Τρίτη, 25 Μαρτίου 2014

Παρέλαση-υπερθέαμα για τους εκλεκτούς της κυβέρνησης Σαμαρά

Στρατός, αστυνομία και… λίγοι εκλεκτοί προσκεκλημένοι ήταν οι μόνοι που βρίσκονταν σήμερα στο κέντρο της Αθήνας για την καθιερωμένη στρατιωτική παρέλαση για την επέτειο της 25ης Μαρτίου.
Για να προστατευθεί η παρέλαση από αυτούς για τους οποίους δήθεν γίνεται, τους πολίτες δηλαδή, επιστρατεύθηκαν περισσότεροι από 3.000 αστυνομικοί, ενώ η πρόσβαση στο χώρο της παρέλασης γινόταν μόνο με προσκλήσεις ή διαπιστεύσεις, με εξαίρεση το τμήμα της Πανεπιστημίου από τη Βουκουρεστίου και κάτω, που ήταν ελεύθερο για το κοινό. Σχεδόν ολόκληρο το κέντρο της Αθήνας ήταν... απαγορευμενη ζώνη για τα αυτοκίνητα, ενώ στην πλατεία Συντάγματος τοποθετήθηκαν κάγκελα που απαγόρευαν την πρόσβαση στους πεζούς.
Στην... πριβέ παρέλαση που απόλαυσαν οι εκλεκτοί της κυβέρνησης Σαμαρά, έλαβαν μέρος άρματα μάχης, μαχητικά αεροσκάφη και ελικόπτερα, αποδεικνύοντας ότι η αυστηρή λιτότητα μπορεί να παραμεριστεί, αν είναι να υψωθεί το φρόνημα των πολιτών, και φυσικά αν υπουργός Άμυνας είναι ο Δημήτρης Αβραμόπουλος. Καλύτερα να μην αναρωτηθούμε πόσο κόστισε το ιδιωτικό σόου και πώς θα μπορούσαν τα χρήματα αυτά να είχαν διατεθεί για κάτι πραγματικά χρήσιμο - ή μήπως να αναρωτηθούμε;

(ειδικά αν σκεφτούμε ότι μεταξύ των αρμάτων μάχης που παρήλασαν υπήρχαν και κάποια που έχουμε... χρυσοπληρώσει αποδεδειγμένα σε μίζες εκατομμυρίων)

1 σχόλιο:

pluton είπε...

Και όμως ο λαός αντέδρασε με ένα πρωτόγνωρο τρόπο, και στο μέλλον τώρα που έγινε η αρχή θα είναι αδύνατον να ελεγχθεί.

Το γεγονός αυτό το παρουσίασε ένας περιπτεράς.

Ιδού:

http://fimotro.blogspot.gr/2014/03/blog-post_8652.html

Παρέλαση που θα αποκρύψουν ... αλλά από εδώ και πέρα η πραγματική παρέλαση θα γίνεται μετά την παρέλαση, τι θα κάνουν δηλαδή θα βάλουν ελεύθερους σκοπευτές;