Κυριακή, 10 Αυγούστου 2014

Γλίτσα…

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΘΕΟΔΩΡΟΠΟΥΛΟΣ
Τα …δημοσιογραφικά τους «ρέστα», έδωσαν προχτές τα «ΝΕΑ» του Ψυχάρη και το «ΕΘΝΟΣ» του Μπόμπολα, κάνοντας λόγο στα πρωτοσέλιδα τους περί «προσωπικής παρέμβασης» του πρωθυπουργού Αν. Σαμαρά προκειμένου να «διορθωθούν» τα «λάθη» και οι «αδικίες» στον υπολογισμού του «Ενιαίου φόρου Ιδιοκτησίας Ακινήτων» (ΕΝΦΙΑ). Δεν προκαλεί φυσικά καμιά έκπληξη η τακτική των μεγαλοεκδοτών, να αποτυπώνουν «αμάσητη» και «καλοχτενισμένη» την κυβερνητική προπαγάνδα στις σελίδες των εφημερίδων τους. Αυτή είναι η δουλειά τους! Αυτός είναι ο λόγος ύπαρξης των εντύπων τους! Έτσι λειτουργεί το σύστημα. Με αυτό το τρόπο ξεπληρώνουν στο πολιτικό προσωπικό τους, τους νόμους – «δώρα», τις ρυθμίσεις και τις φωτογραφικές αναθέσεις που αυτό έχει φροντίσει να ψηφιστούν μέσα στη Βουλή. Ωστόσο υπάρχουν κάποιες στιγμές που η «γλίτσα» τους ξεπερνά κάθε όριο.

Η προκλητικά γλοιώδης «προθυμία» τους να κατασκευάσουν το «φιλολαϊκό» προφίλ του πρωθυπουργού, με αφορμή τις «πρωτοβουλίες» του περί δήθεν «διορθώσεων» στον ΕΝΦΙΑ, στην προκειμένη περίπτωση «σκοντάφτει» στην πραγματικότητα. Πίσω από τη «βιτρίνα» που στήνουν για να βγάλουν «λάδι» τον Σαμαρά, επιχειρούν να κρύψουν ότι με απόφαση του ίδιου και της κυβέρνησης του, νομιμοποιήθηκε το χαράτσι στα ακίνητα. Το δήθεν «έκτακτο μέτρο» που επέβαλε για πρώτη φορά το 2011 η κυβέρνηση Παπανδρέου, η κυβέρνηση Σαμαρά – Βενιζέλου το κατέστησε πλέον μόνιμο και το επέκτεινε μάλιστα σε χωράφια, οικόπεδα, ακατοίκητα μη ηλεκτροδοτούμενα σπίτια, σε ημιτελή κτίσματα, σε κάθε σπιθαμή γης!

Η πολιτική απόφαση για τη μονιμοποίηση του φόρου και την επέκταση του, ανήκει λοιπόν στον πρωθυπουργό και την κυβέρνηση του. Ο Αν. Σαμαράς ήταν ενήμερος από το υπουργείο Οικονομικών και γνώριζε το αντιλαϊκό σχέδιο μέχρι την τελευταία του πτυχή. Προφανώς και τα «λάθη» που περιείχε, αφού τα πάντα μετρήθηκαν με στόχο την είσπραξη δις ευρώ. Το σκηνικό, λοιπόν που στήνεται σήμερα με τις διάφορες «διαρροές» από το Μέγαρο Μαξίμου που κάνουν λόγο για «άρση των αδικιών» και αναπαράγουν με προθυμία τα συγκροτήματα του τύπου και οι τηλεοπτικοί σταθμοί των γνωστών εργολάβων – ιδιοκτητών τους, αποτελούν «προπέτασμα καπνού» για να μετριαστούν οι λαϊκές αντιδράσεις. Τον ίδιο σκοπό ήρθε να υπηρετήσει και η ανακοίνωση της κυβέρνησης, για παράταση κατά ένα μήνα της είσπραξης του ΕΝΦΙΑ, την οποία έσπευσε να κάνει ο Ευαγ. Βενιζέλος, επιδιώκοντας προφανώς να κερδίσει και αυτός λίγη από την «εύνοια» των εκδοτών, ώστε να μην «εξαφανιστεί» από τη «λάμψη» των πρωτοβουλιών Σαμαρά.

Τις επόμενες ώρες και μέρες, οι «ναυαρχίδες» των συστημικών εντύπων και ηλεκτρονικών μέσων, αναμένεται να δώσουν «ρεσιτάλ» για τα «κατορθώματα» του πρωθυπουργού και του αντιπροέδρου της κυβέρνησης και να …«ανακαλύψουν» όλα τα «λάθη» που υπάρχουν στον ΕΝΦΙΑ. Η γλίτσα έχει την ιδιότητα να κολλά και να γίνεται μόνιμη, όπου βρει πρόσφορο έδαφος. Το αυτό θα γίνει και με το χαράτσι που ήρθε για να μείνει και στα τέλη Σεπτεμβρίου, θα κληθούν να το πληρώσουν όλοι, όσοι, έχουν την «ατυχία» να έχουν στην ιδιοκτησίας τους από ένα τούβλο, μέχρι ένα μέτρο γης…

Δεν υπάρχουν σχόλια: