Πέμπτη 21 Οκτωβρίου 2010

Για μια Αθήνα Φιλόξενη και ασφαλή

Από τον Νίκο Καραγεωργόπουλο
Πολίτες της Αθήνας , ως πότε η πόλη μας θα χαιρετάει τις δεκαετίες που φεύγουν χωρίς αποτέλεσμα, τις εποχές που αφήνει πίσω του ο συντηρητισμός και η μιζέρια των κοντόφθαλμων αρχόντων, τις ευκαιρίες που χάνονται και δύσκολα αναπληρώνονται. Αγκυλωμένη σε ξεπερασμένες και φθαρμένες νοοτροπίες, όμηρος συντηρητικών διοικήσεων και πρακτικών, έθρεψε και συντήρησε για χρόνια ένα παραγοντίστικο σύστημα, μακριά από τους πολίτες, τους εργαζόμενους, τα άτομα της τρίτης ηλικίας, τα παιδιά μας και τις ανάγκες τους.
Παραμελημένες γειτονιές, τεράστια προβλήματα καθαριότητας και αποκομιδής απορριμμάτων, έντονη ανασφάλεια στους πολίτες, κακοφτιαγμένα πεζοδρόμια, ανεκμετάλλευτες πρασιές και πάρκα, μεγάλες ελλείψεις σε βρεφονηπιακούς σταθμούς, ανυπαρξία ελεύθερων χώρων, βεβαρημένο κυκλοφοριακό και συγκοινωνιακό δίκτυο, αργοπορημένα και μισοτελειωμένα έργα, προδομένες προσδοκίες, πασαλείμματα και προχειρότητες είναι μερικά μόνο από τα κληροδοτήματα των περασμένων χαμένων χρόνων.
Η εικόνα μπορεί και πρέπει να αλλάξει, αρκεί να το θελήσουμε.
Η συμμετοχή είναι το καλύτερο φάρμακο στην κρίση.

Οι ερχόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές, με την μεταρρύθμιση «Καλλικράτης», είναι η ευκαιρία, η Αθήνα επιτέλους να αλλάξει σελίδα. Η κρίση που μαστίζει τη χώραμας, την οικονομία, την καθημερινότητά μας, δεν μπορεί και δεν πρέπει να λυγίσει τις φιλοδοξίες, τα όνειρα και τα σχέδιά μας για ένα καλύτερο αύριο.

Χρειάζεται δράση και συμμετοχή σε τοπικό αρχικά επίπεδο. Με βούληση και στοχευμένες δράσεις για κάθε γειτονιά, πίστη και όραμα, μπορούμε να κάνουμε την Αθήνα μας, την πόλη μας και των παιδιών μας, και πάλι δική μας.

Ήρθε η ώρα να αντιπαλέψουμε την αδράνεια και τη νωθρότητα των προηγούμενων στείρων χρόνων και να διεκδικήσουμε μαζί το δικαίωμα σε προοδευτικές και δημιουργικές ιδέες και προτάσεις. Με διορατική ματιά και πνεύμα συνεργασίας μπορούμε, όλοι μαζί, να συνθέσουμε ένα διαφορετικό σκηνικό για την πόλη.
Με την δική σας ψήφο-συμμετοχή, στις 7 Νοέμβρη, η Αθήνα μπορεί και επιβάλλεται να αποδεσμευτεί από το ξέθωρο παρελθόν της και να αγκαλιάσει με στοργή το διάφανο μέλλον της.

Συνδημότισσα, συνδημότη
Αποφάσισα να συμμετάσχω δυναμικά και δημιουργικά για πρώτη φορά, γνωρίζοντας και ζώντας τα προβλήματα, για μια νέα πνοή, για μια καλύτερη ποιότητα στην καθημερινότητα της Αθήνας μας.
Για μια προσπάθεια που θα δώσει ανάσα ανακούφισης στους συμπολίτες μας.

Με όρεξη και θέληση, αίσθημα ευθύνης, με χαμόγελο και αισιοδοξία.

Σας θέλω όλους συνοδοιπόρους μου σ΄αυτό το ταξίδι προς μια άλλη, διαφορετική αυτοδιοίκηση αξιώσεων και επιδόσεων.

Νίκος Καραγεωργόπουλος
Υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος
5ου Δημοτικού Διαμερίσματος
( Δικαίωμα στη πόλη) με τον Γιώργο Καμίνη

Δεν υπάρχουν σχόλια: