Κυριακή 30 Μαρτίου 2014

Σκάνδαλο μεγατόνων: Η κυβέρνηση «χαρίζει» τις τραπεζικές μετοχές που αγοράστηκαν με τις θυσίες του λαού (βίντεο)

«Τo μνημονιακό πολίτευμα που έχετε επιβάλει λέγεται δικτατορία της τρόικας. Είστε μέρος του κακοστημένου παιχνιδιού που υπονομεύει την Δημοκρατία κύριοι της συμπολίτευσης», τόνισε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Παναγιώτης Λαφαζάνης μιλώντας στη Βουλή για το πολυνομοσχέδιο.
Ο ίδιος απάντησε στον υπουργό Οικονομικών, Γιάννη Στουρνάρα, ο οποίος είχε κάνει λόγο για «ψήφο εμπιστοσύνης στην ελληνική οικονομία», λέγοντας ότι αυτά που γίνονται με τις τράπεζες «έχουν ποινική διάσταση και ποινική ευθύνη».
«Το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας πλήρωσε με το αίμα και τις θυσίες του ελληνικού λαού για να αγοράσει τις μετοχές των τραπεζών για να ανακεφαλαιοποιηθούν και να διασωθούν οι τράπεζες, και έρχεστε να πείτε ότι έχει δικαίωμα να τις πουλήσει σε μικρότερη τιμή;», είπε ο Π. Λαφαζάνης και αναρωτήθηκε: «Δεν είναι αυτό έγκλημα; Δεν έχει ποινική ευθύνη; Κάτω και από χρηματιστηριακή τιμή;. Αυτό είναι μεγάλο έγκλημα», τόνισε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ κι ανέφερε σειρά κοινωνικών ομάδων που πλήττονται: φαρμακοποιοί, αρτοποιοί, περιπτερούχοι, βιβλιοπώλες, ταξί, φορτηγά, βενζινάδικα κ.α. «Αυτό το νομοσχέδιο – έκτρωμα είναι μνημείο καταστροφής για τη χώρα», υπογράμμισε ο Π. Λαφαζάνης και δεσμεύθηκε ότι «αυτές τις διατάξεις θα τις πάρουμε πίσω» γιατί αποτελούν «ανοσιουργήματα σε βάρος του λαού».
Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκε κι ο έτερος κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Παπαδημούλης, ο οποίος τόνισε μεταξύ άλλων: «Το πολυνομοσχέδιο περιέχει διατάξεις ύποπτες. Οι τραπεζικές μετοχές χαρίζονται κάτω από το 1/3 της τιμής που πλήρωσε με αίμα ο ελληνικός λαός. Επειδή αυτό είναι σκάνδαλο, δίνεται και ασυλία στην διοίκηση του ΤΧΣ. Να δημοσιοποιηθούν οι παρεμβάσεις που έγιναν από τον κ. Αλμούνια στις 14/3 και την Γενική Διεύθυνση Ανταγωνισμού στις 15/3 για το θέμα.
Δείτε βίντεο:

koutipandoras

Δεν υπάρχουν σχόλια: