Με κλωτσιές, σπρώξιμο με τις ασπίδες και χρήση χημικών απώθησαν οι – ισχυρότατες – δυνάμεις των ΜΑΤ τους διαδηλωτές που μετά την πορεία της ΑΔΕΔΥ κατέληξαν έξω από το πολιτικό γραφείο του υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης, στο Παγκράτι, που έχει καταληφθεί από εκπαιδευτικούς οι οποίοι αύριο απολύονται.
Οι διαδηλωτές βρίσκονται στην οδό Σπύρου Μερκούρη ενώ η περιοχή γύρω από το γραφείο του Κυριάκου Μητσοτάκη έχει αποκλειστεί από άνδρες των ΜΑΤ.
Οι καθηγητές – από συλλόγους της Αθήνας, της Θεσσαλονίκης και της υπόλοιπης Ελλάδας - που κατέλαβαν συμβολικά από το πρωί το γραφείο του υπουργού ξεκαθάρισαν ότι δε θα αποχωρήσουν αν δεν προκηρυχθούν άμεσα 200 θέσεις εκπαιδευτικών οι οποίοι αύριο θα έρθουν αντιμέτωποι με την απόλυση.
Προηγήθηκαν διαπραγματεύσεις με συνεργάτες του Κυρ. Μητσοτάκη ο οποίος, για να ορίσει συνάντηση με πενταμελή αντιπροσωπεία των εκπαιδευτικών, ζήτησε να αποχωρήσουν από το γραφείο του. Οι καθηγητές αρνήθηκαν και επιμένουν στην άμεση προκήρυξη των 200 θέσεων, παραμένοντας στο χώρο.