Κυριακή 30 Μαρτίου 2014

Σώστε την κυβέρνηση,δώστε πάνω απο 5% στο ΠΑΣΟΚ

Φτάσαμε στο σημείο ο κομματικός μηχανισμός της ΝΔ να στηρίζει το ΠΑΣΟΚ και όσοι έχουν μείνει στις τοπικές του ΠΑΣΟΚ να συμμετέχουν στα περιφερειακά και δημοτικά ψηφοδέλτια της ΝΔ για να διασωθούν.Τραγέλαφος!!!!
Η κυβέρνηση τους όμως θα πέσει επειδή οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, αν το αποτέλεσμα του κόμματος τους κινηθεί όντως στο 5-6% στις ευρωεκλογές, θα φύγουν τρέχοντας από την κυβέρνηση όσο κι αν τους εκβιάζουν, με μοναδικό κίνητρο να διασωθούν πολιτικά ως πρόσωπα και να διασφαλίσουν το προσωπικό τους πολιτικό μέλλον – συν το να γλιτώσουν το τομάρι τους και να μην καταλήξουν στη φυλακή οι πιο εκτεθειμένοι από αυτούς.
Του Γιώργου Δελαστίκ*
Επιτύμβια πλάκα αναθέματος στο πολιτικό μνήμα της κυβέρνησης Σαμαρά-Βενιζέλου αποτελεί, όπως όλα δείχνουν τοπολυνομοσχέδιο που θα ψηφίσει σήμερα η κυβερνητική πλειοψηφία και οι βουλευτές που κρατάει στο χέρι της η κυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ. 
Ο πολιτικός τάφος τους δεν θα είναι βέβαια η σημερινή ψηφοφορία στη Βουλή, όπου σύσσωμοι οι «καραγκιόζηδες» βουλευτές της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ θα την υπερψηφίσουν, παρά το θέατρο που έπαιζαν τις τελευταίες μέρες ακόμη και κάποιοι υπουργοί των δύο κομμάτων υποκρινόμενοι ότι διαφωνούν με διατάξεις του πολυνομοσχεδίου.
Φαρμακοποιοί, αρτοποιοί, κτηνοτρόφοι, ταξιτζήδες, προστέθηκαν ελέω πολυνομοσχεδίου στις κοινωνικές ομάδες των ορκισμένων αντιπάλων της κυβέρνησης «Τσολάκογλου» του ελληνικού και γερμανικού κεφαλαίου. Είναι εντυπωσιακό και άκρως αποκαλυπτικό της δουλοφροσύνης του ελληνικού πολιτικού προσωπικού το γεγονός ότι κανένας από τους εσχάτως εμφανισθέντες νεόκοπους… «αντάρτες του γάλακτος» της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ δεν τόλμησενα καταγγείλει δημόσια ότι στόχος των νέων ρυθμίσεων για το γάλα είναι απλούστατα να καταλάβουν την ελληνική αγορά οι γερμανικές, ολλανδικές και άλλες ευρωπαϊκές γαλακτοβιομηχανίες που έχουν στις χώρες τους πλεόνασμα γάλακτος. 
Στη νοοτροπία των Γερμανών και των ομοίων τους άλλωστε σιγά μην πάθουν τίποτα οι Έλληνες, τους οποίους συμπεριλαμβάνουν πλέον στους… «γύφτους των Βαλκανίων», αν πιουν γάλα… τριάντα ημερών χωρίς καμιά θρεπτική ουσία! Πάλι καλά, σκέφτονται ο Σαμαράς κι ο Βενιζέλος, που δεν απαίτησε η τρόικα να πίνουν τα ελληνόπουλα μόνο γάλα… σκόνη, όπως έπιναν τις δεκαετίες του 1950 και του 1960! Είμαστε αχάριστος λαός που διαμαρτυρόμαστε κατά των Γερμανών, σκέφτονται σίγουρα οι «Τσολάκογλου» που μας κυβερνούν.
Πολιτικός τάφος της ΝΔ όμως, όπως και του «κλινικά νεκρού» ΠΑΣΟΚ του Βενιζέλου, θα αποδειχθούν πιθανότατα οι ευρωεκλογές. Όσο κι αν ο συγκεκριμένος θεσμός είναι πασίγνωστο πως δεν έχει καμιά αυτοτελή πολιτική σοβαρότητα, ως αδιαμφισβήτητης έκτασης δημοσκόπηση των πολιτικών διαθέσεων του λαού μας έχει αυτή τη φορά αξία. Αν όντως τρεις στους τέσσερις Έλληνες ψηφίσουν εναντίον της κυβέρνησης στις ευρωεκλογές, είναι βέβαιο ότι η κυβέρνηση Σαμαρά – Βενιζέλου θα καταρρεύσει αμέσως μετά τις 25 Μαΐου. Όχι φυσικά από δημοκρατική ευαισθησία. Είναι πολύ «χοντρόπετσοι» πολιτικά ο Σαμαράς και ο Βενιζέλος για να παραιτηθούν επειδή ο λαός τους αποδοκιμάζει και αποστρέφεται την πολιτική τους. Η εξουσία και μόνο τους νοιάζει αυτούς. Αν είχαν οποιαδήποτε δημοκρατική ευαισθησία, δεν θα ηγούνταν της πιο κατάπτυστης και ξενόδουλης κυβέρνησης που γνώρισε ποτέ αυτή η χώρα, χειρότερης και πιο ξεφτιλισμένης ακόμη και από την κυβέρνηση του λαομίσητου Γιωργάκη Παπανδρέου. 
Η κυβέρνηση τους όμως θα πέσει επειδή οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, αν το αποτέλεσμα του κόμματος τους κινηθεί όντως στο 5-6% στις ευρωεκλογέςθα φύγουν τρέχοντας από την κυβέρνηση όσο κι αν τους εκβιάζουν, με μοναδικό κίνητρο να διασωθούν πολιτικά ως πρόσωπα και να διασφαλίσουν το προσωπικό τους πολιτικό μέλλον – συν το να γλιτώσουν το τομάρι τους και να μην καταλήξουν στη φυλακή οι πιο εκτεθειμένοι από αυτούς. Έτσι, το πιθανότερο είναι πως οι ευρωεκλογές θα οδηγούν σε άμεση κατάρρευση της κυβέρνησης Σαμαρά – Βενιζέλου και σε πρόωρες βουλευτικές εκλογές στα τέλη Ιουνίου ή στις αρχές Ιουλίου.
Ο Σαμαράς και ο Βενιζέλος αντιλαμβάνονται ότι έρχεται η ώρα της πτώσης τους και μετέρχονται όλα τα μέσα προκειμένου να πειθαναγκάσουν τους βουλευτές τους να τους στηρίξουν μέχρις εσχάτων. Πρώτα απ’ όλα υπηρετούν αδίστακτα και χωρίς καμιά αναστολή το ελληνικό και το γερμανικό κεφάλαιο. Δεύτερον, χρησιμοποιούνται όλοι οι φάκελοι των μυστικών υπηρεσιών για τις αδυναμίες παντός είδους των βουλευτών, προκειμένου να παραμένουν εξ ανάγκης πειθήνιοι στους αρχηγούς της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ. Τρίτον, χρησιμοποιείται ως δέλεαρ ο ανασχηματισμός, το πιο αποτελεσματικό όπλο έναντι των βουλευτών. Μοναδικό όνειρο ζωής κάθε κυβερνητικού βουλευτή είναι να γίνει υπουργός. Με μια και μόνη υπουργική θητεία πλουτίζει για όλη του την υπόλοιπη ζωή! Τέταρτον, ο Σαμαράς χρησιμοποιεί ως απειλή προς τους εσωκομματικούς του αντιπάλους το σενάριο ότι σκοπεύει να διαλύσει τη ΝΔ και να φτιάξει νέο, δικό του κόμμα με το όνομα Νέα Ελλάδα. Αυτό σημαίνει για τους παροικούντες την Ιερουσαλήμ ότι στο νέο κόμμα ο Σαμαράς θα χρησιμοποιήσει στις θέσεις – κλειδιά μόνο τους έμπιστούς του, παραγκωνίζοντας ή υποβαθμίζοντας τους εσωκομματικούς του αντιπάλους κι αφήνοντας εκτός του νέου κόμματος τους πιο επικίνδυνους εξ αυτών.
Ελάχιστη σημασία έχουν αυτή τη στιγμή όλα τα παραπάνω. Η ουσία είναι ότι η κυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου οδηγείται προς την ανατροπή της λόγω πανικόβλητης φυγής των βουλευτών του ΠΑΣΟΚεξαιτίας του αναμενόμενου ποσοστού του κόμματος αυτού στις ευρωεκλογές που εκτιμάται γύρω στο 5%. Ο Σαμαράς και ο Βενιζέλος προσπαθούν να πειθαναγκάσουν τους βουλευτές της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ να παραμείνουν δίπλα τους και να καταποντιστούν όλοι μαζί. Αν θα το πετύχουν ή όχι,εξαρτάται από το τι θα ψηφίσει ο λαός σε αυτές τις απροσδόκητα κρίσιμες ευρωεκλογές.
«Πριν»

Δεν υπάρχουν σχόλια: