Παρασκευή 16 Μαΐου 2014

ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΕΝΗΛΙΚΟΤΗΤΑΣ

ΣΑΡΑΝΤΟΣ ΘΕΟΔΩΡΟΠΟΥΛΟΣ
Ο Τσίπρας επελέγη από μία πανευρωπαϊκή συλλογικότητα ως υποψήφιος για Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Δεν ξέρω πόσο καλοί είναι άλλοι Έλληνες πολιτικοί, αλλά δεν επελέγησαν αυτοί επελέγη ο Τσίπρας.
Ο Τσίπρας κέρδισε αναμφισβήτητα στο debate. Με τους κανόνες του debate. Kατάφερε να επιβληθεί και να επιβάλλει στην συζήτηση την δική του ατζέντα ως κεντρική .Αυτό πολύ απλά σημαίνει ότι είναι πράγματι ηγετική προσωπικότητα, αφού μέσα σε 45 λεπτά κατάφερε να αναδειχτεί σε MichaelJordan της Ευρωπαϊκής πολιτικής Dreamteam.
Καμία ευρωπαϊκή εφημερίδα και κανένα site δεν τον κατηγορεί για συνθηματολογία. Του αναγνωρίζουν, ακόμη και οι αντίπαλοί του ειλικρίνεια, αμεσότητα και καθαρότητα λόγου.
Η WallStreetJournal διαπιστώνει ότι ο Τσίπρας «ταρακούνησε» το debate .
Τους πολιτικούς, τους πνευματικούς ανθρώπους, ο κόσμος τους μελετά. Πάντα όμως τους θυμάται και τους ταυτοποιεί από μία ατάκα 5 λέξεων. Ο Τσίπρας μας έδειξε το γιατί . Ο μέσος Ευρωπαίος εκπαιδεύεται να γράφει επιχείρημα των 150 λέξεων, και κείμενα των 300, των 500 και των 750 λέξεων. Οι 100 – 150 λέξεις , ο λόγος του 1 λεπτού είναι ο πιο δύσκολος. Είναι πολύ δύσκολο είναι να σχολιάσεις κάτι στα σοβαρά σε 1 λεπτό. Ο Κάρνετζυ το επιχείρημα του 1 λεπτού το έκανε επιστήμη To να δώσεις 10 απαντήσεις του ενός λεπτού σε κεντρικά ευρωπαϊκά θέματα απαιτεί μεγάλη ικανότητα.

Στο ουσιαστικό μέρος , οι απόψεις του Τσίπρα για τις τράπεζες, για τον δήθεν μονόδρομο της ευρωλιτότητας , για την Ουκρανία σε συνδυασμό με την άνοδο του ναζισμού , την μετανάστευση, τα θρησκευτικά σύμβολα, τις αμβλώσεις αφορούσαν τον πυρήνα της Ευρώπης και της Ευρωπαϊκής πολιτικής επικαιρότητας . Απλά κάποιοι είχαν συνηθίσει τους Έλληνες αλλά και γενικότερα τους νοτιοευρωπαίους πολιτικούς να προσπαθούν να τραυλίσουν τη γλώσσα των Βρυξελλών , ως τη μοναδική ευρωπαϊκή πολιτική γλώσσα.

Και εδώ ο Τσίπρας έκανε και άλλη μία καίρια επιλογή. Μίλησε στα Ελληνικά! Ναι, έπρεπε να μιλήσει Ελληνικά γιατί ο ευρωπαϊκός πολιτισμός και γλωσσικός πλούτος δεν μπορεί να περιοριστεί στα ανάπηρα Αγγλικά της Commission. Ο Τσίπρας είναι εδώ και 20 περίπου χρόνια, ο πρώτος Έλληνας πολιτικός, αλλά και ο πρώτος νοτιο-Ευρωπαίος πολιτικός, που δείχνει περπατησιά δίπλα στους Ευρωπαίους και δεν φαντάζει ο πτωχός συγγενής, ο bonpourl“ orient. Δείχνει περπατησιά , πολιτικό ανάστημα και ειδικό βάρος.

Και για να μεταφράσουμε και στην Ελληνική πραγματικότητα το debate. Ο Τσίπρας γύριζει Ελλάδα με ένα κέρδος +3% στο ποσοστό που είχε την Πέμπτη το πρωί.

Και ένα παράπονο.

Τα συστημικά ΜΜΕ και οι εφημερίδες δεν αναφέρονται σήμερα καθόλου στον Τσίπρα. Τηρούν την ίδια στάση που τηρούσε ο «Πρωταθλητής » και ο «Γαύρος» όταν ο Παναθηναϊκός έπαιρνε Ευρωπαϊκά Τρόπαια στο μπάσκετ. Που είναι οι «πατριωτικές» θέσεις για την «αναγνώριση της καλής ελληνικής παρουσίας στο εξωτερικό» , για τη στήριξη » κάθε καλής προσπάθειας που προβάλει τη Χώρα διεθνώς» κ.λπ. Αν συμμετείχε κάποιος από το δίδυμο Χονδρός – Λιγνός θα παίζανε τηλεοράσεις, ραδιόφωνα , θα βγάζανε οι φυλλάδες έκτακτα παραρτήματα, θα είχε διοργανωθεί φιέστα με φιλαρμονικές, αγήματα , πυροτεχνήματα, δεσποτάδες με Άγια λείψανα να κάνουνε λιτανείες κ.λπ.


Ενηλικιωθείτε μανάρια ! Ωριμάστε ! Δεν μπορείτε να έχετε αξιώσεις να οδηγήσετε την Ελλάδα με τη νοοτροπία του κακομαθημένου μοναχογιού !

Είπαμε να είμαστε κομπλεξάρες , αλλά το σημερινό παραπάει …


Δεν υπάρχουν σχόλια: