Δευτέρα 31 Μαρτίου 2014

O Σάλλας χάρισε στον Λάτση το Ελληνικό

Η Τράπεζα Πειραιώς ως χρηματοπιστωτικός σύμβουλος του ΤΑΙΠΕΔ, μαζί με τη  Citigroup δήλωσε ότι είναι συμφέρουσα η προσφορά του Λάτση, δίνοντας ουσιαστικά το «ΟΚ» προκειμένου να γίνει δεκτή η προσφορά των 915 εκατ. ευρώ της Lamda Development για το φιλέτο του Ελληνικού.
Συγκεκριμένα, το Δ.Σ. του ΤΑΙΠΕΔ αποφάσισε σήμερα Δευτέρα να δώσει το 100% των μετοχών της Ελληνικό Α.Ε. στην εταιρία του ομίλου Λάτση, η οποία προέβη σε νέα προσφορά σχεδόν διπλάσια της προηγούμενης, η οποία ανερχόταν σε 430 εκατ. ευρώ.
Η απόφαση αυτή πάρθηκε έπειτα από θετική εισήγηση της Citigroup και της τράπεζας Πειραιώς, δηλαδή του Μιχάλη Σάλλα, ο οποίος φαίνεται πως αφού εξαγόρασε τις υπόλοιπες τράπεζες γνωμοδότησε θετικά προκειμένου ο όμιλος Λάτση να πάρει ότι έχει απομείνει και να μην μείνει παραπονεμένος.

Όπως είχε ανακοινώσει προ ημερών το ΤΑΙΠΕΔ, το 33% του ποσού αυτού θα καταβληθεί άμεσα με την ολοκλήρωση της συμφωνίας και το υπόλοιπο εντός 10 ετών, σύμφωνα με τους όρους της σχετικής σύμβασης.
Την ίδια στιγμή η εταιρία Lamda Development παρουσιάζει το 2013 ζημιές ύψους 48,6 εκ. ευρώ, ενώ προχωρά σε αύξηση μετοχικού κεφαλαίου ύψους 150 εκ. ευρώ, όπως αποφάσισε το Διοικητικό Συμβούλιο, το οποίο συγκαλεί για τις 19 Απριλίου Έκτακτη Γενική Συνέλευση Μετόχων με θέμα την άντληση κεφαλαίων.
koutipandoras

Δεν υπάρχουν σχόλια: