Πέμπτη 27 Μαρτίου 2014

Αποζημιώσεις ΕΡΤ: το πιο σύντομο ανέκδοτο

Μην τους πιστεύετε, σας κοροϊδεύουν… 
Στις καθαρίστριες απευθυνόμαστε, στους σχολικούς φύλακες, στους εκπαιδευτικούς, σε όλους όσοι θα απολυθούν από το Δημόσιο μέχρι το τέλος του χρόνου για να συμπληρωθούν οι 11.500 απολύσεις που έχουν συμφωνηθεί με την τρόικα, και στους οποίους τάζουν τώρα… αποζημίωση.
Δείγμα γραφής υπάρχει με τους απολυμένους της ΕΡΤ, οι οποίοι θα έπαιρναν «γενναία αποζημίωση» και ακόμη περιμένουν. Εύκολα θα εφευρεθούν ξανά τα νομικά εμπόδια για να γίνει «ψίχουλα» η όποια αποζημίωση ή να μη δοθεί καθόλου. 
Ας το θυμούνται αυτό οι καινούργιοι απολυμένοι και όσοι θα ακολουθήσουν. Το «πλεόνασμα» ψεύδους περισσεύει.
Οι κυβερνητικοί χειρισμοί στο θέμα των απολυμένων της Δημόσιας Ραδιοφωνίας και Τηλεόρασης αποτελούν μνημείο εμπαιγμού και κοροϊδίας.
Στην περίπτωση της ΕΡΤ, μεταφορικά μπορούμε να πούμε ότι η κυβέρνηση δεν…
παραδίδει ούτε το «πτώμα» για ταφή. Στην αρχαιότητα εν μέσω πολέμων υπήρχαν και διαστήματα εκεχειρίας για να αποδοθούν οι νεκροί στους οικείους τους και να ταφούν με τιμές.

Οι απολυμένοι της Δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης εδώ και περίπου 11 μήνες δεν έχουν κληθεί καν να υπογράψουν την καταγγελία των συμβάσεών τους. Αφού η κυβέρνηση θεωρεί ότι οι… μισοί από αυτούς δεν δικαιούνται αποζημίωση (ούτε την περυσινή άδεια ούτε τα κυριακάτικα κ.λπ.), γιατί δεν δίνει εντολή στην εκκαθαρίστρια να τους καλέσει να υπογράψουν την απόλυσή τους και τα υπόλοιπα θα τα… βρει η Δικαιοσύνη.

Ο λόγος για τους πρώην εργαζόμενους των οποίων οι συμβάσεις μετατράπηκαν το 2006 σε αορίστου χρόνου με το Διάταγμα Παυλόπουλου (στους «παλιούς» μετά την κατακραυγή εδέησαν και κατέβαλαν την περασμένη Δευτέρα άλλους δύο μισθούς -συνολικά 8 μέχρι τώρα-, ενώ οφείλουν ακόμα τριπλάσια ποσά αποζημίωσης!).

Με την τακτική που ακολουθούν στο υπουργείο Οικονομικών, στο οποίο έχουν περιέλθει όλες οι εκκρεμότητες (οικονομικές και νομικές) της ΕΡΤ, οι απολυμένοι δεν θα πάρουν ούτε τις βεβαιώσεις αποδοχών για να υποβάλουν τις φορολογικές τους δηλώσεις.

Το θέμα των αποζημιώσεων δεν είναι… μεταφυσικό. Είναι υπαρκτό. Αλλά ας μην ξεχνούν στο υπουργείο Οικονομικών ότι το ανάθεμα των αδικημένων είναι πιο ισχυρό από την εξουσία τους.

Κ.ΤΣ. 
efsyn 

Δεν υπάρχουν σχόλια: