Κυριακή 30 Μαρτίου 2014

Έξω από τη Βουλή για την ανατροπή!

Πάνδημο χαρακτήρα προσλαμβάνουν οι αντιδράσεις των εργαζομένων και των συνδικάτων ενάντια στα σφαγιαστικά μέτρα του πολυνομοσχεδίου που διαλύουν μισθούς, συντάξεις, ασφαλιστικά ταμεία και παραχωρούν στις Εταιρίες Προσωρινής Απασχόλησης την αγορά εργασίας που θα μετατραπεί σε ένα απέραντο δουλεμπόριο.
Την Κυριακή στις 6.30 το απόγευμα έξω από τη Βουλή όλα τα συνδικάτα, ιδιωτικού και δημόσιου φορέα (ΓΣΕΕ, ΑΔΕΔΥ, ΕΚΑ, ΜΕΤΑ) καλούν σε συλλάλητήριο, ενώ οι αντιδράσεις θα κλιμακωθούν με νέα κινητοποίηση την ερχόμενη Τρίτη (πλατεία Κλαυθμώνος στις 13.00) ημέρα συνεδρίασης του Ecofin στην Αθήνα και με την 24ωρη γενική απεργία που θα πραγματοποιηθεί στις 9 Απριλίου.

Χαρακτηριστικό του εύρους των αντιδράσεων κατά των μέτρων είναι ότι ακόμα και η πλειοψηφία της ΓΣΕΕ καλεί στο συλλαλητήριο χαρακτηρίζοντας την κυβέρνηση "καταστροφέα της κοινωνίας", ενώ η ΔΑΚΕ σε ανακοίνωσή της σημειώνει ότι "στόχος και 'ευσεβής πόθος' των δανειστών δεν είναι άλλος από τη μετατροπή της Ελλάδας σε χώρα φθηνού εργασιακού κόστους μέσα από την επιβολή πολιτικών τιμωρητικού και εξοντωτικού χαρακτήρα".
ΜΕΤΑ: Ξεσηκωμός τώρα
Το ΜΕΤΑ (Μαχητική Εργατοϋπαλληλική Ταξική Ανατροπή) και το Δίκτυο Συνδικαλιστών ΣΥΡΙΖΑ καλούν τους εργαζόμενους να ξεσηκωθούν και να ανατρέψουν τη μνημονιακή κυβέρνηση που "χωρίς να κρατά πλέον κανένα πρόσχημα, με το πολυνομοσχέδιο - 'έκτρωμα' και με 'εξπρές' διαδικασίες που εξευτελίζουν το κοινοβούλιο και τη δημοκρατία κορυφώνει την επίθεσή της ενάντια στα εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα των εργαζομένων".
Όπως τονίζουν, με το πολυνομοσχέδιο η κυβέρνηση προωθεί την απελευθέρωση των ομαδικών απολύσεων στον ιδιωτικό και τον δημόσιο τομέα, τη μείωση των εργοδοτικών ασφαλιστικών εισφορών, που θα επιφέρει το τελειωτικό χτύπημα στα ταμεία, τη ραγδαία μείωση των επικουρικών συντάξεων, την επέκταση του καθεστώτος ενοικίασης εργαζομένων, την κατάργηση τριετιών... "Ο κατάλογος της νεοφιλελεύθερης βαρβαρότητας και των κυβερνητικών απορρυθμίσεων μοιάζει να μην έχει τέλος, καθώς αποτελεί στρατηγική επιλογή των δανειστών - 'τοκογλύφων' της χώρας και των ντόπιων ολιγαρχών η πλήρης ισοπέδωση των δικαιωμάτων των εργαζομένων και η μετατροπή ολόκληρης της χώρας σε 'ειδική οικονομική ζώνη', προκειμένου να εκτιναχθεί η κερδοφορία των πολύ μεγάλων επιχειρήσεων και των πολυεθνικών ομίλων".
* Σε χθεσινή σύσκεψη ΑΔΕΔΥ, ΕΚΑ, ΤΕΕ και Πανελλήνιος Φαρκακευτικός Σύλλογος αποφάσισαν χθες τη διοργάνωση συλλαλητηρίου καταγγελίας της πολιτικής της Ευρωπαϊκής Ένωσης την Τρίτη, 1η Απριλίου στις 6.00 μ.μ., στην πλατεία Κλαυθμώνος, ημέρα συνεδρίασης του ECOFIN, το οποίο αναμένεται να αποφασίσει νέες ανατροπές στα δικαιώματα των εργαζομένων.
* Με δήλωσή του ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και επικεφαλής της ΕΕΚΕ Δημόσιας Διοίκησης Αλ. Μητρόπουλος σημειώνει ότι η επίθεση της κυβέρνησης στα δικαιώματα των εργαζομένων δεν έχει προηγούμενο στον πλανήτη, αφού το νέο Μνημόνιο "κυβέρνηση και τρόικα μετατρέπουν τη χώρα σε ένα απέραντο «εργατικό Ελντοράντο» χωρίς αρχές, χωρίς κανόνες, χωρίς έλεγχο, χωρίς προστασία, χωρίς κοινωνική νομιμοποίηση"!

Δεν υπάρχουν σχόλια: