Δευτέρα 24 Μαρτίου 2014

Χουντής: Χειρότερη από τον πλειστηριασμό, η πρόταση για τα κόκκινα δάνεια (video)


Η ρύθμιση μέσω του Κώδικα Δεοντολογίας που προωθεί η κυβέρνηση για τα κόκκινα δάνεια, που αφορά χιλιάδες δανειολήπτες, περιλαμβάνει αναφορικά με τις μόνιμες διευθετήσεις, α) την εθελοντική παράδοση του ενυπόθηκου ακινήτου, β) την πώληση και προσωρινή ενοικίαση για τρία χρόνια και γ) τη μεταβίβαση του δανείου σε άλλη τράπεζα.

Υπέρμαχος του δικαίου των τραπεζών εμφανίστηκε ο γενικός γραμματέας του υπ. Ανάπτυξης, Γ. Στεργίου, το πρωί στον ANT1 απαντώντας σε ερώτηση για τη πρόταση ρύθμισης των κόκκινων δανείων, που μετατρέπει τους ιδιοκτήτες, σε ενοικιαστές στο ίδιο τους το σπίτι.

Ο Ν. Χουντής επεσήμανε ότι η πρόταση αυτή είναι χειρότερη και από τον πλειστηριασμό καθώς στην πραγματικότητα, παρά του ότι προκρίνεται ως «εθελοντική παράδοση», ο οφειλέτης δανειολήπτης δεν θα έχει καμία άλλη επιλογή, μιας και η αδυναμία αποπληρωμής θα συνεχίζει να ισχύει. Θα αναγκάζεται λοιπόν να μετατραπεί από ιδιοκτήτης σε ενοικιαστής του σπιτιού του. Για άλλη μια φορά το θέμα είναι από ποια πλευρά βλέπει κανείς τις όποιες ρυθμίσεις. Με το δίκαιο των τραπεζών, ή των δανειοληπτών που αδυνατούν να αποπληρώσουν τα δάνειά τους λόγω των μνημονίων;
avgi.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια: