Σάββατο 22 Μαρτίου 2014

«Αν ξυπνήσεις μονομιάς θα “ρθει ανάποδα ο ντουνιάς»

Πέταξαν στον δρόμο 225 εκπαιδευτικούς, ελέω αριθμών της τρόικας και μνημονίων
«Ό,τι έχει ειπωθεί ισχύει και δεν μπορεί να αλλάξει κάτι» απάντησε ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης στην επιτροπή των εκπαιδευτικών κατά τη συνάντηση στο υπουργείο. Στο άκουσμα της είδησης εκπαιδευτικοί που βρίσκονται σε διαθεσιμότητα και ήταν στη συγκέντρωση έξω από το υπουργείο ξέσπασαν σε κλάματα.
Βαρύ ήταν, όπως είναι φυσικό, το κλίμα έξω από το υπουργείο, καθώς το καθεστώς της διαθεσιμότητας λήγει από τις 22 Μαρτίου και ένας μεγάλος αριθμός εκπαιδευτικών βρίσκεται υπό απόλυση. Μόλις ενημερώθηκαν για τις δηλώσεις Μητσοτάκη, οι εκπαιδευτικοί βγήκαν στο δρόμο και έκλεισε η Βασιλίσσης Σοφίας.

Οι εκπαιδευτικοί και τα μέλη της ΟΛΜΕ απαιτούσαν να δεσμευτεί ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης πώς δεν θα γίνουν απολύσεις και ζητούσαν άμεση προκήρυξη 200 θέσεων.
Από την πλευρά τους, οι εκπρόσωποι της ΟΛΜΕ είπαν ότι θα συνεχίσουν τον αγώνα τους, καθώς ο υπουργός αρνήθηκε να ικανοποιήσει το αίτημά τους για την προκήρυξη ακόμη 212 θέσεων για καθηγητές που υπολείπονται και το μόνο που τους υποσχέθηκε ο κ. Μητσοτάκης είναι μία μικρή παράταση της διαθεσιμότητας, προκειμένου να εκκαθαριστούν ορθά οι πίνακες του ΑΣΕΠ.
Δείτε τις συγκλονιστικές φωτογραφίες και βίντεο (εδώ) από ανθρώπους, μόλις έμαθαν πως η ζωή τους πλέον θα είναι διαφορετική…
apolysi4 apolysi1 apolysi2 apolysi3
trikkipress.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: