Παρασκευή 28 Μαρτίου 2014

«ΜΝΗΜΗ και ΧΡΕΟΣ, ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΚΑΙ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΗ»

Έκδήλωση για τις γερμανικές αποζημιώσεις στα Τρίκαλα.
Η Διασωματειακή Επιτροπή εκπροσώπων Τρικαλινών φορέων, εργαζομένων και κοινωνικών κινημάτων διοργανώνει στα Τρίκαλα το Σάββατο 29 Μαρτίου 2014 και ώρα 7:00 μ.μ. στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου Τρικάλων εκδήλωση ενημέρωσης για τις Οφειλές της Γερμανίας προς την Ελλάδα, με τίτλο «ΜΝΗΜΗ και ΧΡΕΟΣ, ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΚΑΙ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΗ» .
Η συγγνώμη του Προέδρου της ΟΔΓ κ. Γ. Γκάουκ, δεν σηματοδοτεί το τέλος των προσπαθειών μας αλλά, αντίθετα, αποτελεί το έναυσμα για την κλιμάκωση του αγώνα μας. Ενός αγώνα, πατριωτικού και διεθνιστικού, για την αποκατάσταση της ιστορικής μνήμης και την απόδοση δικαιοσύνης . Ο Ελληνικός Λαός υπέστη από τους στρατούς κατοχής του Άξονα, και ιδίως από τον στρατό της Γερμανίας, πρωτοφανή οικονομική αφαίμαξη, υλικές καταστροφές, λεηλασία των πολιτιστικών του αγαθών και, πάνω απ’ όλα, τις περισσότερες, αναλογικά, σε όλο τον κόσμο απώλειες ανθρώπινων ζωών...


70 χρόνια μετά την Κατοχή, έχει, επιτέλους, έλθει η ώρα για την έμπρακτη δικαίωση της Θυσίας του Ελληνικού Λαού. Μιας Θυσίας, που συντέλεσε τα μέγιστα στην απελευθέρωση της Ευρώπης και της ίδιας της Γερμανίας από το ναζιστικό ζυγό, κάτι που η σύγχρονη Γερμανία οφείλει να μη λησμονεί!

Το θέμα δεν είναι « λήξαν » .

Οι νεκροί ζητούν Δικαίωση! Η Ιστορία μας καλεί να σταθούμε με θάρρος και αποφασιστικότητα ενώπιον των ευθυνών μας. Η γενναία Αντίσταση του ελληνικού λαού απέναντι στον Άξονα αποτελεί φάρο αγωνιστικότητας! Και στην υπόθεση των οφειλών της Γερμανίας προς την Ελλάδα, μόνο η παλλαϊκή κινητοποίηση μπορεί να φέρει τη νίκη!

Στην εκδήλωση θα μιλήσουν:

Αριστομένης Ι. Συγγελάκης , Οδοντίατρος, MSc, Πολιτικός Επιστήμονας, MSc, Μέλος της Συντονιστικής Επιτροπής του Εθνικού Συμβουλίου Διεκδίκησης των Οφειλών της Γερμανίας προς την Ελλάδα.

Σαράντος Θ. Θεοδωρόπουλος , Δικηγόρος παρ΄Αρείω Πάγω – Ιστορικός Ερευνητής, μέλος του Δ.Σ. της Πανελλήνιας Ένωσης Δικηγόρων για τη διεκδίκηση των Γερμανικών Αποζημιώσεων (ΠΕΔ).

Μάρκος Χαρίτος, Σκηνοθέτης, Σύμβουλος τεκμηρίωσης και επικοινωνίας της Ένωσης Θυμάτων Ολοκαυτώματος Δήμου Βιάννου και μέλος της ομάδας σύνταξης της ιστοσελίδας του Εθνικού Συμβουλίου Διεκδίκησης των Οφειλών της Γερμανίας προς την Ελλάδα)

Δεν υπάρχουν σχόλια: