Πέμπτη 1 Μαΐου 2014

Αλέξης Τσίπρας: «Κλείστε τις τηλεοράσεις – Παλεύουμε για τη ζωή μας και την Ελλάδα» (ΒΙΝΤΕΟ)

“ «Το δίλημμα το βάζει η πραγματικότητα, το βάζει ο ίδιος ο Λαός. Ή με τον ΣΥΡΙΖΑ, ή με τα μνημόνια για άλλα σαράντα χρόνια. Ή με τον ΣΥΡΙΖΑ ή με την κ. Μέρκελ. Ή με την Ευρώπη της αλληλεγγύης ή με την γερμανική Ευρώπη», τόνισε στην ομιλία του στο Μενίδι ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, για να προσθέσει ότι «Στις 18 και στις 25 του Μάη δεν ψηφίζουν οι εκφωνητές των δελτίων και οι δημοσιογράφοι, ούτε οι δημοσκόποι. Ψηφίζει ο λαός μας και εμείς το χρέος μας θα το κάνουμε» ”
Καταιγιστικός ήταν ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ και υποψήφιος για την προεδρία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Αλέξης Τσίπρας, κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στο Μενίδι, σε εκδήλωση που διοργάνωσε η Νομαρχιακή Επιτροπή του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης και του συνδυασμού «Δύναμη Ζωής» της υποψήφιας Περιφερειάρχη Αττικής, Ρένας Δούρου.


Ο αρχηγός του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, απηύθυνε κάλεσμα προς τον ελληνικό λαό για να ταχθεί δίπλα στην προσπάθεια του ΣΥΡΙΖΑ για να σταματήσει η καταστροφή στην Ελλάδα και στην Ευρώπη. Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, κάλεσε όλες τις δημοκρατικές και προοδευτικές δυνάμεις του τόπου να πάρουν τη ζωή στα χέρια τους και να υπερασπιστούν τη χώρα, την αξιοπρέπεια και την λαϊκή κυριαρχία. Παράλληλα, ο Αλέξης Τσίπρας, σημείωσε με νόημα ότι «Να τελειώνουμε με αυτό το κατεστημένο που κυβερνά και απομυζά τη  χώρα όλα αυτά τα χρόνια», για να προσθέσει ότι «Στις 25 του Μάη δεν ψηφίζουν οι εκφωνητές των δελτίων και οι δημοσιογράφοι, ούτε οι δημοσκόποι. Ψηφίζει ο λαός μας και εμείς το χρέος μας θα το κάνουμε».

Αναλυτικά, η ομιλία του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ και υποψηφίου για την προεδρία της Κομισιόν, Αλέξη Τσίπρα:

«Φίλες και φίλοι, Συντρόφισσες και σύντροφοι,

Συναντιόμαστε πάλι. Λίγες μέρες πριν τις τρεις μεγάλες εκλογικές αναμετρήσεις. Μία μέρα πριν την εργατική πρωτομαγιά. Ημέρα σύμβολο. Επέτειος των μεγαλύτερων εργατικών κινητοποιήσεων σε όλο τον κόσμο. Που καθιέρωσαν τα εργασιακά δικαιώματα. Το οχτάωρο. Την κοινωνική ασφάλιση. Την δημόσια υγεία. Αυτά ακριβώς που μας έκλεψαν πριν τέσσερα χρόνια. Αυτά που ακόμα και σήμερα συνεχίζουν να μας τα στερούν. Αυτά που κατακτήθηκαν με αίμα, που πάλεψε ο κόσμος της εργασίας να κερδίσει 128 χρόνια πριν. Αυτά που κατακτήθηκαν τον 20ο αιώνα. Και που σήμερα η νεοφιλελεύθερη βαρβαρότητα μας αρπάζει με τον πιο κυνικό τρόπο».

«Σήμερα, παραμονή πρωτομαγιάς, αποφάσισε η κυβέρνηση, υπακούοντας πιστά στις εντολές της τρόικας και των συμφερόντων να καταθέσει το νέο μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα στη Βουλή. Της το έδωσαν έτοιμο. Το αποδέχτηκε πλήρως. Το μετέφρασαν στα ελληνικά και το κατέθεσαν με εξπρές διαδικασίες στη Βουλή. Και επειδή η πολιτική απάτη είναι ότι τους έχει απομείνει το ονόμασαν και «χάρτη εξόδου από το μνημόνιο». Έχουν χάσει πια οι λέξεις το νόημά τους. Η χυδαία προπαγάνδα βαφτίζει έξοδο από το μνημόνιο την παραμονή μας στα μνημόνια τις επόμενες τρεις δεκαετίες τουλάχιστον. Λένε έξοδο από το μνημόνιο ένα μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα που είναι πιο μνημόνιο και από το μνημόνιο. Που περιλαμβάνει νέες απολύσεις, διάλυση του ασφαλιστικού συστήματος, νέες περικοπές σε μισθούς και συντάξεις, απελευθέρωση των ομαδικών απολύσεων, ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας, αποδόμηση και των τελευταίων εργασιακών δικαιωμάτων που έχουν απομείνει. Και είναι απλά προάγγελος ενός ακόμα μνημονίου που θα καταθέσουν και θα προσπαθήσουν να ψηφίσουν μετά τις ευρωεκλογές. Και λέω «θα προσπαθήσουν» γιατί αυτός ο Μάης, είναι ο Μάης της μεγάλης ανατροπής. Είναι ο Μάης της ελπίδας. Σε λίγες ημέρες μιλά ο λαός. Και το μήνυμα που θα στείλει θα είναι ηχηρό. Ψηφίζουμε, φεύγουν! Φτάνει πια. Αυτός θα είναι ο Μάης της αριστεράς και της δημοκρατίας και στην Ελλάδα και στην Ευρώπη».

«Φίλες και φίλοι, Συντρόφισσες και σύντροφοι,

Ήρθε η ώρα, η οργή και ο θυμός του κόσμου, η οργή και ο θυμός όλων μας, να γίνει πολιτική πράξη. Να γίνει η πολιτική δράση που θα τους διώξει. Δεν έχουμε απλά τρεις κάλπες μπροστά μας. Έχουμε την ίδια μας τη ζωή! Ψηφίζουμε για την ίδια μας την ζωή. Δεν έχουμε απλά τρεις κάλπες μπροστά μας. Έχουμε το μέλλον αυτού του τόπου. Κλείστε τα αυτιά σας στους χυδαίους συκοφάντες. Κλείστε τις τηλεοράσεις με τα προπαγανδιστικά δελτία που προσπαθούν να σώσουν το πολιτικό και οικονομικό σύστημα της διαφθοράς και της διαπλοκής. Που προσπαθούν να σώσουν αυτούς που μας κατέστρεψαν. Βγείτε στους δρόμους. Μην αφήσετε να περάσουν τα σχέδια αποχής, τα σχέδια για διέξοδο της οργής προς κόμματα μαξιλαράκια του σάπιου συστήματος. Το δίλημμα το βάζει η πραγματικότητα, το βάζει ο ίδιος ο Λαός. Ή με τον ΣΥΡΙΖΑ, ή με τα μνημόνια για άλλα σαράντα χρόνια. Ή με τον ΣΥΡΙΖΑ ή με την κ. Μέρκελ. Ή με την Ευρώπη της αλληλεγγύης ή με την γερμανική Ευρώπη».

«Συντρόφισσες και σύντροφοι. Φίλες και φίλοι,

Έχουν τεράστια σημασία οι αυτοδιοικητικές εκλογές. Έχουμε και εκεί να δώσουμε μεγάλες μάχες. Δεν έχουμε να κάνουμε με εκλογές δεύτερης κατηγορίας. Κάθε θεσμός που είναι κοντά, δίπλα στον άνθρωπο, είναι για εμάς κεντρική πολιτική σκηνή. Και για αυτό θα δώσουμε όλες μας τις δυνάμεις ώστε να πετύχουμε και στην περιφέρεια και στους δήμους την μεγάλη ανατροπή, την μεγάλη νίκη. Και εδώ θα βρούμε μπροστά μας μεγάλα εμπόδια. Είναι το πολιτικό προσωπικό που αφήνει πίσω του το παλιό παρηκμασμένο πολιτικό σύστημα. Είναι το προσωπικό που ευχαρίστως συντάσσεται με τη διαπλοκή χρόνια τώρα. Που σήμερα υποδύεται το ανεξάρτητο και το ακομμάτιστο. Αλλά ταυτόχρονα δεν έχει κανένα πρόβλημα να λειτουργεί ως υπηρετικό προσωπικό του κ. Φούχτελ».

«Φίλες και φίλοι, Συντρόφισσες και σύντροφοι,

Εμείς έχουμε κάνει τις επιλογές μας. Έχουμε διαλέξει στρατόπεδο εδώ και χρόνια. Και έχουμε πρόταση και πρόγραμμα. Και έχουμε τα κατάλληλα πρόσωπα. Όπως εδώ στο δήμο σας. Τον υποψήφιο δήμαρχο, τον Οδυσσέα Καμπόλη. Που μπαίνει μπροστά με μία αυτόνομη- ριζοσπαστική δημοτική κίνηση. Που δημιουργήθηκε μέσα από τα σπλάχνα της τοπικής κοινωνίας. Με πρωτόγνωρες εκλογικές διαδικασίες. Και που θα κερδίσει την εμπιστοσύνη του κόσμου, γιατί θα είναι μία δημοτική κίνηση αλληλέγγυα στον πολίτη. Και έχουμε τα κατάλληλα πρόσωπα και στην περιφέρεια. Με γυναίκα επικεφαλή. Που έχει επάρκεια, που ξέρει να διοικεί. Τη Ρένα Δούρου. Ήρθε για να μείνει. Ήρθε για να νικήσει. Για αυτό και δεν δίστασε λεπτό να παραιτηθεί από τη θέση της στην Βουλή. Να παραιτηθεί από κάθε προνόμιο και κάθε σιγουριά. Και να δώσει μαζί με τους πολίτες την μάχη της περιφέρειας. Για να έχουμε την περιφέρεια που χρειαζόμαστε σε αυτήν την μεγάλη ανθρωπιστική κρίση που βιώνουμε. Εμείς πιστεύουμε ότι ειδικά σε αυτές τις δύσκολες συνθήκες, η αυτοδιοίκηση μπορεί να είναι το εργαλείο που θα παρεμβαίνει υπέρ των πολιτών. Και εδώ η Ρένα αποτελεί την καλύτερη εγγύηση».

«Φίλες και φίλοι, Συντρόφισσες και σύντροφοι,

Θα αλλάξουμε τους πολιτικούς συσχετισμούς στην Ελλάδα. Θα τους αλλάξουμε και στην Ευρώπη. Προς όφελος του κόσμου της εργασίας και του πολιτισμού. Προς όφελος των μεσαίων και χαμηλών κοινωνικών στρωμάτων. Προς όφελος των νέων, των ανέργων και των συνταξιούχων. Αυτό είναι το μόνο χρέος που εμείς αναγνωρίζουμε. Σας θέλουμε δίπλα μας. Στον δρόμο. Στις τρεις κάλπες. Στην μεγάλη ανατροπή. Νίκες παντού για να φύγουν μία ώρα αρχύτερα.

Καλή δύναμη. Καλούς αγώνες».

ΠΗΓΗ: periodista.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: