Δευτέρα 18 Οκτωβρίου 2010

18 – 10- 1981...ο Ανδρέας άνοιγει την αγκαλιά του σε όλους τους Έλληνες!!!

Σαν σήμερα,18-10-1981 ο Ανδρέας άνοιξε την αγκαλιά του σε όλους τους Έλληνες!..
Ο δικός μας Ανδρέας...ο τελευταίος Έλληνας ηγέτης που έβαλε στην πολιτική το συναίσθημα και Κυβέρνησε με πάθος,όραμα, έμπνευση, και λατρεύτηκε όσο κανείς άλλος!!
Το ΠΑΣΟΚ μολις  ειχε εξασφαλισει την Νικη με το απιστευτο ποσοστο 48,07!!..
Ο Ανδρέας κατάφερε να ενεργοποιήσει τις δημιουργικές λαϊκές δυνάμεις και να βάλει τα θεμέλια της μεγάλης Αλλαγής που είχε υποσχεθεί, πραγματοποιώντας βασικές μεταρρυθμιστικές πολιτικές και κοινωνικές παρεμβάσεις που είχε υποσχεθεί στους μη προνομιούχους Έλληνες την «Αλλαγή, Εδώ και Τώρα», την Αλλαγή που θα έβγαζε την Ελλάδα από το τέλμα, θα καταργούσε την κηδεμονία των ξένων κέντρων και θα επέβαλε την δίκαιη ανακατανομή του εθνικού πλούτου και συγκεκριμενοποίησε οράματα όπως : "Λαϊκή κυριαρχία"  "εθνική ανεξαρτησία" "η Ελλάδα στους Έλληνες».!!
Τεράστια η συμβολή του ΠΑΣΟΚ του Ανδρέα στην παγίωση της Δημοκρατίας μας  με την εξάλειψη του φόβου του χωροφύλακα και τη μετεμφυλιακή ψύχωση, συνέμβαλωντας στην ισοπολιτεία, με την κατάργηση των διακρίσεων και στεγανών εις βάρος της Αριστεράς,την αναγνώριση της Εθνικής Αντίστασης και την επίσημη δικαίωση των αγώνων και των αγωνιστών της.
Προχώρησε στην αναδιανομή του πλούτου και της ευημερίας, φέρνοντας τους μη προνομιούχους, τους αδύναμους, τους αποκλεισμένους και τους Εκτός των Τειχών Έλληνες στο προσκήνιο, ως συνδημιουργούς μιας νέας εποχής.


Έφερε στο προσκήνιο την ξεχασμένη Ελλάδα της Περιφέρειας και τις υποβαθμισμένες και τις ανοχύρωτες περιοχές των Αστικών Κέντρων, μαζί με τους κατοίκους τους, τους Αγρότες και τους Εργαζόμενους, τους Μισθωτούς, τους Μικρομεσαίους, τους ανθρώπους του μόχθου και της δημιουργίας.
Έδωσε νέο περιεχόμενο, νέες διαστάσεις στην Ανάπτυξη και στην αναβάθμιση της Ποιότητας Ζωής.
Κατοχύρωσε την Κοινωνική Ειρήνη μέσα από το Δημοκρατικό Διάλογο των Κοινωνικών Εταίρων, μέσα από τη συμμετοχή των Εργαζομένων, μέσα από τις αυξημένες αμοιβές των Εργαζομένων.

1 σχόλιο:

Παππάς Κωνσταντίνος είπε...

Στις 18 Οκτώβριου 1981, για πρώτη φορά στην Ελλάδα σοσιαλιστική παράταξη κέρδιζε με ευρεία πλειοψηφία τη διακυβέρνηση της χώρας έχοντας ταυτόχρονα αντιμέτωπους την καχυποψία του εγχώριου και εισαγόμενου κατεστημένου όπως επίσης και τη… «νευρικότητα» του ξένου παράγοντα.

Στο πρόσωπο του Ανδρέα Παπανδρέου πιστώνεται η εξάπλωση της ισότητας σε όλους τους Έλληνες πολίτες μέσω της ενίσχυσης των ασθενέστερων κοινωνικών ομάδων, η εξάλειψη των διακρίσεων, η βελτίωση της άσκησης των ελευθερίων καθώς και η δυνατότητα διεύρυνσης της απόκτησης και απόλαυσης κοινωνικών αγαθών.

http://venceremos33.blogspot.gr/2013/10/blog-post_18.html