Κυριακή 23 Μαρτίου 2014

Περιφέρεια Αττικής: Με 5 μονάδες προηγείται ο ΣΥΡΙΖΑ στην πρόθεση ψήφου για τις ευρωεκλογές.- Ντέρμπι Σγουρού- Δούρου.

Σε αμφίρροπη αναμέτρηση εξελίσσεται η μάχη για την περιφέρεια Αττικής ανάμεσα στον Γιάννη Σγουρό και τη Ρένα Δούρου. Σύμφωνα με την δημοσκόπηση της Palmos Anaysis για το Tvxs.gr, στον πρώτο γύρο ο Γ. Σγουρός διατηρεί ελαφρύ προβάδισμα (20,4% έναντι 19% για τη Ρ. Δούρου) αλλά στην περίπτωση που Σγουρός-Δούρου βρεθούν αντιμέτωποι στον δεύτερο γύρο, κερδίζουν από 34%. Ο υποψήφιος της ΝΔ Γιώργος Κουμουτσάκος καταλαμβάνει την τέταρτη θέση (11,4%) αφού υποσκελίζεται από τον Παύλο Χαικάλη των ΑΝΕΛ (12,9%).
Στην πρόθεση ψήφου στις Ευρωεκλογές, πάντα για την Αττική, ο ΣΥΡΙΖΑ προηγείται της ΝΔ με 5 μονάδες, με το Ποτάμι να καταλαμβάνει την τρίτη θέση ενώ Ελιά και ΔΗΜΑΡ δίνουν μάχη επιβίωσης.
Συγκεκριμένα, στην πρόθεση ψήφου για τις περιφερειακές εκλογές στην Περιφέρεια Αττικής, ποσοστό 20,4% συγκεντρώνει ο νυν περιφερειάρχης Γιάννης Σγουρός, ενώ με διαφορά 1,4 μονάδων ακολουθεί η Ρένα Δούρου (ΣΥΡΙΖΑ).

Ακολουθεί ο Παύλος Χαϊκάλης (ΑΝ.ΕΛ) με ποσοστό 12,9%, ο Γιώργος Κουμουτσάκος (ΝΔ) με 11,4% και ο Θανάσης Παφίλης (ΚΚΕ) με 8,3%.
Στην 6η θέση, με ποσοστό 5,8%, βρίσκεται ο υποψήφιος της Χρυσής Αυγής, Ηλίας Παναγιώταρος.
Ποσοστό 1,2% συγκεντρώνει ο Αντώνης Γάκης (με τη στήριξη των ΟΙΚ-ΠΡΑΣΙΝΩΝ) και η Μαρία Γιαννακάκη (ΔΗΜΑΡ) μόλις 0,7%.
Στο 10,4% το ποσοστό των αναποφάσιστων. Ότι δεν θα ψηφίσει δηλώνει το 5,5%, ενώ άκυρο ή λευκό προτίθεται να ψηφίσει το 3,4%. Άλλο συνδυασμό επιλέγει το 0,9%.
Ευρωεκλογές
Με 5,1 μονάδες προηγείται ο ΣΥΡΙΖΑ στην πρόθεση ψήφου για τις ευρωεκλογές στην περιφέρεια Αττικής, συγκεντρώνοντας ποσοστό 20,4% έναντι 15,3% που συγκεντρώνει η ΝΔ. Τρίτο κόμμα το Ποτάμι, με 9,2%.

Στο 6,6% το ποσοστό της Χρυσής Αυγής.
Ακολουθούν οι ΑΝ.ΕΛ με 4,6%, το ΚΚΕ με 4.4% και στο 3% η Ελιά. Η ΔΗΜΑΡ λαμβάνει μόλις το 1,2%, μετά το ΛΑ.ΟΣ (1,3%) ενώ ακολουθούν οι Οικολόγοι- Πράσινοι με 1%.
Μεγάλο το ποσοστό των αναποφάσιστων, που προσεγγίζει το 19%. Ότι δεν θα ψηφίσει απαντά το 5,5%, στο 3,7% τα Λευκά/Ακυρα, ενώ άλλο κόμμα επιλέγει το 4,3%.
Δεύτερος γύρος περιφερειακών

Σε ντέρμπι φαίνεται ότι θα εξελιχθεί, σύμφωνα με τα ευρήματα της δημοσκόπησης, ο β' γύρος των αυτοδιοικητικών εκλογών στην Περιφέρεια Αττικής. Στην ερώτηση, «ποιον θα ψηφίζατε αν στον 2ο Γύρο είχατε να επιλέξετε ανάμεσα στους Γιάννη Σγούρο και Ρένα Δούρου», έκαστος συγκεντρώνει 34%, ενώ 10% των ερωτηθέντων δεν έχει ακόμη αποφασίσει.

Ανάμεσα στη Ρένα Δούρου και τον Γιώργο Κουμουτσάκο, προηγείται η υποψήφια του ΣΥΡΙΖΑ, με 38% έναντι 22% που συγκεντρώνει ο υποψήφιος περιφερειάρχης με τη ΝΔ.

Σε περίπτωση που περάσουν στο β' γύρο Γιάννης Σγουρός και Γιώργος Κουμουτσάκος, ο πρώτος συγκεντρώνει 37% και ακολουθεί με πολύ μικρότερο ποσοστό ο δεύτερος (17%)

Αν «μονομαχήσουν» Γ. Σγουρός και Παύλος Χαϊκάλης, τον νυν περιφερειάρχη επιλέγει το 37% ενώ τον υποψήφιο των ΑΝ.ΕΛ το 32%.

Σε ενδεχόμενη «μονομαχία» στον β' γύρο μεταξύ Ρένας Δούρου και Π. Χαϊκάλη, νικήτρια αναδεικνύεται, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση, η Ρένα Δούρου με 34% και ακολουθεί ο υποψήφιος των ΑΝ.ΕΛ με 30%.
Για την παραίτηση Δούρου από τη βουλευτική έδρα
Θετικά κρίνει το 48% των ερωτηθέντων την απόφαση της Ρένας Δούρου να παραιτηθεί από βουλευτής προκειμένου να διεκδικήσει την Περιφέρεια Αττικής. «Ούτε Θετικά/Ούτε Αρνητικά», απαντά το 32%, ενώ «Αρνητικά» και «Μάλλον Αρνητικά» το 11%.

Περισσότερο πιθανό να ψηφίσει την υποψήφια περιφερειάρχη Αττικής με τον ΣΥΡΙΖΑ, μετά την παραίτησή της από τη βουλευτική έδρα, δηλώνει το 28% των ερωτηθέντων, «το ίδιο πιθανό» το 47% και «λιγότερο πιθανό» το 22%.

Γνώμες για τους υποψηφίους περιφερειάρχες

Σε ό,τι αφορά τη γνώμη που έχουν οι κάτοικοι της Αττικής σχετικά με τους υποψηφίους περιφερειάρχες, θετική γνώμη δηλώνει ότι έχει για τον Γιάννη Σγουρό το 30%  των συμμετεχόντων στην έρευνα, και αρνητική το 19%.
Για τη Ρένα Δούρου θετική γνώμη έχει το 24% και αρνητική το 23%.
Το μεγαλύτερο ποσοστό στις θετικές γνώμες συγκεντρώνει ο Παύλος Χαϊκάλης με 35% για τον οποίο αρνητική γνώμη έχει το 27% των ερωτηθέντων. Για τον Θανάση Παφίλη θετική γνώμη έχει το 23% έναντι 18%.
Χαμηλό το ποσοστό στη θετική γνώμη για τον Γιώργο Κουμουτσάκο, με 11% και την αρνητική γνώμη να διαμορφώνεται στο 21%. Επίσης χαμηλό το ποσοστό της Μαρίας Γιαννακάκη με 7% ενώ αρνητική γνώμη έχει το 17%.
Πρώτος στην αρνητική γνώμη ο χρυσαυγίτης Ηλίας Παναγιώταρος με 56% για τον οποίο θετική γνώμη έχει το 11%.
Ταυτότητα Έρευνας

ΠΗΓΗ tvxs.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: