Δευτέρα 31 Μαρτίου 2014

Αλέξης Τσίπρας: Σε διακαναλική συνέντευξη από τα μικρά κανάλια

Να δεχθεί την πρόταση για διακαναλική συνέντευξη που θα προβληθεί από τρία περιφερειακά κανάλια της Αττικής, το Kontra, το Action 24 και το Extra 3, αποφάσισε ο Αλέξης Τσίπρας σηματοδοτώντας με τον τρόπο αυτόν την πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ απέναντι στα ΜΜΕ, ιδίως τα καθεστωτικά της διαπλοκής, του τραπεζικού δανεισμού και της στήριξης των μνημονιακών πολιτικών.
Η διακαναλική συνέντευξη που θα παραχωρήσει ο πρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης στους δημοσιογράφους Μάκη Κουρή, Βασίλη Ταλαμάγκα και Άκη Παυλόπουλο, έχει προγραμματιστεί να μαγνητοσκοπηθεί στο γραφείο του στη Βουλή το μεσημέρι της ερχόμενης Τετάρτης και να προβληθεί το βράδυ της ίδιας μέρας, ώρα 21.00.
Τη συνέντευξη εφ' όλης της ύλης θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν οι περιοχές της Αττικής, αλλά και των περιφερειακών σταθμών με τους οποίους δικτυώνονται τα τρία κανάλια. Επίσης, δορυφορικά οι συνδρομητές της NOVA και του OTE TV στην Ελλάδα και τον κόσμο.
Με την κίνηση αυτή ο Αλέξης Τσίπρας επιβεβαιώνει τις θέσεις που έχει διατυπώσει στο παρελθόν ο ΣΥΡΙΖΑ για τα Μέσα Μαζικής Επικοινωνίας ότι αποτελούν μηχανισμούς διαπλοκής, εξαρτώμενους από το σύστημα πολιτικής εξουσίας και τον τραπεζικό δανεισμό, ενώ, όπως αποτυπώθηκε καθαρά τα τελευταία χρόνια, λειτούργησαν ως στυλοβάτες της πολιτικής της λιτότητας και των βίαιων αναδιαρθρώσεων της οικονομίας και της κοινωνίας.
Και debate στο Euronews

Τους ψηφοφόρους της Ε.Ε. ο Αλέξης Τσίπρας θα συναντήσει, με την ιδιότητα του υποψηφίου της Ευρωπαϊκής Αριστεράς, σε πανευρωπαϊκό debate που θα διοργανώσει το Euronews στις 28 Απριλίου. Στο debate, που θα γίνει στο Μάαστριχτ, μπροστά σε ένα κοινό 900 νέων ανθρώπων, σε μια τηλεοπτική αναμέτρηση, διάρκειας 90 λεπτών, θα συμμετέχουν οι πέντε υποψήφιοι για την προεδρία της Ε.Ε. Εκτός από τον Αλέξη Τσίπρα, θα συμμετάσχουν ο Ζαν Κλοντ Γιούνκερ (Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα), ο Μάρτιν Σουλτς (Κόμμα Ευρωπαίων Σοσιαλιστών), ο Γεν Φερχόφσταντ (Συμμαχία Φιλελευθέρων και Δημοκρατών) και ο υποψήφιος του Ευρωπαϊκού Πράσινου Κόμματος, Ζοζέ Μποβέ ή Σκα Κέλερ. Οι υποψήφιοι θα απαντήσουν σε ερωτήσεις που θα υποβληθούν από χιλιάδες νέους από όλη την Ευρώπη και στη συνέχεια θα συζητήσουν βασικά θέματα όπως η ανεργία, η εκπαίδευση και η στράτευση στην πολιτική.

Το πρόβλημα για τους Έλληνες ψηφοφόρους είναι ότι η ελληνική κυβέρνηση έχει ρίξει "μαύρο" και στο ελληνικό Euronews -λίγους μήνες πριν από το μαύρο στην ΕΡΤ. Έτσι, δεν θα μπορέσουν να παρακολουθήσουν το debate από δέκτες καναλιών ελεύθερης λήψης, όπως εκατοντάδες εκατομμύρια Ευρωπαίων οι πολίτες και οι κύπριοι, στη γλώσσα τους. Στην Ελλάδα οι τηλεθεατές θα μπορέσουν να παρακολουθήσουν το debate είτε από το ελεύθερο δορυφορικό σήμα του καναλιού, όσοι το πιάνουν, είτε από τις συνδρομητικές πλατφόρμες της NOVA και του ΟΤΕ TV.avgi.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια: