Παρασκευή 18 Ιουνίου 2010

Αριστερή Πρωτοβουλία ΠΑΣΟΚ: Μοιάζουν να λειτουργούν ως επιστάτες των τσιφλικάδων...

ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙA ΠΑ.ΣΟ.Κ 
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 
Αθήνα, 17 Ιουνίου 2010
Από τον στοιχειώδη σεβασμό του ανθρώπου μας οδηγεί στην βαρβαρότητα το επικείμενο Π.Δ του κ. Λοβέρδου που αφορά τις περιβόητες ρυθμίσεις στην αγορά εργασίας. Μετά το δημόσιο τομέα έρχεται πλέον και στον ιδιωτικό πλήρη ανατροπή των εργασιακών σχέσεων. Η Ελλάδα του 21ου αιώνα γίνεται ο παράδεισος της εργοδοτικής αυθαιρεσίας. Ομαδικές απολύσεις, μισές αποζημιώσεις, νέοι που θα προσλαμβάνονται με 80% του βασικού μισθού, κατάργηση της διαιτησίας είναι το άμεσο μέλλον του ελληνικού λαού και της νέας γενιάς. Σε λίγες μέρες η νέα δόση των μέτρων θα αφορά την αποδιάρθρωση του ασφαλιστικού συστήματος με μοναδικό επιχείρημα της κυβέρνησης αν δεν συμμορφωθούμε δεν θα πάρουμε τις επόμενες δόσεις του δανείου.  
Τα προεκλογικά “δεν” έγιναν “yes men”.
Με ανασφάλεια, φόβο και τρόμο η κυβέρνηση σχεδιάζει το αύριο του ελληνικού λαού, απαξιώνοντας την ανθρώπινη αξιοπρέπεια. Η κυβέρνηση πουλά πλέον το δικαίωμα των Ελλήνων στη ζωή φτηνά λόγω κατεδάφισης. Χωρίς προσανατολισμό και σχέδιο οι υπουργοί της κυβέρνησης αδύναμοι και ανήμποροι έχουν μετατραπεί σε εντολοδόχους των γραφειοκρατών του ΔΝΤ και των μεγάλων χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων που απαιτούν αφαίμαξη των εργαζομένων.
Μοιάζουν να λειτουργούν ως επιστάτες των τσιφλικάδων και το χειρότερο όλων η κυβέρνηση μπαίνει σε ολισθηρούς δρόμους με “καραμπινάτες” αντισυνταγματικές παρεμβάσεις που ευτελίζουν και τις τελευταίες στοιχειώδεις λειτουργικές αρχές της κοινοβουλευτικής αντιπροσωπευτικής δημοκρατίας. Με τις κοινοβουλευτικές πρακτικές της κυβέρνησης, η νομοθετική εξουσία μετασχηματίζεται απροκάλυπτα σε παρατρεχάμενο της εκτελεστικής και συνεπώς της τρόικας. Και αυτό δεν αξίζει σε κανένα λαό, πόσο μάλλον στους Έλληνες που αγωνίστηκαν πολλές φορές για να μην καταντήσει η Ελλάδα επαρχία αποικιοκρατικού τύπου.
Η Αριστερή Πρωτοβουλία ΠΑ.ΣΟ.Κ καλεί τον Πρωθυπουργό και Πρόεδρο του κινήματος να αναλογιστεί τα μέτρα και να αναλάβει τις αναγκαίες πρωτοβουλίες για αλλαγές πριν το κοινωνικό και πολιτικό κοκτέιλ γίνει εκρηκτικό και ανεξέλεγκτο.
Είναι καιρός πλέον να δείξει και το άλλο πρόσωπο εκείνο της ανθρώπινης και της δημοκρατικής σύνθεσης.
sibilla-gr

1 σχόλιο:

HARIS είπε...

ΠΕΡΙΜΕΝΕΙΣ ΝΑ ΑΛΛΑΞΗ ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΤΑΠΕΣ? ΕΧΕΙΣ ΤΟΟΣΗ ΑΦΕΛΕΙΑ ? Η ΠΙΣΤΕΥΕΙΣ ΟΤΙ ΕΜΕΙΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΦΕΛΕΙΣ...ΕΝΑ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΣΤΗ ΠΡΟΔΟΤΙΚΗ ΑΥΤΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ -ΚΑΡΚΙΝΟ ΠΟΥ ΒΓΗΚΕ ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΤΟ ΚΟΜΜΑ ΤΩΝ ΜΗ ΠΡΟΝΟΜΙΟΥΧΩΝ Α Ν Α Τ Ρ Ο Π Η ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΤΟ ΣΥΝΤΟΜΩΤΕΡΟ ΔΥΝΑΤΟ ΚΑΙ ΑΚΥΡΩΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΠΡΟΔΟΤΙΚΩΝ ΣΥΜΦΩΝΙΩΝ ΚΑΙ ΜΕΤΡΩΝ -ΘΕΣΜΙΚΩΝ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ