Τετάρτη 6 Οκτωβρίου 2010

Η FITCH ΥΠΟΒΑΘΜΙΖΕΙ ΤΗΝ ΙΡΛΑΝΔΙΑ!

ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ «ΦΑΝΤΑΣΜΑ» ΠΛΑΝΑΤΑΙ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ!
ΟΛΟΤΑΧΩΣ ΠΡΟΣ ΤΟ ΔΝΤ, Ο ΠΑΛΑΙ ΠΟΤΕ ΤΙΓΡΗΣ ΤΟΥ ΝΕΟΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΙΣΜΟΥ!  
Ανακοινώθηκε το μεσημέρι της Τετάρτης 6 Οκτωβρίου, η υποβάθμιση του μακροπρόθεσμου χρέους της Ιρλανδίας από τον οίκο Fitch από ΑΑ- σε Α+. Στην επίσημη αιτιολόγηση της Fitch, γίνεται λόγος για «αρνητικές προοπτικές», λόγω των επιπτώσεων του κόστους διάσωσης των τραπεζών, στη βιωσιμότητα των δημοσίων οικονομικών της χώρας. Υπενθυμίζεται, πως οι εκτιμήσεις ανεβάζουν το έλλειμμα της Ιρλανδίας στο 32% του ΑΕΠ φέτος, λόγω του υπέρογκου κόστους διάσωσης των παραπαιόντων ιρλανδικών τραπεζών και ιδιαίτερα της Anglo Irish Bank. Είναι χαρακτηριστικό πως, η Anglo Irish Bank, θα «κοστίσει» στο ιρλανδικό δημόσιο, το εξωφρενικό ποσό των € 50 δις μόνο για το 2010.
Εν τω μεταξύ, η Ιρλανδία είναι η μόνη χώρα για την οποία η Eurostat δεν εξέδωσε στοιχεία σχετικά με την πορεία του ΑΕΠ της κατά το β' τρίμηνο του 2010. Το γεγονός αυτό από μόνο του, αρκεί για να υποθέσει κάποιος την τραγική κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει, η άλλοτε χώρα – πρότυπο του νεοφιλελευθερισμού.
 Ήδη εντείνονται οι ανησυχίες και οι φήμες πως η Ιρλανδία, σύντομα θα είναι η δεύτερη χώρα μετά την Ελλάδα, η οποία θα υπαχθεί στους «μηχανισμούς στήριξης» της ΕΕ αλλά και του ΔΝΤ...
iskra.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια: