Παρασκευή 2 Μαΐου 2014

Ο Αλέξης Τσίπρας στη Μυτιλήνη - Αγλαία Κυρίτση: «Τελικός προορισμός μας η νίκη της κοινωνίας»

Στη Μυτιλήνη βρέθηκε ο Αλέξης Τσίπρας και μίλησε σε μεγάλη συγκέντρωση στην πλατεία Σαπφούς. Στη συγκέντρωση μίλησε και η Αγλαία Κυρίτση, υποψήφια περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου. Χαιρετισμό απηύθυναν η Αλεξάνδρα Χριστακάκη, υποψήφια ευρωβουλευτης του ΣΥΡΙΖΑ, απολυμένη συμβασιούχος της ΕΡΤ και ο Γιάννης Μπαρνούς, υποψήφιος ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.
Περήφανη που στο συνδυασμό της παράταξης «Βόρειο Αιγαίο – Γόνιμη Γραμμή» αντανακλάται η μεγάλη κοινωνική συμμαχία που θα φέρει την ανατροπή δήλωσε η Αγλαΐα Κυρίτση κατά τη διάρκεια της ομιλίας της στην κατάμεστη πλατεία Σπαφούς στη Μυτιλήνη.
Παρουσία του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα, η υποψήφια περιφερειάρχης χαρακτήρισε τον εαυτό της βαθιά μεροληπτικό υπέρ των ανέργων και των εργαζομένων στέλνοντας το μήνυμα ότι «μόνο η δική μας, κοινωνική συμμαχία, μπορεί να ανατάξει την οικονομία των νησιών μας προς όφελος της κοινωνίας και όχι των διαπλεκομένων συμφερόντων των ολίγων».

Ολόκληρη η ομιλία της Αγλαΐας Κυρίτση:

Συναγωνιστές και συναγωνίστριες,
Φίλες και φίλοι,

το υπέροχο ταξίδι που ξεκινήσαμε μαζί πριν από δύο μήνες, συνεχίζεται, έως τον τελικό μας προορισμό, που είναι η νίκη.

Η νίκη όχι του συνδυασμού μας, αλλά της κοινωνίας, η νίκη των ανθρώπων του Βορείου Αιγαίου, η νίκη της ελπίδας και της ζωής. Είμαστε συνεπιβάτες σε ένα συναρπαστικό ταξίδι, κόντρα στη ρότα του κυνισμού και της καταστροφής.

Από την Αγιάσο και το Πλωμάρι,  τον Πολυχνίτο και το Μανταμάδο,  το Μόλυβο και τη Γέρα, την Πέτρα και την Καλλονή, την Ερεσό και τον Ευεργέτουλα,  την Αγία Παρασκευή, τη Θερμή και την περήφανη Μυτιλήνη, την Μυτιλήνη των εργατικών, δημοκρατικών αγώνων, την Μυτιλήνη της Εθνικής Αντίστασης, τη Μυτιλήνη που το Δεκέμβρη του 44 βροντοφώναξε "go back" και απαγόρευσε στους Άγγλους εισβολείς να αποβιβαστούν στο λιμάνι της, εισπράττουμε την αγάπη και την ανυπόκριτη υποστήριξη της πλειοψηφίας του λαού της Λέσβου, σ' αυτόν τον αγώνα που στόχο έχει να παραδώσει την Περιφέρεια του Β. Αιγαίου στο λαό των νησιών μας.

Είμαστε υπερήφανοι που στο συνδυασμό μας αντανακλάται η μεγάλη κοινωνική συμμαχία που θα φέρει την ανατροπή. Τα πρόσωπα του συνδυασμού μας , άνθρωποι από την μαχόμενη κοινωνία, πρόσωπα καθαρά, αποτελούν το δικό μας αντίπαλο δέος απέναντι στο φθαρμένο πολιτικό σύστημα που έφερε την καταστροφή.

Εμείς μαζί με όλους τους αγωνιζόμενους πολίτες, τους επιστήμονες των νησιών μας, τους συνεταιρισμένους αγρότες, τις κοινωνικές συλλογικότητες, τα δίκτυα αλληλεγγύης, και τους παραγωγικούς φορείς, σχεδιάζουμε το άμεσο, το μεσοπρόθεσμο, αλλά και το στρατηγικό μας σχέδιο, για την παραγωγική ανασυγκρότηση των νησιών μας. Γιατί για μας, στοίχημα ζωής είναι ο τόπος και οι άνθρωποί του και όχι η προς τα κάτω μεταφορά των μνημονιακών μονόδρομων.

Δεν είμαστε δήθεν «αντικειμενικοί» και «ακομμάτιστοι». Δεν «είμαστε όλοι μαζί, μια ωραία ατμόσφαιρα». Είμαστε βαθιά μεροληπτικοί υπέρ των εργαζομένων και των φτωχών αγροτών, των αυταπασχολούμενων, των μικρών παραγωγών, των άνεργων νέων, των γυναικών που στηρίζουν μια τσακισμένη οικογένεια.

Αυτοί είναι η προτεραιότητά μας, αυτούς θα στηρίξουμε πρώτα. Και να είστε σίγουροι ότι θα το κάνουμε με όλες μας τις δυνάμεις. Να είστε σίγουροι, πως τίποτε: καμία υπογραφή των μνημονιακών κυβερνήσεων, καμία απειλή είτε από το εγχώριο πολιτικό και οικονομικό σύστημα είτε από την ηγεσία της Ευρωζώνης, δηλαδή τη Μέρκελ και των συν αυτή, θα μας εμποδίσουν να κάνουμε τα πάντα ώστε να σωθεί η οικονομία των νησιών μας και κυρίως οι άνθρωποι. Δεν μας δεσμεύει καμία υπογραφή τους, εμείς δεσμευόμαστε μόνο από το λαό και τα συμφέροντά του.

Οι συστημικοί υποψήφιοι, που διεκδικούν και πάλι την περιφέρεια, τολμούν ακόμα και τώρα, που η ανεργία στα νησιά του Βορείου Αιγαίου, έχει αγγίξει το 40% και ιδιαίτερα στους νέους φτάνει το 60%, να δηλώνουν πως  «τους κούρασε ο λαϊκισμός».

Είναι λαϊκισμός γι αυτούς, οι αναφορές μας και οι διεκδικήσεις μας στο δικαίωμα για δημόσια και δωρεάν υγεία, είναι λαϊκισμός το δικαίωμα για δημόσια και δωρεάν παιδεία, το δικαίωμα στη δουλειά, στην ασφάλιση. Αν αυτά είναι λαϊκισμός, ε τότε ΝΑΙ, είμαστε λαϊκιστές και μας τιμά ο χαρακτηρισμός, ειδικά όταν προέρχεται από όσους συνέβαλλαν και συνεχίζουν να συμβάλλουν στην καταστροφή του τόπου μας.

Οι πρωταγωνιστές της προς τα κάτω υλοποίησης των καταστροφικών επιλογών, λίγες μέρες πριν τις εκλογές μιλούν για «νέα αρχή» και «προσήλωση στον άνθρωπο». Ευτυχώς ο λαός έχει και μνήμη, έχει πλέον και γνώση.

Με βαθιά πίστη στους ανθρώπους του βορείου Αιγαίου λέμε και φωνάζουμε παντού ότι η κοινωνία δίνει τη λύση. Αυτό ακριβώς σηματοδοτεί και η σημερινή παρουσία του Αλέξη Τσίπρα σε αυτή τη γωνιά της Ελλάδας.
Για μας είναι συμβόλαιο τιμής το:
- κανένας χωρίς ηλεκτρικό, κανένας χωρίς νερό, κανένας άστεγος, -κανένας χωρίς ιατροφαρμακευτική περίθαλψη,
-κανένα υποσιτισμένο παιδί,
-κανένα παιδί χωρίς σχολειό και δάσκαλο και καθηγητή,
-κανένας πλειστηριασμός πρώτης κατοικίας,
-κανένας μικρομεσαίος στη φυλακή για χρέη.
Κι ας μας κατηγορούν όσο θέλουν, για λαϊκισμό.
Το ποιοι είμαστε και τι θέλουμε συμπυκνώνεται και στο σήμα του συνδυασμού μας.

Σύνθημά μας, το ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ να γίνει- ΓΟΝΙΜΗ ΓΡΑΜΜΗ. Μόνο η δική μας, κοινωνική συμμαχία, μπορεί να ανατάξει την οικονομία των νησιών μας προς όφελος της κοινωνίας και όχι των διαπλεκομένων συμφερόντων των ολίγων.

Σήμα μας,το απλωμένο ανθρώπινο χέρι, η παλάμη της προσφοράς, της βοήθειας, της, που με τα πανιά, πολλαπλασιάζει τη δύναμή της και με το γλυκό αεράκι του Βορείου Αιγαίου, το συναρπαστικό ταξίδι της ανθρωπιάς και της αλληλεγγύης θα φτάσει στο λιμάνι της νίκης.
Γιατί το Μάη φυσάει άλλος αέρας στο Αιγαίο.
ertopen.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: