Τρίτη 19 Οκτωβρίου 2010

Αλ.Μητρόπουλος με Σπ.Παπασπύρου: Οι δημόσιοι υπάλληλοι είναι τα πρώτα θύματα του Μνημονίου

Η επίθεση στα μισθολογικά και ασφαλιστικά δικαιώματα των δημοσίων υπαλλήλων, οι αλλαγές στα εργασιακά δικαιώματα καθώς και οι ευρύτερες εξελίξεις στον δημόσιο τομέα βρέθηκαν στο επίκεντρο της χθεσινής συνάντησης που πραγματοποίησαν ο υποψήφιος περιφερειάρχης Αλέξης Μητρόπουλος με το προεδρείο της ΑΔΕΔΥ και τον πρόεδρο, Σπύρο Παπασπύρου. Στη συνάντηση που διεξήχθη σε καλό κλίμα, στα γραφεία της ΑΔΕΔΥ, δεν θα μπορούσε να λείψει η αναφορά στις επερχόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές, με τον Σπ. Παπασπύρο να εκφράζει τη θετική του γνώμη για τον συνδυασμό, μιλώντας για "δυνάμεις αλληλέγγυες στον ευρύτερο αγώνα αναχαίτισης της πτώσης του βιοτικού επιπέδου των πολιτών".
Ο Αλ. Μητρόπουλος εξέφρασε την στήριξη του συνδυασμού στα αιτήματα των δημοσίων υπαλλήλων, χαρακτηρίζοντάς τους τα “πρώτα θύματα του αντικοινωνικού και καταστροφικού Μνημονίου”. “Κατανοούμε τα προβλήματά τους και θα είμαστε πάντα ουσιαστικά και μαχητικά στο πλευρό τους”, συμπλήρωσε. 
Ο Σπ. Παπασπύρος αναφέρθηκε στην ιδιωτικοποίηση και εμπορευματοποίηση των δημόσιων αγαθών και στον στόχο να μειωθεί ο ρόλος των δημοσίων υπαλλήλων, τονίζοντας ότι “είμαστε σε μια πραγματικότητα που πλήττονται ευρύτερα δικαιώματα”.
 Σπ. Παπασπύρος: Οι πολίτες στις εκλογές να ψηφίσουν με γνώμονα τα δικαιώματά τους
Καθότι η συνάντηση πραγματοποιήθηκε λίγο πριν την εκλογική μάχη του Νοεμβρίου, ο Σπ. Παπασπύρος είπε πως η ΑΔΕΔΥ φυσικά δεν δίνει γραμμή για τις αυτοδιοικητικές εκλογές, παροτρύνοντας την ίδια ώρα τους πολίτες να εξετάσουν προσεκτικά τις θέσεις που εκφράζει ο κάθε συνδυασμός καθώς, όπως τόνισε, οι εκλογές “είναι η ώρα η δικιά του, θα πρέπει να προασπίσει εργασιακά, μισθολογικά ασφαλιστικά, αλλά πρώτα απ’ όλα κοινωνικά δικαιώματα”. “Στο πλαίσιο αυτό”, πρόσθεσε ο πρόεδρος της ΑΔΕΔΥ, “είχαμε μια πολύ καλή ανταλλαγή απόψεων με τον συνδυασμό «Αττική Συνεργασία - Όχι στο Μνημόνιο» που έχει ανθρώπους και από το μαζικό κίνημα και από τους κοινωνικούς αγώνες”, ενώ καταλήγοντας τόνισε πως “θεωρούμε ότι όλες αυτές οι δυνάμεις στην ευρύτερη προσπάθεια, στον ευρύτερο αγώνα αναχαίτισης της πτώσης του βιοτικού επιπέδου όλων των πολιτών, δηλαδή με ανάγκες του 2010 να πορευόμαστε στη ζωή με όρους της δεκαετίας του ’70, είναι σημαντικές, ήταν αλληλέγγυες το προηγούμενο διάστημα, θα είναι αλληλέγγυες και στο επόμενο”.
Εξάλλου, ο Αλ. Μητρόπουλος, σε προχθεσινή του δήλωση για τις αναμενόμενες νέες περικοπές στους μισθούς και τις συντάξεις των δημοσίων υπαλλήλων σημείωσε πως “αν ο λαός  -και κυρίως οι υπάλληλοι του ευρύτερου δημόσιου τομέα- δεν αντιδράσουν, θα θρηνούμε σε λίγα χρόνια όλοι επί των ερειπίων του Κοινωνικού Κράτους”.
avgi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: