Τετάρτη 6 Οκτωβρίου 2010

Προκλητικό βίντεο με Ισραηλινό στρατιώτη να χορεύει γύρω από δέσμια Παλαιστίνια

Ένα ακόμα βίντεο με απαράδεκτη συμπεριφορά των ισραηλινών στρατιωτών απέναντι στους Παλαιστινίους ήρθε στο φως της δημοσιότητας την περασμένη Δευτέρα. Ένας στρατιώτης του Ισραήλ, αφού έχει δέσει τα χέρια και τα μάτια μιας νεαρής Παλαιστίνιας, βάζει μουσική και αρχίζει να χορεύει περιπαιχτικά γύρω της. 
Το περιστατικό αυτό δημοσιοποιήθηκε μόλις λίγες εβδομάδες μετά τις φωτογραφίες που ανάρτησε στο δίκτυο κοινωνικής δικτύωσης Facebook, Ισραηλινή πρώην οπλίτης, όπου πόζαρε χαμογελαστή δίπλα σε δέσμιους Παλαιστίνιους. Τότε, ο ισραηλινός στρατός είχε καταδικάσει «την επονείδιστη συμπεριφορά της οπλίτου», διευκρινίζοντας πως αυτή έχει περαιώσει την στρατιωτική της θητεία από πέρυσι. Η ίδια πάντως είχε δηλώσει: «Δεν καταλαβαίνω τι κακό έκανα. Δεν υπήρξε εκ μέρους μου άσκηση βίας, περιφρόνηση, δεν πρόσβαλα κανέναν».
Η Παλαιστινιακή Αρχή καταδίκασε το νέο περιστατικό σημειώνοντας πως «Πρόκειται για μία απεχθή απεικόνιση της αρρωστημένης νοοτροπίας του κατακτητή. Δεν είναι μεμονωμένο επεισόδιο» και προσθέτει πως τα νέα μέσα επικοινωνίας συμβάλλουν στο «να έρχεται στο φως η κουλτούρα εξευτελισμού των Παλαιστινίων» από το Ισραήλ.
Χαρακτηρίζοντας το βίντεο «βαθιά προσβλητικό για την αξιοπρέπεια των γυναικών», η ανακοίνωση της Παλαιστινιακής Αρχής προσθέτει ότι αυτές οι πράξεις «δεν θα σταματήσουν παρά με το τέλος της (ισραηλινής) κατοχής».
Σύμφωνα με τα ισραηλινά ΜΜΕ, ο στρατός ξεκίνησε εσωτερική έρευνα για το νέο περιστατικό. «Αυτό το βίντεο καταρρίπτει μία και καλή όλους τους ισραηλινούς μύθους, όπως αυτόν ότι ο στρατός μας είναι ο μοναδικός στρατός κατοχής στην ιστορία που δεν κακοποιεί σεξουαλικά τις γυναίκες του κατεχόμενου έθνους», γράφει στο ιστολόγιο του ο μπλόγκερ και αρθρογράφος Ντίμι Ρέιντερ.
tvxs.

Δεν υπάρχουν σχόλια: