Τρίτη 4 Ιανουαρίου 2011

“Να απελευθερωθεί τώρα ο συνδικαλιστής Νίκος Σαριτζόγλου”

Είναι απαράδεκτο να παραμένει για 3η συνεχή ημέρα στα κρατητήρια του Μεταγωγών Πάτρας  ο συνάδελφος Νίκος Σαριτζόγλου, που συνελήφθη έξω από τον τηλεοπτικό σταθμό Tele Time, όταν αστυνομικός της Ασφάλειας Πατρών προσποιήθηκε στο τηλέφωνο ότι ήταν δημοσιογράφος του καναλιού. Ο “μαϊμού” δημοσιογράφος (αστυνομικός) κάλεσε τον Νίκο Σαριτζόγλου για συνέντευξη σχετικά με το θέμα των Λατομείων του Αράξου, τα οποία ως γνωστόν κλείνουν στο τέλος του έτους, προκειμένου να υπερασπιστεί τηλεοπτικά τις θέσεις εργασίας των 120 συνάδελφών του. Εκεί τον περίμεναν αστυνομικοί της ασφάλειας όπου και τον συνέλαβαν για χρέη προς το Δημόσιο.
Η ενέργεια των αστυνομικών της ασφάλειας είναι  άθλια  και  μας παραπέμπει σε μαύρες εποχές, όπου συνδικαλιστές οδηγούνταν στις φυλακές με ύπουλες και αντιδημοκρατικές μεθόδους.
Το συνδικαλιστικό κίνημα της περιοχής μας ζητά την άμεση απελευθέρωση του συνδικαλιστή και καλεί την Εισαγγελία Πατρών να διατάξει την αποφυλάκιση του, καθώς ο συνάδελφος ούτε φυγόδικος, ούτε εγκληματίας είναι.
Χρέη προς το Δημόσιο έχει, τα οποία δημιουργήθηκαν από απλή αμέλεια όταν  έκλεισε μια επιχείρηση που είχε το 2001 και ξέχασε να κλείσει ταυτόχρονα  τα βιβλία στην Εφορία. Αξίζει μάλιστα να σημειωθεί ότι το 2001 όταν ο Νίκος Σαριτζόγλου έκλεισε την επιχείρηση του, δεν χρωστούσε ούτε ένα ευρώ στην Εφορία. Το ποσό που οφείλει στο Ελληνικό Δημόσιο είναι πλασματικό και οφείλεται στην αμέλεια του να κλείσει εγκαίρως τα βιβλία στην Εφορία.
Προσωπικά, ως μέλος της Διοίκησης της ΓΣΕΕ, σε συνεργασία με το Εργατικό Κέντρο Πάτρας, θα κάνουμε παράσταση διαμαρτυρίας τη Δευτέρα το πρωί τόσο στο Διευθυντή Ασφαλείας κ. Ανδρικόπουλο, όσο και στην Εισαγγελία Πατρών, ζητώντας την αποφυλάκιση του συνάδελφού μας.
Αν πρέπει να συληφθούν κάποιοι και μάλιστα με διαδικασίες “εξπρές”, είναι όλοι αυτοί που επί δεκαετίες καταληστεύουν τους κόπους του Ελληνικού λαού και της εργατικής τάξης της χώρας μας, είτε τζογάροντας τα χρήματα στο Χρηματιστήριο, είτε κάνοντας τα δομημένα ομόλογα που “ταξίδεψαν” σε φορολογικούς παραδείσους και εν τέλει κατέληξαν στις τσέπες γνωστών “αρπακτικών”. Θα πρέπει πρώτα να πάνε φυλακή όλοι εκείνοι οι Υπουργοί και οι Διοικητές Οργανισμών που έκαναν τη μίζα επάγγελμα και τις εισφορές των φορολογουμένων “υπερκοστολογήσεις” και “αέρα κοπανιστό”. Θα πρέπει να πάνε φυλακή όλοι εκείνοι που με ψέματα και λαμογιές ξεπούλησαν διαχρονικά τη χώρα μας για ιδίον όφελος.
Δημήτρης Καραγεωργόπουλος
Μέλος Διοίκησης ΓΣΕΕ

karageorgopoulos.wordpress

Δεν υπάρχουν σχόλια: