Πέμπτη 21 Οκτωβρίου 2010

«Δώστε λόγο και ρόλο στη νέα γενιά, γιατί μπορεί και θέλει.»

απο την Χριστίνα Καλαμπαλίκη
Σήμερα παρατηρείται  μια γενικευμένη τάση απαξίωσης της πολιτικής και των πολιτικών. Υπάρχει κλιμάκωση απαξίωσης. Ξεκίνησε από το έλλειμα εμπιστοσύνης απέναντι στους πολιτικούς, στους βουλευτές και τα κόμματα και εξελίχθηκε σε απαξίωση γενικευμένη για το πολιτικό σύστημα. Ο όρος απαξίωση, είναι ένας όρος που προσωποποιεί τη δυστοκία να παραχθεί πολιτική και να οικοδομηθούν συναινέσεις σε ένα κατεξοχήν συγκρουσιακό περιβάλλον και με θεσμούς ανάπηρους απέναντι στη βία των οικονομικών όρων και την έλλειψη προοπτικών για ένα καλύτερο αύριο. Αυτό που χρειάζεται, είναι μια νέα «μεταπολίτευση». Η εποχή που υπάρχει έντονο το αίτημα για μια νέα οργάνωση και λειτουργία της δημοκρατίας. Κι αυτό μπορεί να επιτευχθεί με την ανανέωση του πολιτικού προσωπικού, την ανάγκη για είσοδο νέων προσώπων στην πολιτική.
Είναι σαφής η ανάγκη όλων των νέων που σήμερα αγωνιούν για το μέλλον τους να έχουν ενεργή συμμετοχή στην Τοπική Αυτοδιοίκηση. Υπάρχουν πολλά νέα παιδιά με πολιτική συνείδηση, με ιδέες, προτάσεις και γνώσεις στα πολιτικά δρώμενα του τόπου. Η ορμή, το πάθος, η αθωότητα και όλα εκείνα τα χαρακτηριστικά που συνθέτουν τη Νεότητα δημιουργούν ένα σύνολο που σίγουρα φαίνεται πιο δυναμικό και προκαλεί μεγαλύτερη έλξη σε σχέση με τις μεγαλύτερες γενιές.
 Στην πιο παραγωγική μας ηλικία, στην ηλικία που είμαστε έτοιμοι να προσφέρουμε και να δημιουργήσουμε ερχόμαστε αντιμέτωποι με τον εφιάλτη της ανεργίας και με μισθούς κάτω των 700 ευρώ, καλούμαστε να χτίσουμε τις ζωές μας σε μια κοινωνία που κεκτημένα δικαιώματα, όπως η κοινωνική ασφάλιση και η υγεία τίθενται υπό αμφισβήτηση. Σε καμία περίπτωση βέβαια δε πρέπει να αποτελέσουμε το πολιτικό «λίφτινγκ» σε γερασμένες νοοτροπίες και συμπεριφορές. 

Δεν θα είμαστε η γενιά που θα περάσει χειρότερα από την προηγούμενη. Είναι υποχρέωση της γενιάς μας  μέσα από συλλογική και συστηματική προσπάθεια, να βελτιώσουμε τις συνθήκες κάτω από τις οποίες ζούμε, να προσπαθήσουμε να ανεβάσουμε τον πήχη των κοινωνικών αξιών ακόμη ψηλότερα, αλλά και να μεριμνούμε ώστε να παραδώσουμε στην επόμενη γενιά, στα παιδιά μας δηλαδή, μια κοινωνία καλύτερη και υγιέστερη.

Και ο Καλλικράτης με τη συμμετοχή ενός μεγάλου αριθμού νέων στα ψηφοδέλτια όλης της χώρας είναι η ευκαιρία για να σπάσουμε τις παλαιές αντιλήψεις. Άλλωστε χωρίς τους νέους κάθε προσπάθεια στον μεγάλο στόχο θεωρείται ατελής και ακρωτηριασμένη. 
Χριστίνα Καλαμπαλίκη
Υποψήφια Τοπικής Κοινότητας Κρανέας
Δήμος Καλαμπάκας

Δεν υπάρχουν σχόλια: