Παρασκευή 28 Μαρτίου 2014

Μ.Ε.Τ.Α.:Κυριακή 30 Μάρτη, 6.30μ.μ.ΟΛΟΙ στο Σύνταγμα - ΟΧΙ στο νέο μνημόνιο-ταφόπλακα των εργασιακών δικαιωμάτων

Κάλεσμα της Μαχητικής Εργατοϋπαλληλικής Ταξικής Ανατροπής (Μ.Ε.Τ.Α.)
Την Κυριακή 30/3, ο κυβερνητικός θίασος ψηφίζει στη βουλή, πάλι με την πρακτική του express και μουλωχτά, νόμο με τον οποίο εξολοθρεύει τα εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα.
Για άλλη μια φορά παίρνει άριστα στην υποκριτική, γιατί αφού εξαντλήθηκε επί 20 ημέρες σε μια συζήτηση για το «γάλα», άναψε το πράσινο φως για να σαρώσουν ότι έχει απομείνει από το εργατικό δίκαιο.
Δεν υπάρχει, ούτε ένα δικαίωμα, των εργαζομένων, των συνταξιούχων, των νέων, που να έχει εξαιρεθεί από αυτή την λυσσαλέα επίθεση. Δεν υπάρχει ούτε ένα αίτημα των εργοδοτών που δεν έχει ικανοποιηθεί.
Αυτή η κυβέρνηση, αυτό το κράτος έχει ταυτιστεί με την εξουσία των μεγαλοεργοδοτών, συνιστούν ένα ενιαίο κέντρο και έχουν αναγορεύσει σε βασικό τους αντίπαλο, τους εργαζόμενους και τα δικαιώματά τους.
Δεν υπάρχει σε άλλη χώρα τέτοιο προηγούμενο, κυβέρνηση να βάζει με τέτοια απίστευτη ευκολία την υπογραφή της, σε τέτοιες συμφωνίες ντροπής, όπως απαιτούν οι δανειστές προς όφελος της όλο και μεγαλύτερης κερδοφορίας του κεφαλαίου.
 
Τα δίνουν όλα:

•Μειώνουν τις ασφαλιστικές εισφορές, στερώντας για μια ακόμα φορά ένα δις από το ασφαλιστικό σύστημα, δρομολογούν μετά τις εκλογές και νέες μειώσεις των συντάξεων, παραδίδουν βήμα-βήμα το ασφαλιστικό σύστημα στην ιδιωτική εκμετάλλευση.
•Aπελευθερώνουν τις ομαδικές απολύσεις.
•Επεκτείνουν το καθεστώς ενοικίασης των εργαζομένων.
•Καταργούν διαδοχικά τις τριετίες από τον συνολικό υπολογισμό του μισθού, με στόχο να τον περιορίσουν στα κατώτερα επίπεδα.
•Χρησιμοποιούν ψευδεπίγραφα την ανάγκη εκδημοκρατισμού του σ.κ. για να θέσουν σε συνθήκες παρανομίας τελικά την συνδικαλιστική δράση.
•Παραχωρούν μετά από 32 χρόνια στους εργοδότες το δικαίωμα της ανταπεργίας( λοκ άουτ).

Κι όμως:

Η συνδικαλιστική ηγεσία στη ΓΣΕΕ και σε ομοσπονδίες, έχοντας βαθειά ριζωμένο στο DNA τους, τον κυβερνητικό συνδικαλισμό, σφυρίζουν προκλητικά αδιάφορες.

Έχουν μετατραπεί, σε πολιτικούς βαστάζους μιας κυβέρνησης, που στέλνει στην απόγνωση εκατομμύρια εργαζομένους, τους αφήνει μόνους και απροστάτευτους και τους μετατρέπει σε φτερό στον άνεμο, απέναντι στην άγρια εκμετάλλευση της εργοδοσίας.

Την Κυριακή 30 Μάρτη, στις 6:30 το απόγευμα,
ημέρα ψήφισης της συμφωνίας τρόικα – κυβέρνησης, καλούμε στο Σύνταγμα, όλους τους εργαζόμενους, άνεργους, συνταξιούχους, νέους, να συμμετέχουν στη συγκέντρωση αντίστασης και διαμαρτυρίας, στη συγκέντρωση αξιοπρέπειας, στη συγκέντρωση διεκδίκησης.

Δεν είναι ανίκητοι- Μπορούμε να τους νικήσουμε!



Ή Εμείς ή Αυτοί!

Δεν υπάρχουν σχόλια: