Σάββατο 22 Μαρτίου 2014

Όχι στον φασισμό

Αντιφασιστικά συλλαλητήρια και δράσεις όχι μόνο στην Ελλάδα, αλλά ανά τον κόσμο, διοργανώνονται την «Παγκόσμια Ημέρα κατά του Φασισμού και του Ρατσισμού» το Σάββατο 22 Μαρτίου
Αντιφασιστικά κινήματα και συνδικάτα οργανώνουν διαδηλώσεις σε διάφορες πόλεις της Βρετανίας, της Γαλλίας, της Ισπανίας, της Δανίας, της Πολωνίας, της Ιρλανδίας, της Αυστρίας, του Βελγίου, της Κύπρου, των ΗΠΑ και της Αυστραλίας.
Στην Ελλάδα η ΚΕΕΡΦΑ καλεί για αύριο Σάββατο σε τρία αντιφασιστικά συλλαλητήρια με τη στήριξη πλήθους φορέων: Στην Αθήνα, στην Ομόνοια στις 2 μ.μ. και θα ακολουθήσει συναυλία στο Σύνταγμα στις 4 το απόγευμα, στη Θεσσαλονίκη στο Άγαλμα Βενιζέλου στις 12:00 και στα Χανιά στην Πλατεία Αγοράς στις 12:30.
Η πρωτοβουλία για τις 22 Μαρτίου

Η πρωτοβουλία για τις 22 Μαρτίου ξεκίνησε από την Διεθνή Αντιφασιστική Συνάντηση στις 5-6 Οκτώβρη 2013 που φιλοξένησε η ΚΕΕΡΦΑ, αμέσως μετά τις κινητοποιήσεις που ακολούθησαν τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα.

Ανάμεσα στα συνδικάτα που καλούν είναι η ΑΔΕΔΥ, τα Εργατικά Κέντρα Αθήνας, Θεσσαλονίκης, Χανίων, Ηρακλείου, η ΠΟΣΠΕΡΤ, η ΟΕΝΓΕ, η ΠΟΕΔΗΝ, η ΕΙΝΑΠ, η ΟΛΜΕ, η ΠΟΕ-ΟΤΑ, η ΠΟΕ-ΔΟΥ,το Σωματείο εργαζόμενων Ιntracom, δημoτικά συμβούλια όπως της Αθήνας, της Ν.Ιωνίας, του Ν.Ηρακλείου, κοινότητες μεταναστών, σύλλογοι Ρομά, φοιτητικοί σύλλογοι, μαθητές σχολείων, η κοινότητα LGTBQ. Καλούν επίσης η ΚΕΔΔΕ, η Πρωτοβουλία κατά του ευρώ και της Ε.Ε.

Στο πλαίσιο των αντιφασιστικών δράσεων θα πραγματοποιηθούν μεγάλες συναυλίες και στις τρεις πόλεις με την στήριξη γνωστών καλλιτεχνών, μεταξύ των οποίων οι: Σταμάτης Κραουνάκης, ActiveMember, Υπόγεια Ρεύματα, MC Yinka, Νατάσα Παπαδοπούλου-Τζαβέλλα, Καλλιόπη Βέττα, Γιάννης Σιδηράς, AlexK(TheLastdrive) + t-nick(dustbowl), Νίκος Τουλιάτος , RadioSol, Σίλλας Σεραφείμ, Sound Escape, Tsopana Rave, Γυμνά Καλώδια, Ρωμιοσύνη κ.α.

thepressproject.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: