Κυριακή 30 Μαρτίου 2014

Αιφνιδιαστική κίνηση Τσίπρα. Κατέθεσε πρόταση μομφής κατά Στουρνάρα

Με μία αιφνιδιαστική κίνηση ο Αλέξης Τσίπρας ανέτρεψε τις πολιτικές εξελίξεις, καταθέτοντας πρόταση μομφής κατά του Υπουργού Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα. «Είναι ο κύριος εκτελεστής του συμβολαίου θανάτου της ελληνικής οικονομίας», τόνισε ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.
Η Βουλή διακόπτει την συζήτηση του πολυνομοσχεδίου, καθώς ο Υπουργός Επικρατείας Δημήτρης Σταμάτης δήλωσε ότι η συζήτηση θα ξεκινήσει άμεσα. Η συζήτηση ξεκινά σε μισή ώρα και θα ολοκληρωθεί το βράδυ της Τρίτης με ονομαστική ψηφοφορία.

«Ο Γ. Στουρνάρας δεν είναι αυτουργός μόνο του εγκλήματος, είναι από τους κύριους υπεύθυνους για την ανθρωπιστική καταστροφή και την κατάρρευση της οικονομίας», τόνισε ο Αλ. Τσίπρας και επεσήμανε ότι «αυτό που κάνετε με τις τράπεζες δεν έχει γίνει πουθενά». Υπενθύμισε επίσης την άρνηση του Υπουργού Οικονομικών να ζητήσει το κούρεμα του χρέους, που του πρότεινε το ΔΝΤ, επειδή ο Σόιμπλε του είχε πει «ξέχνα το, Γιάννη». «Αυτά δεν είναι ζητήματα που οφείλουν να απασχολούν τις παραπολιτικές σελίδες των εφημερίδων», τόνισε ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ και συνέχισε: «σήμερα έχετε το θράσος να λέτε ότι τελειώσατε το έργο σας. Όχι, σήμερα η κυβέρνηση Σαμαρά βάζει βαθιά στον τάφο την ελληνική οικονομία και κοινωνία. Έχουμε υποχρέωση να μην σας επιτρέψουμε να ολοκληρώσετε αυτό το έργο και μάλιστα να διεκδικείτε θέσεις πενταετούς διάρκειας». Η παραμονή του αποτελεί «ακόμη μεγαλύτερο ζήτημα ηθικής και πολιτικής τάξης», τόνισε.

Ο Δ. Σταμάτης κατηγόρησε τον Αλ. Τσίπρα ότι «βάλλει ευθέως εναντίον των εθνικών συμφερόντων». «Η απελπισία μπρος στην κατάρρευση του κόμματός του τον οδηγεί στο απεννονεημένο διάβημα. Θέτει το ερώτημα αν θα καθυστερήσει την ψήφιση του νόμου και την καθυστέρηση της εκταμίευσης της δόσης», είπε και κμάλεσε τον Πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ «να μας πείτε από πού θα βρείτε τα χρήματα» για να πληρώσει η χώρα τις υποχρεώσεις της αν καθυστερήσει η δόση.

Ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ κατηγόρησε ακόμη τον Υπουργό Ανάπτυξης Κωστή Χατζηδάκη καλώντας τον να πει ποια συμφέροντα εξυπηρετεί. «Να εξηγήσει ποια συμφέροντα εξυπηρετεί», είπε και υπογράμμισε: «η παραμονή του στην κυβέρνηση αποτελεί μείζον ζήτημα ηθικής τάξης».
ΑΥΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια: