου κατεστημένου, με σκοπό να φοβίσουν τον ελληνικό λαό, για να ανεχθεί το νέο δηλητηριώδες πακέτο, που, στα «μουλωχτά», του ετοιμάζουν.

Στο μεταξύ, στις 15.00 την Κυριακή (5/2), είναι προγραμματισμένη, μετά από αλλεπάλληλες αναβολές, η Σύσκεψη των αρχηγών των τριών κομμάτων της συγκυβέρνησης υπό τον Λ. Παπαδήμο, που θα γίνει με τη συμμετοχή και του Ευ. Βενιζέλου.

Πριν τη Σύσκεψη, θα έχουν προκληθεί νέες συναντήσεις με την τρόικα, προκειμένου να γίνουν νέα βήματα προς μια τελική Συμφωνία.

Κατά τις συναντήσεις με την τρόικα, αλλά και τον Τσάρλς Νταλάρα του IIF, μοιάζει να έχουν κλείσει τα θέματα, που αφορούν τον τρόπο ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών, το Αγγλικό δίκαιο των ομολόγων που θα ανταλλαγούν και τη νομοθετική ρύθμιση για τη «ρήτρα συλλογικής αναφοράς», η οποία θα καταστήσει υποχρεωτικό το «κούρεμα» όλων των ομολόγων, ακόμα και φυσικών προσώπων πάνω από ένα όριο, ενώ συγκεχυμένες είναι οι πληροφορίες αν στο κούρεμα θα συμπεριληφθούν και τα ομόλογα της ΕΚΤ.

Φυσικά, η ενεργοποίηση ρητρών υποχρεωτικότητας στην ανταλλαγή ομολόγων θα σηματοδοτήσει «πιστωτικό γεγονός» - με δύο λόγια, πτώχευση, με τη βούλα ΕΕ και ΔΝΤ.

Κατά τα άλλα, οι κύριοι αυτοί φοβίζουν τον ελληνικό λαό με την πτώχευση, που μπορεί να προκύψει με πρωτοβουλία του ίδιου ως διακοπή αποπληρωμής ενός άδικου και μη βιώσιμου χρέους.

Όσον αφορά το 2ο (ακόμα πιο κατεδαφιστικό) Μνημόνιο, παραμένουν μέχρι στιγμής ανοιχτά, όπως αναφέραμε και μάλλον θα παραμείνουν και μέχρι τη Σύσκεψη των αρχηγών, σειρά από θέματα για την ολοκλήρωση του.

Το ερώτημα που αιωρείται είναι: θα καταλήξει - και σε ποιο βαθμό - η σημερινή Σύσκεψη των αρχηγών σε Συμφωνία; Αυτή η Συμφωνία θα είναι ολική και αν όχι, σε ποιο βαθμό θα παραμένουν «αγκάθια» διαφωνιών, ανάμεσα σε τρόικα και κυβέρνηση και ιδιαίτερα, ανάμεσα στα τρία κόμματα;

Οι απαντήσεις δεν είναι καθόλου εύκολες ούτε δεδομένες, πολύ περισσότερο που και τα τρία κόμματα του αστικού κατεστημένου σπαράσσονται, σε διαφορετικό βαθμό το καθένα, από πολυποίκιλες εσωτερικές αντιθέσεις, ενώ αντιμετωπίζουν ιδιόμορφες αναταραχές μέσα στους βουλευτές τους, οι οποίες δεν είναι τόσο εύκολο να αντιμετωπιστούν με την απειλή της «κομματικής πειθαρχίας».
iskra. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: