Δευτέρα, 3 Μαρτίου 2014

Επιστολή Κουρουμπλή στον Πρόεδρο της Βουλής για τις γερμανικές αποζημιώσεις

Να συγκροτηθεί άμεσα η Διακομματική Κοινοβουλευτική Επιτροπή για τις εκκρεμότητες των γερμανοκατοχικών υποχρεώσεων και να πραγματοποιηθεί μια πρώτη συνάντηση του Προέδρου της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας Γιόαχιμ Γκάουκ με τα μέλη της εν λόγω Επιτροπής, παρουσία του Προέδρου της Βουλής, ζητά με επιστολή του προς τον Πρόεδρο της βουλής των Ελλήνων Ευάγγελο Μεϊμαράκη ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος και βουλευτής Β' Αθήνας του ΣΥΡΙΖΑ Π. Κουρουμπλής.
Η επιστολή Κουρουμπλή Αθήνα, 3 Μαρτίου 2014
Προς  τον Αξιότιμο Πρόεδρο της Βουλής των Ελλήνων
κ. Ευάγγελο Μεϊμαράκη
Αξιότιμε κύριε Πρόεδρε,
Μετά την ιστορική απόφαση της Βουλής των Ελλήνων να συσταθεί Διακομματική Κοινοβουλευτική Επιτροπή για τις εκκρεμότητες των γερμανοκατοχικών υποχρεώσεων (γερμανοκατοχικό δάνειο, αποζημιώσεις, επανορθώσεις, κλαπέντες αρχαίοι θησαυροί) και μετά την πρόσφατη ομόφωνη απόφαση της διάσκεψης των Προέδρων της Βουλής για τη συγκρότηση της ως άνω Επιτροπής με τη θετική συνηγορία όλων των κομμάτων του ελληνικού κοινοβουλίου, θα ήθελα να θέσω υπόψη σας την παρακάτω πρόταση.

Ως γνωστόν τις προσεχείς ημέρες επίκειται στην Ελλάδα, ο ερχομός του Προέδρου της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας κ. Γιόαχιμ Γκάουκ προκειμένου να επισκεφτεί ορισμένες από τις πολλές μαρτυρικές περιοχές της πατρίδας μας που δοκιμάστηκαν σκληρά από τη ναζιστική θηριωδία.

Κύριε Πρόεδρε, πιστεύω ότι θα πρέπει άμεσα να συγκροτηθεί η εν λόγω Επιτροπή και  να ζητηθεί μια πρώτη συνάντηση του Γερμανού Προέδρου με τα μέλη της Επιτροπής και με τη δική σας παρουσία. Μετά και την δημοσιοποίηση σχετικού - με την υφιστάμενη γερμανική υποχρέωση έναντι της Ελλάδος - εγγράφου της Επιστημονικής Επιτροπής του γερμανικού κοινοβουλίου από την εφημερίδα Real News (1.3.2014), θεωρώ ότι μια τέτοια πρωτοβουλία θα αναδείξει με αποφασιστικό τρόπο τις ανεκπλήρωτες υποχρεώσεις του γερμανικού κράτους έναντι του ελληνικού λαού.

Με ιδιαίτερη εκτίμηση,
Κουρουμπλής Παναγιώτης
Κοιν. Εκπρόσωπος - Βουλευτής Β΄Αθήνας ΣΥΡΙΖΑ
tvxs.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: