Δευτέρα 31 Μαρτίου 2014

Μια Αθήνα αστυνομοκρατούμενη Φρούριο

Την απαγόρευση των συγκεντρώσεων στο κέντρο της Αθήνας αποφάσισε η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση για την Τρίτη, από τις 6:00 το πρωί μέχρι τις 23:00, και για την Τετάρτη έως τις 15:00. Κλειστοί θα είναι και οι σταθμοί του μετρό στο Σύνταγμα από τις 17:30 και στην Ακρόπολη από τις 18:30. Η απαγόρευση αποφασίστηκε λόγω της συνόδου του Eurogroup που θα πραγματοποιηθεί στο Ζάππειο Μέγαρο.
Έντονες αντιδράσεις από την αντιπολίτευση, οργανώσεις και συνδικάτα, που ανακοίνωσαν πως οι προγραμματισμένες συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας, στις 18:00 στην πλατεία Κλαυθμώνος και στις 19:00 στην Ομόνοια (ΠΑΜΕ), θα πραγματοποιηθούν κανονικά.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της αστυνομίας λόγω των εργασιών της «Άτυπης Συνόδου του Συμβουλίου Οικονομικών και Δημοσιονομικών Θεμάτων» στο Ζάππειο Μέγαρο απαγορεύονται, από 06:00 ώρα μέχρι και την 23:00 ώρα της Τρίτης 01 Απριλίου και από 06:00 ώρα μέχρι και την 15:00 ώρα της Τετάρτης 2 Απριλίου, οι υπαίθριες  συγκεντρώσεις ή πορείες στην περιοχή που περικλείεται από τις οδούς – λεωφόρους:

Αμερικής (από τη συμβολή της με την οδό Σταδίου) – δεξιά Ακαδημίας – αριστερά Κανάρη – Πλ. Φιλικής Εταιρείας – Καψάλη – Καρνεάδου – δεξιά Μαρασλή – αριστερά Υψηλάντου – αριστερά Μονής Πετράκη – δεξιά Ραβινέ – δεξιά Βλ. Μπένση – δεξιά Βασ. Σοφίας – αριστερά Ηριδανού – αριστερά Ίωνος Δραγούμη – δεξιά Δημητρέσσα – αριστερά Αντιφίλου – δεξιά Αλκμάνος – συνέχεια Ταξίλης – αριστερά Γαζιάς – δεξιά Αλκαίου – δεξιά Ούλωφ Πάλμε – δεξιά Ευφρονίου – αριστερά Σπύρου Μερκούρη – δεξιά Ευτυχίδου – Πλ. Πλαστήρα – Αρχιμήδους – δεξιά Μ. Μουσούρου – αριστερά Αρδηττού – Καλλιρρόης – αριστερά Πίσσα – δεξιά Θαρύπου – αριστερά Κασομούλη – δεξιά Σφιγγός – δεξιά Λαγουμιτζή – αριστερά Ευρυδάμαντος – δεξιά Γαλαξία – δεξιά Συγγρού - αριστερά Φραγκούδη – δεξιά Χαρ. Τρικούπη – συνέχεια Δημητρακοπούλου – αριστερά Δράκου – δεξιά Γαριβάλδι – αριστερά Ροβέρτου Γκάλλι – συνέχεια Θεωρίας – δεξιά Πρυτανείου – Στράτωνος – αριστερά Θέσπιδος – Κυδαθηναίων – αριστερά Κόδρου – Βουλής – δεξιά Κολοκοτρώνη μέχρι την συμβολή της με την οδό Σταδίου.

Ως ένα ακόμη δείγμα «ακραίου κυβερνητικού αυταρχισμού, αλλά και του πανικού που διακατέχει την κυβέρνηση λίγες ώρες μετά την ψήφιση του πολυνομοσχεδίου» χαρακτήρισε την απόφαση ο ΣΥΡΙΖΑ. Στην ανακοίνωση του κάνει λόγο για «κοινοβουλευτικά πραξικοπήματα» και «αυταρχικές πράξεις» και καλεί «τον ελληνικό λαό να αντισταθεί στα κυβερνητικά σχέδια και να εκφράσει μαζικά και ειρηνικά την αντίθεση του στα μνημονιακά σχέδια λιτότητας και εξαθλίωσης».

«Την ίδια ώρα που οι υπουργοί Οικονομικών της λυκοσυμμαχίας της ΕΕ συζητούν την κλιμάκωση της επίθεσης του κεφαλαίου απέναντι στους εργαζόμενους και αποφασίζουν νέα αντιλαϊκά μέτρα για την ανάκαμψη του κεφαλαίου, η κυβέρνηση αποφάσισε να πάρει ξανά απαγορευτικά μέτρα για τις διαδηλώσεις στο κέντρο της Αθήνας», αναφέρει το ΚΚΕ και «καταδικάζει αυτή την απόφαση της κυβέρνησης που αποδεικνύει πως η εφαρμογή της αντιλαϊκής πολιτικής πηγαίνει χέρι - χέρι με τον αυταρχισμό και την καταστολή». Το ΚΚΕ καλεί σε «μαζική συμμετοχή του λαού και της νεολαίας στο αυριανό συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ, της ΠΑΣΕΒΕ, του ΜΑΣ και της ΟΓΕ στην Ομόνοια».

Την «προσπάθεια φίμωσης των εργαζομένων και την αντισυνταγματική κατάργηση  του δικαιώματος ειρηνικής έκφρασης διαμαρτυρίας», καταγγέλλει η ΑΔΕΔΥ σε ανακοίνωσή της και καλεί «όλους τους Δημόσιους Υπαλλήλους αλλά και σε όσους και όσες βιώνουν καθημερινά τις συνέπειες αυτών των πολιτικών στην ίδια τους τη ζωή να συμμετάσχουν στο συλλαλητήριο καταγγελίας της βάρβαρης πολιτικής της Ευρωπαϊκής Ένωσης που οργανώνεται από κοινού με το Εργατικό Κέντρο της Αθήνας , το ΤΕΕ, τον ΠΦΣ και το ΦΣΑ».

«Οι πολιτικές  που εκπορεύονται από την Ευρωπαϊκή Ένωση και εφαρμόζονται στη χώρα μας από τη συγκυβέρνηση  οδηγούν στην καταστροφή τις ζωές εκατομμυρίων ανθρώπων. Στα νέα βάρβαρα μέτρα  που ψηφίστηκαν χθες, Κυριακή  30 Μαρτίου 2014, από τη Βουλή περιλαμβάνονται η απελευθέρωση των απολύσεων, το ξεπούλημα δημόσιας περιουσίας και η περαιτέρω οικονομική αφαίμαξη των ασφαλιστικών ταμείων καθώς και η λεγόμενη εργαλειοθήκη ΟΟΣΑ, με τα πλήγματα που επιφέρει στους φαρμακοποιούς, στους κτηνοτρόφους και άλλους τομείς εργαζομένων», τονίζει και προσθέτει:

«Την Τρίτη  1η Απρίλη συνεδριάζουν στο Ζάππειο Μέγαρο  οι υπουργοί Οικονομικών (ΕΚΟΦΙΝ) της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Η Κυβέρνηση για άλλη μια φορά συνεχίζοντας τον αντιδημοκρατικό της κατήφορο, επιδεικνύει τον αυταρχισμό της, απαγορεύοντας την προγραμματισμένη συγκέντρωση διαμαρτυρίας των συνδικάτων και των φορέων απέναντι στις βάρβαρες πολιτικές της Ευρωπαϊκής Ένωσης, προφασιζόμενη «κινδύνους για τη δημόσια ασφάλεια» και επικαλούμενη την «ανάγκη προστασίας της ζωής και της σωματικής ακεραιότητας».
tvxs

Δεν υπάρχουν σχόλια: