Παρασκευή 7 Μαρτίου 2014

Η πρωτοφανής νοθεία Μαρκογιαννάκη στη Βουλή (ΒΙΝΤΕΟ)

“ Για «εκτροπή και πραξικοπηματικές διαδικασίες, εκεί όπου η δημοκρατία δεν βολεύει» κάνουν λόγο τέσσερις βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ενώ η κοινοβουλευτική εκπρόσωπος της ΝΔ, Σοφία Βούλτεψη, επεσήμανε ότι «προφανώς θα υπάρξει διευκρίνιση» ”
Για «εκτροπή και πραξικοπηματικές διαδικασίες, εκεί όπου η δημοκρατία δεν βολεύει» κάνουν λόγο τέσσερις βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ενώ η κοινοβουλευτική εκπρόσωπος της ΝΔ, Σοφία Βούλτεψη, επεσήμανε ότι «προφανώς θα υπάρξει διευκρίνιση».
Όπως αναφέρουν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, η κυβέρνηση με εκτελεστικό όργανο τον Προεδρεύοντα Αντιπρόεδρο της Ν.Δ. κ. Μαρκογιαννάκη έδειξε το πραγματικό της πρόσωπο: εκτροπή και  πραξικοπηματικές διαδικασίες, εκεί όπου η δημοκρατία δεν βολεύει. Έφθασε να κάνει δεκτό άρθρο (το 30) που απορρίφθηκε πανηγυρικά. Δηλαδή, νοθεία στην ψηφοφορία, αναγορεύοντας «πλειοψηφία» μόνον τη Ν.Δ., που μόνη της ψήφισε το άρθρο, σε αντίθεση με όλα τα υπόλοιπα κόμματα και κοινοβουλευτικές ομάδες.

Προαναγγελία αναδίπλωσης από τη ΝΔ για την πρωτοφανή νοθεία χτες βράδυ στη Βουλή, κατά την διάρκεια ψηφοφορίας σε νομοσχέδιο για την αναδιάρθρωση της ΕΛΑΣ. Το άρθρο, που πήρε 126 θετικές ψήφους μόνο από τη ΝΔ, 127 αρνητικές από ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ, Ανεξάρτητους Έλληνες και ΚΚΕ και 14 παρών από τη ΔΗΜΑΡ. Μετά τις εντονότατες αντιδράσεις από ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ, η κοινοβουλευτική εκπρόσωπος της ΝΔ, Σοφία Βούλτεψη, επεσήμανε ότι «προφανώς θα υπάρξει διευκρίνιση».

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Π. Λαφαζάνης, επανέφερε σήμερα, το ζήτημα λέγοντας ότι «με μεθόδευση της κυβέρνησης και του προεδρεύοντος Χρ. Μαρκογιαννάκη νοθεύθηκε και πλαστογραφήθηκε η ψηφοφορία» και επέκρινε τον υπουργό Δημόσιας Τάξης Ν. Δένδια που δεν επενέβη κατά την ανακοίνωση. «Καταγγείλαμε το γεγονός ως μέγα πραξικόπημα», είπε ο Π. Λαφαζάνης και κάλεσε το προεδρείο της Βουλής «να διορθώσετε άμεσα τα πράγματα, να αποκαταστήσετε την ψηφοφορία με βάση τη βούληση των κομμάτων και των βουλευτών. Να λεχθεί επισήμως ότι το άρθρο 30 δεν πέρασε». «Όσο δεν γίνεται ευτελίζονται οι θεσμοί», πρόσθεσε.

Ο Γ. Δραγασάκης, από το προεδρείο, δεσμεύθηκε ότι «θα ενημερώσω τον πρόεδρο της Βουλής και αν χρειαστεί τη Διάσκεψη των Προέδρων». Συμφωνώντας με την πρόταση του αντιπροέδρου η κοινοβουλευτική εκπρόσωπος της ΝΔ Σ. Βούλτεψη επεσήμανε ότι «προφανώς θα υπάρξει διευκρίνιση», αλλά πρόσθεσε ότι υπάρχει η δεδηλωμένη υπέρ της κυβέρνησης. «Την δεδηλωμένη δεν την αποφασίζει ο καθένας μας. Μην δημιουργούνται λανθασμένες εντυπώσεις εκτός αιθούσης ότι γίνονται πραξικοπήματα» τόνισε.

«Λυπάμαι, περίμενα μία διόρθωση από την πλευρά σας ή κάποια αυτοκριτική. Χθες δεν υπήρχε δεδηλωμένη. Η δεδηλωμένη είναι ΠΑΣΟΚ και ΝΔ», της απάντησε ο Π. Λαφαζάνης και σημείωσε απευθυνόμενος στη ΝΔ πως «το πράγμα ήταν προφανέστατο, έπρεπε να αναγνωριστεί από τη Βουλή. Κάνετε ατόπημα. Βλέπω ότι θέλετε να επιμείνετε». «Να μείνουμε στην πρόταση του προεδρεύοντος. Να μην τροφοδοτήσουμε τα κανάλια με κάτι που πλήττει την εικόνα του Κοινοβουλίου», είπε η υφυπουργός Υγείας Ζ. Μακρή.


periodista.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια: